Grymma ponny!

Ponnyn var så grymt duktig idag! Vi började att travhoppa lite, sedan gick vi över och hoppade bana, det började lågt och blev högre för varje hinder. I början lågt och sista rundan låg det på 80-115 typ. Vi fick två stopp på ockren som låg på typ 105 för att det gick iväg, hon sprang liksom bara. Men sen tog jag tillbaka henne och höll in i det sista och Hedra FLÖG! Sedan sista hindret var ett räcke på ca 115 som hon klippte galant! Kanske lite för nära, men Ulf var stolt över mig att jag fortsatte rida och bestämde mig när hon inte hoppade inställer för att bli "deprimerad" som jag brukar när det blir så ;) ponnyn var grym, minst sagt! Så stolt jag var, när vi hoppar sista rundan fick hon massa beröm och jag utbrister "duuktig griis!" Med världens flin och klappar lite extra, och inser i samma sekund hur konstigt detdär måste låta, men ja.. Lycka! Fb statusen beskriver väll min lycka den med!

Ny design snart!

Den nya designen är så gott som färdig, ska testa att ändra lite på headern bara. Förhoppningsvis så ska den komma upp alldeles snart (idag!) 
 
Igår var jag riktigt duktig, jag gick ut ed Daphne i 1,5h först på en slinga runt skolan, sen blev jag törstig, och trots att det var närmare hem bestämde jag mig för att masa mig upp för berget och säga hej till hästarna och ta ett glas vatten i stallet. Vi hade s mysigt så! Sedan när jag kom hem bytte jag om och åkte upp till stallet igen och red ut med mamma och Dawn i skymningen! Månen stog lågt och var riktigt orange och stor, så mysigt att se den mellan träden! Ussan var allmänt barslig och höll på att fjanta sig och Hedra hoppade till lite då och för ingenting, och hon blev ritkigt stark när vi travade i backarna upp till stallet! Men hon var fin, riktigt trevlig tur! Taggar hoppträning om nåhgra timma nu, är riktigt hoppsugen! Vi hoppade ju inte på hela veckan om an bortser från de bommar eller upphöjda bommar på 10-20 cm som vi ridit över för att öva på att hålla oss lugna och byta galopp. 
 
Jag fick väldens idé innan! Jag ska hopa hljdhoppning med Hedra, när vet jag inte. Men jag ska! Ska köa typ en 4-bar eller något och se hur högt vi kan komma! ;) Innerst inne hoppas jag att UIlf satt upp något sånt inför ikväll, sist hoppade dm 4-kobination så.. Han brukar alltid köra typ uppföljning från förra veckan sp han kör allting i olika "block" som vi gör i skolan. Te.x. ett tag tränar man omhoppning, sen markarbete, banhoppning, linjer, kombinationer osv! 
 
Men ska jag hinna med designen får jag avsluta här, jag ska föröska koma på mer in tresseanta saker att läsa än dethär.. Och jag ska även skriva iho lite citat som jag läst/hört och dela med mig av! 
 
Fina Elin, saknar henne så! <3
 

Myser!

Myser i den stora, nya soffan medan mamma och Micke sover. Ska snart gå ut på en myspromenad med Daphne, Tuva får inte gå så långt tyvärr :( jag ska börja powerwalka, och vi har en bra slinga borta vid skolan så där ska vi trampa runt lite i skogen innan mamma vaknar och vi åker till stallet :)

Idag skiner solen så jag SKA rida ut! ;)

Gekås!

Imorse lämnade vi vårat trygga hem och åkte till Ullared, det var dags att slösa lite pengar! Fick med mig ett schabrak, ett par ridbyxor, en efterlängtad mössa, skal till mobilen och säkert någonting mer ;) ska fixa bilder på det jag kam imorgon! Hedra blev jättefin i det nya schabraket! :)

Natten ska jag och hundarna tillbringa helt själva, både mamma och Micke jobbar.. Och imorgon ska jag ta morgonen, så det blir tidigt! Som tur är kan jag gå och lägga mig efteråt, och jag har en gosig mössa att dra över huvudet när kylan tränger på!

Btw ska jag börja springa, jag ska försöka iallafall! Jag har svårt att verkligen genomföra mina planer om sådant som att börja springa, vi har ett springband som dock låter som en truck eller något men ja.. Jag kanske kan hitta någon annan, smart träning som kan hjälpa mig som ryttare också! ;) någon som har tips? Yoga har jag funderat på, men jag vill även ha något som förbereder en inför nästa års bikinisäsong! ;)

dressyrponny!

Även idag blev det en liten tripp till tävling, idag var det BoRK som hade dressyrtävling och vi skulle kolla på en kompis LA debut som gick riktigt bra! Såå kul! :D 
 
På ävgen hem köpte vi pizza vilket resulterade att vi inte kom upp till stallet innan det blev örkt typ, så vi red inne idag med när vi endå re-loadat dressyrtanterna djupt inom oss. Hedra var dunderfin, började med gramanen men den behövdes väldigt sällan. Sedan plockade jag bort den och hon var minst lika fin, om inte finare! Övergångarna satt bättre idag, hon drog upp huvudet eller tappade formen men inte lika mycket, även utan var det bra så det var ju inte bara gramanen. Satt ner endel också, vilket vi haft väldigt svårt för då hon bara kört upp huvudet och blivit jättespänd, nu tappade hon lite och blev lite spändare men det blev bättre, även om det inte var hela vägen fram! Blev riktigt sugen på att träna lite dressyr nu, vilket jag inte gjort på ett tag då vi prioriterat hoppningen mer om man tänker träningar liksom. Men nej, nu ska jag bara bestämma mig för vem jag ska träna för, ska ev. testa för min dressyrtränare som jag tränar för i skolan, hon verkar duktig och jag tror hon hade passat Hedra! 
 
Imorgon blir det tidigt, upp och släppa ut hästar, gå ut med hundar och vid 8 sätter vi oss i bilen och åker till Ullared! Sen SKA vi rida ut imorgon, det ska jag se till! Hänger inte mamma med rider jag själv! ;) 
 
Nu ska jag sätta mig och börja på en ny, vintrig design som ska komma upp inom en inte alt för lång framtid! ;) 

Första frusna tårna!

Idag har det varit en ganska soft dag, jag och mamma åkte till Billdal och kollade lite på  tävlingarna där. Riktigt mysigt! Sedan åkte vi hem och åkte upp till stallet. Tanken var att vi skulle ridit ut men frusna som vi var bestämde vi oss för att rida i ridhuset när det endå började bli mörkt och ta uteritten imorgon istället! 
 
Jag bytte från aachen grimman till remonten och satte på en graman idag, gramanen satte jag på mitt egna lilla underliga vis, genom sadelgjordsgrejen på schabraket och ner längs med sadelgjorden och satte fast i spännet under magen där man sätter t.ex. förbyglar och sådant. Sedan hade jag den inte mer spänd än att den tog emot ungefär samtidigt som en martingall, det enda jag hade den för var att hon inte ska slå upp huvudet i övergångarna så, och det blev bättre även om hon fortfarande kunde dra upp huvudet så inverkar ju en martingall och en graman väldigt olika. Hursomhelst så var hon hur duktig som helst, positiv till allt och lite smått överamitiös sådär som hon kan bli ibland när hon vill vara duktig! Då är hon extra rolig och väntar alltid på att man ska ge en galoppskänkel så hon kan få göra sina grymma fattningar! Ja, imorgon blir det uteritt då, och nu ska jag bara sitta och mysa med datorn och ritplattan ett tag, sedan blir det kvällsmat med mamma och Micke! 
 
 

Griseponny!

Igår var ingen bra dag alls, trött och allänt jobbig dag faktiskt.. Vi kan se det positivt - Stalltjänsten var riktigt bra och gick snabbt. Dressyren i skolan gick typ, inte så bra.. Nimpa var spännd och jobbig, vi red typ hela passet utan stigbyglar och övade på sitsen, jag måste bli bättre på att hålla om med skänkeln, det är iofs lättare i en hoppsadel på min lilla ponny kom jag fram till! I slutet släppte det lite och det blev riktigt trevligt men ja.. Resten kändes som kaos. 
 
Åkte hem och hoppades det skulle gå bättre med Hedra, men knappast.. Hon sprang och härjade, riktigt jobbigt. Men sen blev det bättre, ville inte sluta när det gick så dåligt så efter ca 1h (framskritnning inräknad, chilla) sen hlet plötsligt kom hon på hur man ska göra för att vara väldens finaste dressyrhäst och var jätteduktig.. Sista 5-10 min när jag travade av var hon alltså grymt fin! Men ja, det var ingen riktigt bra dag igår.. De flesta i klassen har typ hållit på med massa ande saker, "kalla till sig dem" (vilket jag inte tror på, men jag tror att det finns något,  men detta något kan låta mig leva med de levande liksom) Och väldoigt passande har ridhusdörren dragit åt sig massa vatten när det regnat så och med lite storm på det så flög den upp, skrämde livet på oss båda. Men vi överlevde! Tanken var att vi skulle rida ut idag, men mest troligt får jag trimma i ridhuset igen.. 
 

Förlåt!

Jag uppdaterade ingenting igår, efter skolan var det någonting hela tiden, jag åkte till Kungsbacka och köpte present till Sandra, även o vi inte fick tag på det vi sagt först så blev det en väldigt bra present, hon blev väldigt glad! Sedan åkte vi till Maxi med Ginger och plockade upp Tell och Evelina, handlade inför en mycig tacokväll och sedan skulle allting fixas, det var mycket som skulle fixas iordning, Sandra blev äggad av två stycken nere i längan och det Höglanda blev en stidszon där ett tag, dem emellan. Men lite ägg är bra för håret, ger bra protein och grejer! 
 
När ala försvunnit var jag så grymt törtt, så jag gick upp och la mig faktsikt, klockan var inte alls mycket för en kväll på Highland 11-12 kanske.Sen vaknade jag imorse av att Hanna kom upp och knackade, det är tur att vi har henne,  det hade varit väldigt pinsamt att försova sig till utvecklingssamtalet, men jag hann! Det gick faktsikt bra, fick bra beröm i ridningen att jag var duktig och visste vad jag skulle göra, och jag var duktig på att ta instruktioner :) Nej, nu ska jag skriva om klimatsmarta saker! 
 

Tråkdag

Rubriken säger allt om min dag, den har vart riktigt tråkig. Stannade hemma idag också, har mestadels legat is ängen och sovit/kollat på VD. Slappmode - on eller något! Mamma och Lucas har nyss kommit hem och jag vaknade väll då, liggeroch myser med båda hundarna i brist på något att göra. Hänger med up till stallet och joggar Hedra idag, igår skrittade hon, bortsett från typ ett varv på volten i trav. Idag får hon väll trava och galoppera lite också, men jag ska bara ta det lugnt. Åker till skolan imorgon, Sandra fyller ju faktiskt år! Sover antagligen där också! :) 
 

sjuk-mys

Sandra väckte mig innan, fett ej glad över det.. Kunde inte somna om, så Sandra, jag är ganska säker på att du läser detta och du borde känna dig skyldig! <3 
 
Jag gick uppoch slappade lite, gick ut med hundarna, slappade lite till, duschade och fick något ryck att göra en hemmagjord ansiktspeeling och ångbad för att göra något åt hyn som såg så grymt smutsig ut. Jag tog det första bästa jag hittade när jag sökte på ansiktspeeling på google, och fick upp ett tips, citron och socker! Blandade lite citron, och brjade bklanda i socker, och dte behövdes mycket socker för att få den önskade konsistensen, ni vet sådär fast, men inte torr. Men resultatet blev faktiskt väldigt bra! Ska köra så några gånger till under några veckor, jag fick en hel plastmugg fylld av såndär och man behövde inte så mycket så jag har att göra av med! ;) Men det var riktigt bra, ett väldigt bra tips! Men kom ihåg att man inte alls behöver mycket ditron om ni bara ska göra för en omgång. Mitt la jag i en liten burk och satte in i kylskåpet i hopp om att den ska hålla sig ;) 
 
Nu ska jag kolla på VD, heja! ;)
 

Filmen!

Här får ni filmen från LBn, superfina ponnyn skötte sig bra! 
 
 

Jag orkar inte!

Försiv mig, idag igen. Det är inte okej, måste verkligen bättre mig! Idag känner jag dock av mitt dåliga val att sätta mig på framridningen i rusket, vaknade i lite småpanik av en hemsk hostattack, hoppas verkligen detta är över snart. Jag orkar inte mera, vill åka till skolan och träffa alla underbara människor där. Mamma har sjukanmält mig idga och imorgon, en vill jag och kan så kan jag säkert gå imorgon, men då ska jag inte hoppa. Jag behöver verkligen vila, så nej. Även om jag så gärna vill så skippar jag det imorgon isåfall. Jag ska ligga här hemma och kolla på Vampire diaries och Ghost Whisperer nu, och skriva lite på olika arbeten som vi har. känns som att vi inte har något, men egentligen är dt nog ganska mycket ;) Well.. Ska jobba på att bli frisk, update kommer under dagen! bla. filmen från igår! ;)
 
Finaste ponnyn, helt klart! <3 Vi ska minann köra en till solnedgångsfotografering snart har jag bestämt! Bilderna blir så grymt mysiga! 

Att jag ska sabba det..

Ponnyn var grymt fin idag! ojojoj! Hon klippte allting, och var helt med mig. Jag kunde rida henne i ett ganska så lågt tempo om jag ville i grunden, och mot hindrena stack hon inte sådär som hon brukar, hon höll sig vid mig liksom. Underbar ponny! 
 
Banan var ganska klurig, självklart är det klurigare än div II banorna, och det var längesedan jag tävlade LB, regional nu. Senaste LBn var i Nuntorp.. Det känns som år sedan nu, fast det var nån vecka innan skolan började. Det har nog varit bra att vi bara hoppat LC nu två tävlingar, och LC+5 igår. Det är enkla banor, och har stärkt bådas självförtroende jätte mycket! Vi vet att vi kan! 
 
Inne på banan var hon grymt fin, det enda att påpeka var väll att hon hela tiden ställde sig åt höger trots att jag inte tog i henne, inte mer än vanligt eller vad jag tyckte iallafall. Men det kan ha varit när jag väl tog i henne för att hon inte skulle springa. Grunden var verkligen super, allting var rätt! Omhoppningen blev hon rädd för flaggaren, målet var inte jättebra lacerat, precis där flaggaren stog snävade man av för att komma till första omhoppningshindret. Men vi kom över alla hinder och självklart drev jag lite extra ;) Jag fick inte riktigt tillbaka henne till 12an, som kom ur en väldigt kort sväng, där flöt hon ut lite men hoppade som skjuten ur en kanon! Var i bommen men den låg kvar! Sedan var det sista hindret, och där blev det lite långt, så hon hoppade av stort och jag hängde väll inte riktigt med så att hon kunde sträcka ut, därav drog vi med oss bakbommen på den oxern. Hedra svänger som en jag vet inte vad i omhoppningarna alltså! Jag behöver typ tänka vart vi ska och ändra vikten så vänder hon så att jag nästan flyger av åt utsidan, höll på att flyga av efter första i fas 2, och till sista hindret tappade jag ena stigbygeln, men vi kämppade och fick en bra tid! Jag hade blivit 3a på den om jag inte klantat mig, för det var helt mitt fel. Hedra försökte verkligen att inte dra i bommen. 
 
Nu får vi se när nästa tävling blir. Ev. Silverhästen i början av november, eller om vi hittar någonting innan dess. 
Mamma fick film idag, och Matilda fick förhoppningsvis någon bild under helgen (om hon inte fotade dedär fina fläckarna i taket hon pratade om när jag frågade ;) Skulle inte föråna mig!). Ska fixa videon och lägga upp den så kommer den upp imorgon hoppas jag, och bilderna kommer så fort som möjligt!
 
Jag var funktionär resten utav dagen efter att vi lämnat Hedra, jag var sådär lagom trött kan jag ju säga. Och döhungrig, vi hann inte göra stallet imorse så det fick vi fixa innan vi åkte hem. Annars hade jag aldrig orkat, mådde så grymt illa att jag knappt kunde gå för att jag var så hungrig. Så jag fick åka hem och göra lite mat, sedan stensomnade jag i soffan någon timme. Vaknade nu och känner att jag nog inte borde suttit ute i blåsten och rusket på framridningen, borde tänkt lite mer än vad jag gjorde innan jag sa att jag kunde avlösa där. Jaja, idag har jag lärt mig av två, tre (man ska äta bra under en lång dag med!) utav mina misstag! Detta tar jag med mig i fortsättningen!
 
Matilda Söberg som fotat! :))

Tävlingen - Imorgon är martingallen med!

Jag kom på att jag hade glömt martingallen när vi suttit på läktaren och kollat ett tag. Vi kunde åkt hem och hämtat den men jag valde att strunta i den. Dumt gjort! Ponnyn hoppade som en kanon, bokstavligen. Igår när jag trimmade var hon väldigt fin och fick hoppa över ett litet sockerbotshinder tyo 3-4 ggr då jag lagt upp en distans som någon sedan gjort ena bommen till ett litet hinder. Orkade helt enkelt inte ändra, och hon dog inte. Då var hon väldigt lugn och fin ;) 
 
Men ja, hon kändes väldigt fin, på framridningen gjorde jag mycket övergångar och tempoväxlingar, hon lyssnade riktigt bra! På framhoppningen hoppade hon lite konstigt på räcket, men över kom vi och hon tvekade inte. Oxern kändes bättre. Enda problemet var att hon drog upp huvudet och kom undan bettet, vilket gör att hon bara springer. Men jag hade endå kontroll. Inne på banan var hon lite tittig ochh flög lite hit och dit innan vi startade. Men ponnyn vet vad som gäller när startsignalen går ska ni veta! Hon rusade runt på dendär banan som en liten tok och hoppade lite hursomhelst. Över kom vi! Men jag fick inte tillbaka henne till 4an som var ett svart-guldigt räcke, svårt att se så där drog vi med oss en bom tyvärr. 
 
De två som haft lite problem i laget gick det riktigt bra för idag dock! Jag och Matilda har fått bra resultat de andra två gångerna, och idag var det Elins och Isabells tur! Isabelles ponny blev halt förra omgången, och Elins ponny har gjort precis som Hedra, stannat och hållit på. Men idag red båda riktigt, riktigt bra och kom till omhoppning! Elin 0+4 fel men en väldigt fin runda (rev första), och Isabell (på en annan, mer orutinerad ponny) fick 0+0 fel och blev 4e placerad! SÅ KUL! 

Nu taggar jag och Hedra om inför imorgon, martingallen är i transporten! Pierre, våran lagledare sa också att det var martingallen som saknades. Så imorgon tänkte vi ta hem vinsten som vi lämnade ifrån oss idag! ;) Tagga! Min mobil ville jävlas lite när mamma filmade våran "fina" runda. Så jag fick 3 sek film, från när vi galopperar förbi väldigt fint.. Verkligen! ;) Nu ser vi till att rida felfritt och få film imorgon, jag kommer nog endå få någon bild då en kompis var där ock fotade! :) Nej, upp upp och iväg! Eller nått.. ;) 
 
Matilda Sjöberg, har fotat! ;) Som även var där idag ock fotade! :)

Hissar!

Som ni kanske sett på många bilder glider min sadel fram när jag rider. Detta är ingenting Hedra störs av, och det är i princip omöjligt att hitta en sadel som inte glider framåt, iallafall om man inte vill lägga en förmögenhet som vi inte har på en sadel. Min sadel jag har nu fick vi till hava priset när hööks hade utförsäljning av Stübben sadlar. Då fick vi betala ca 8000 för den, så den kostar ungefär 16000 ny. Det är en hel del pengar för en sadel. Sadeln innan denna kunde jag ha två månader innan vi behövde stoppa om den, och sedan ytterligare 4 månader innan den var alldeles för smal i bommen så vi fick byta. 
 
Men dte var inte det jag tänkte hissa. Jag tänte hissa schabrak! När vi var i Gäsene fick jag låna ett rött JW schabrak av Isabell, vilket låg grymt bra på Hedra, det gled inte bakåt och dem är ju riktigt snygga. Problemet med de flesta schabraken är att dem glider bak "under" sadeln, vilket jag kan tänka mig är väldigt obehagligt med passpoaler och liknande. Fördelen med JW schabraket var att det är väldigt bra skuret, det är skuret att ligga långt fra, över manken där det håller sig. Och det är kraftigt skuret efter sadeln. Jag tycker även att Scapa är väldigt bra på just hur ett schabrak ska "se ut" dvs. Hur dte ska vara skuret både efter sadel och rygg. Därför vill jag hissa dessa, trots att jag inet själv har något JW eller Scapa schabrak är det helt klart värt att lägga ner lite extra pengar på i framtiden! 
 

Det var alltså ett sånhär JW schabrak jag fick låna, riktigt snygga, och inte allt för dyra! När jag fått lite pengar ska ett sådant, fast rött inhandlas, och en huva till det! 

Som sagt, väldigt bra skurna schabrak överlag från Scapa, big hiss! 
 
Även Lamicell är väldigt bra på att utforma schabrak, man får helt enkelt vad man betalar för! 
 
Stor hiss till bra otformade schabrak, speciellt bra skurna i rygglinjen för att förhindra att schabraket glider "ner" och trycker på manken och ryggraden. Ryggen ska kunna röra sig så fritt som möjligt, spciellt ryggraden, även om den i sig inte är specilelt rörlig i sidled är den det "upp och ner" 
 

God morgon!

Det kanske är lite sent att säga, och en väldigt uttjatad rubrik. Men jag vaknade faktsikt nu, jag har alltså inte varit i skolan idag. Jag hade inte tänkt gå fit heller, inatt kunde jag inte sova förens strax efter 2 eller något för att jag hostade så mycket. hostmedicin och grejer hjälpte inte. Så för att orka helgen så valde jag att stanna hemma idag, vilket var ett bra val tror jag. Det var endå "bara" två lektioner idag, som jag berättade igårkväll. Hedra ska få longeras eller joggas lite och bara lösgöras. checka gas-broms osv. Och det är det enda jag ska göra idag, det är nödvändigt, även om jag vet att det finns folk som inet förstår varför jag gör det ;) 
 
Ja, det finns väll inte så mycket att säga. Jag ska utsa lite extra på Hedra och putsa mina saker och packa in allt i transporten med. Jag ska försöka komma på lite övriga, intressanta inlägg under dagen när jag endå bara sitter här i min säng och hostar. Jag gjorde två tidsinställda inlägg igårkväll/natt. Ett kom upp nu på morgonen, om foder. Och ett kommer upp imorgon! 
 

Fodertstat!

Godmorgon! Nu ligger jag antingen och sover, eller är påväg till skolan. Så såhär på kvällskvisten när jag upptävkte att jag inte har lyckats få med mig häftet som jag behöver för att kunna skriva om mina fina ryggradsdjur i biologin (som jag förmodligen tappat bort) Så tänkte jag diskutera lite ed mig själv om foder. 
 
Ni förstår, min kära mamma har haft tråkigt idag, och när hon har tråkigt så är hon duktig på att hitta på någonting att göra. Idag var det foderstater. Hon har räknat ut att min lilla ponnybus ska gå på 9kg hösilage, 1kg havre och så ska hon få lite betfor till det, det är på mitt intiativ då jag känner att det blir så enformigt att käka samma torra havre dag ut och dag in. Självklart kommer havren minskas när hon inte går, men det tar vi då. Till en början kommer det iallafall se ut så. Jag satt och funderade lite hur jag ska dela uupp högivan, Ringo fick väldigt mycket hösilage så det var enkelt att dela upp givan på de 4 fodertillfällena varje dag. Nu blir det dock svårare. Men som det ser ut nu får hon ha 3kg på morgonen, 2 kg lunch, 1 kg insläpp och 3 kg på kvällen. Det blir svårt med Ussan som ska få betydligt mer högiva och dem kommer ju gå omkring och byta högar, men på kvällen vill jag alltid ge "mycket" hö, av den enkla anledningen att dem ska ha någonting att tugga på under natten. Det kan hända att jag fixar ett hönät att hänga in istället, då tar det lång tid att äta. Men då ska hon få ett med ganska små hål i, eftersom det endå bara är 3 kg. 
 
Det finns så många sätt att dela upp högivor. Vi brukar alltid ge mest grovfoder i hagen, ibland önskar jag att hon var lite mindre lättfödd, ponnyn blir fet av att bara kolla på gräset liksom. Hönät får det bli. Dels är det bra att dela upp grovfodret så jämnt som möjligt, baserat på hur lång tid det kommer ta mellan fodringstillfällena och liknande. I vårat stall får det morgonhöet i hagen, vid 7 ungefär. Sedan vid 12-1 får dem lunch. Normalt sett kommer de in runt 4-5 under vinterhalvåret och då rider man oftast, säg att man är klar vid 7 med allt pysslande i gången och så. Sedan får de kvällsgivan vid 9 - halv 10. Dles är det viktigt att dela upp högivan för att förhindra magsår. Magen måste ha någonting att "jobba" med hela tiden, eller så gott som iallafall. Vi vet nog allihopa att hästar går och äter i princip hela dagarna i vilt tillstånd. Även om hästens kropp har ändrats och avlats så att de ska hålla för ridning, eller vad nu vårat ändamål är, så har inte hästens behov ändrats. Därav har de kvar tuggbehovet, de behöver röra på sig så mycket som möjligt osv. Likaså är fortfarande flyktinstinkt och alla andra naturliag beteenden kvar. Detta är viktigt att vi tänker på vid såväl utfodring som övrig hantering av hästar. 
 
Nu ska jag nog avrunda detta lilla inlägget innan jag lämnar ämnet helt. Det blev ganska centrerat runt just högivan, dte är där mitt stora dilemma ligger, och ville därför gärna dela med mig av lite tankar. Hur grukar ni göra med höet? Hur många kilo får ra hästar osv? Alla tips är välkommna, tyckre det är riktigt jobbigt att ha så få kilo att röra mig med varje dag. 
 
För att avsluta så tror jag faktiskt att en bra balanserad foderstat ger en balanserad häst. Den får i sig det den behöver och vid rätt tillfällen. 

Fram och tillbaka, upp och ner.

Ja, som rubriken lyder känner jag mig lite nu. Halsen/rösten går verkligen fram och tillbaka, nu kan jag prata. Och jag var i skolan idag, genomförde mitt ridprov om ridbanans vägar, väldigt okomplicerat. Däremot var jag dum nog att rida igenom lilla Nimpa också eftersom hon var väldigt stretig idag. Detta resulterade i en alldeles för trött Sanna som gick och la sig diekt när hon kom hem. Att jag inte somnade när jag körde hem var ett under! Men jag överlevde hela resan hem, Men Nimpa  blev väldigt fin i slutet! Mamma var gullig och fixade stallet åt mig med. Eftersom vi hopptränade igår mår Hedra knappast dåligt av att stå idag, hon hade endå bara joggats eller fått gå ut en runda. 
 
Först nu änner jag mig pigg nog att göra någonting, men jag tror jag ska lyssna på min hals som är ganska öm och säger ifrån hela tiden, om jag så pratar mycket eller börjar springa runt bara i huset. På vägen hem från skolan fick jag hemska hostattacker så det återstår att se om jag känner mig fit for fight imorgon så jag kan gå till skolan. Vi slutar visserligen 12, och vi har Biologi, där vi ska ha muntlig redovisning, dvs. Jag ska sitta och lyssna. Och sedan Engelska där vi skriver små berättelser/noveller, simpelt. 
 
Nu ska jag nog iallafall försöka skriva biologiarbetet som jag skrivit alldeles för lite på. Jag måste bli bättre på att plugga hemma! Nu när det är så enkelt när jag har allting på datorn ka det inte vara några problem! 
 
Nu har jag och Sandra fått praktikplats med, Sandra visste någon i Mellerud där vi fick ta med oss hästarna och det vi skulle få rida mtcket. Hon tror att hon har ett galoppstall och ett allround stall. Så vi kommer få rida många olika typer av hästar! Jag är riktigt taggad! Det ska bli skönt att få komma iväg lite i två veckor med. Sedan när jag kommer hem kommer lilla Celly till mig och ska bo här när Sandra åker till varmare breddgrader i 5 veckor. Så jag kommer få en liten ponnyplutt att passa i present! :) Under tiden som Celly är här ska Hedra få en lite lugnare peiod, och stå helt eller endast skrittas två eller tre veckor, det har hon gjort sig förtjänt av. Och hon tappar knappast kondition eller något av att vila några veckor. Det kan nog däremot vara väldigt motiverande för henne, och det senaste året har det hänt väldigt mycket i hennes liv, och hon har utvecklats enormt. Hon behöver vila för att, precis som unghästarna smälta allting som har hänt! 
 
Bild från i våras när vi var i Mark och tävlade! 

Fin ponny!

Hoppträningen gick okej. Hon är dock inte samma ponny som för någon vecka sedan, nivet när jag var så grymt glad och hästen klippte allt jag styrde på.. Vi fick iofs. bara ett stopp idag, mitt fel tror jag. Nästa gång hoppade hon och hon ställde upp ett par gånger. Vi fick börja med att galoppera fram i 12 min. öka-minska tempot, volter och såntdär. Hedra tyckte det var ritkigt jobbigt, men var ganska fin. Som småningom vill jag kunna minska ännu mera än vad jag kunde idag, men vi tar en liten bit i taget! 
 
Sedan fick vi hoppa fram över ett kryss med vattenmatta två ggr, sdan samma hinder från andra hållet och böjt spår till ett räcke. Här fick vi ett stopp andra gången vi kom på det, då var det lite "högre" typ 90-1m. Men sedan hoppade hon fint! 
 
Hoppade en liten bana på ca 80 cm sedan, Hon var lite flängig och olydig men vi kom runt, fick ett pet in i kombinationen där hon var bokstavligen överallt och ingenstans. Men över kom vi! Sedan fick vi hoppa i princip samma bana fast mer omhoppning, fick jötteycket beröm efter den rundan. Grunden var en såndär "okej" runda. Men ohoppningen var wow! 
 
Lyckades glömma förbygeln, dvs. Jag fick rida utan martingall idag, men det funkade ju endå. Trots att hon drog upp huvudet och var jobbig. Men det optimala är helt klart att rida med martingallen. 
 

Träning ikväll!

Jag känner att jag borde klara av att träna ikväll. Ännu har jag inte försökt prata så mycket, vilket är bra. Men det känns bättre i halsen så rösten borde komma tillbaka snart. Taggar hoppträning! 
 
Åh, känner mig motiverad att skriva men vet verkligen inte vad jag ska skriva om! Jag får sitta och kika runt lite och leta efter något att skriva om! ;) 
Har ni förslag så kommentera! :) 
 
Bjuder på en inte överdrivet fin bild på mig och Tiger. omnomnom på den hästen alltså! 

Hemma!

Vaknade imorse och ångrade mig ganska mycket att jag hoppade igår och red såpass "hårt" med Hedra. Halsen var värre och jag kände inte ens någon idé med att försöka prata. Dessutom fick jag hemska hostattacker så fort jag gick upp. Nu har jag legat och sovit ett atg, det känns lite bättre. Så nu ska jag göra lite var choklad och gosa ner mig med för att lindra halsen. Jag hoppas att jag får träna ikväll, det behöver vi verkligen!

Åh, gris!

Datorn laggar, jag vill kolla på VD. Upppdaterar snabbt här sålänge.

Nimpa gick fint idag, pigg häst som hoppar stort. Då är det minsann inte så lätt att hänga med, men jag börjar få in det! Hon var riktigt fin idag! Hedra var däremot en riktig liten gris. tredelat eggbett utan martingall och att rida bommar var inte den bästa idén jag fått. Ponny skrutten drog bara upp huvudet och sprang, det blev bättre och bättre på distansen, men jag hade även galoppbommar på böjt spår som vi kom över, dock slängde hon sig bara. Jag borde sätta upp en lång galoppserie så hon lär sig att det inte går att stressa igenom.

Det är bra att blogga, medans man sitter här och skriver så tänker man runt nya vägar och får bra idéer!

Tappat rösten!

Vaknade imorse och kunde inte prata, rösten skar igår, växellådan (iofs bara 2an) rasade och ja. Det var inet min dag igår tror jag. Hästen gick fint iallafall, Sandra fick testa att hoppa upp, och även hon tyckte hon gick fint! De gånger hon sett henne innan har hon varit en riktig liten gris! Men igår visade hon att hon kunde minsann vara en riktig liten dressyrponny om hon bara ville! Jag måste öva på övergångarna, hon drar gärna upp huvudet och vill komma ifrån jobbet i avsaktningarna, men ponnyn kan. Med lite tid! 
 
Ja, jag får viska hela dagen. Men det kommer inte hindra mig! Hoppning står på schemat, det kan man inte missa! Så jag ska iallafall försöka, sen hem och åka och rida min fina häst så att jag kan lägga mig i sängen, dricka honung och citronvatten och kolla på The Vampire Diaries. Min kväll är räddad! ;) 
 
Hoppträning med min fina imorgon, inför helgens tävlingar! Lördag LC+ och söndag LB. HEJA!
 

Svenska!

Sitter här och har precis skrivit klart någon referensgrej om "solkungen"

Sandra hänger med mig hem efter skolan så ska vi fixa stallet och plugga. Jag är hesare än någonsin och låter lite som en gris som knorrar typ. Men jag överlever, det låter värre än vad det är! ;)

Långritt

Vart ute på en mysig långritt med taggad ponny och trevligt sällskap, vi var ute drygt 2h, mest skritt var det tänkt men Hedra insisterade på att trava väldigt långsamt och visa upp sig, hon kunde böja och gå skänkelvikning så fint så, bara hon fick trava. Pigga ponnys gillar vi!

Glömde byta pelhamet så fick rida på det idag, vilket nog var tur. De två korta galopperna vi tog tyckte hon att vi kunde rejsa, lyckades hålla tillbaka henne ganska bra men utan pelhamet hade hon nog visat att hon kan galoppera väldigt fort! Ja, imorgon ska jag rida lite dressyr, Hedra var inte det minsta trött när vi kom hem.. Snarare tvärt om, lagom uppvärmd för ett pass på ridbanan typ. Hon fick dock gå in i boxen och vila upp sig lite ;) markarbete låter som en bra idé för morgondagen, ändrade planer! ;)

Stoig?

Jag har precis kommit hem ifrån stallet, Hedra var lite stoig idag.. Jag har alltid sagt att hon inte är det minsta stoig, men jag kom nyss på att hon har sina sto dagar.. dock väldigt sällan. Det är inget jobbigt sto direkt, det enda hon gör är att typ vända rumpan till och är lite tjurig i boxen. Vilket jag oftast ignorerar, men självklart är jag inte på henne extra mycket vid dessa få tillfällena. Och gör hon något vet hon att hon gjort fel för oftast behöver jag bara "morra" på henne eller något så backar hon. Morrar gör jag av ren reflex, jag är så van att göra det emot hundarna, hehe ;)
 
Det var första gången jag longerade Hedra "riktigt" sedan hon kom, innan har jag gjort det ibland när jag tränat från marken och endast haft ett grimmskaft. Jag tvivlar på att damen blivit så mycket longerad, eller så var det stoet eller att det kliade i hela kroppen. Allt jag sa var framåt eller utan reaktion, hon tycket det var speciellt kul att köra ett fint bocksprång och sätta av i galopp med. Som tur var sticker hon aldrig, när jag tog emot så lugnade hon sig lite iallafall. När jag inte kunde göra något så fick jag helt enkelt vänta ut henne, hon galopperade runt, runt, runt, inte det minsta stressad utan det var bara så hon skulle göra, hon var tvungen att sätta sig lite på tvären licksom.
 
Mamma var nere med Ussan också så när Hedra lyssnade någorlunda på mig (det gick bättre i vänster än i höger varv.) Så släppte vi dem, Hedra följde bara efter mig först, sen fattade hon att hon var lös och tyckte att livet var väldigt kul. Hon drog långsida efter långsida i galopp och såg riktigt nöjd ut faktiskt! Hon dog på alldeles för mycket ibland, vilket gjorde mig lite nervös.. Men hästen höll, hon är hel och står i stallet igen! 
 
 

Ändrade planer!

Jag vaknade runt 4 inatt och kände bara att hela frkylningen blivit värre + yrsel och illamående till och från.. Valde att inte gå till skolan idag utan att skriva lite här hemma idag och under helgen, jag hänger alltså inte med Sandra hem i helgen, riktigt tråkigt men jag vill inte ligga där och vara sjuk. Jag får gottgöra henne sedan, för just nu känns det inte jättebra, och jag förväntar mig att det ska bli värre. 
 
Jag hade säkert kunnat rida idag, på ren vilja. Men jag funderar på att longera henne istället. Då får hon röra på sig i helgen också. Jag ska försöka komma upp i sadeln så snabbt som möjligt, senast söndag. Jag måste rida henne innan träningen så vi får en bättre känsla inför nästa helg. Just nu känns det sådär, men jag vet att hon kan hoppa och egentligen inte borde stoppa nu. Fina ponnyn ska även på massage och pysslas om lite extra när jag orkar/har tid. Innan tävlingen. Vi behöver fylla på vårat radital-lager. Det är riktigt bra grejer detdär, både till häst och människa! ;) 
 

Nyklippt häst!

Jag fick väll inte dem bästa bilderna, men ponny är nyklippt, klippte till och med benen, ner till kotan.. Blev säkert lite konstigt då jag inte såg jättebra men det får jag fixa en annan gång!

Sjuklingen!

Vaknade upp imorse och hade så ont i halsen, så jag har faktiskt legat hemma idag. Det kom igår efter träningen, hade verkligen en bra dag igår, försov mig, så jag vaknade när jag skulle åka. Och när jag kom ut var hela bilen igenfrusen så jag fick sitta på pakreringen i väntan på att jag skulle se någotning i typ 10 min. Sedan var jag bara jätte bitter hela dagen, allt var jobbigt. Sedan träningen som gick sådär, och så fick jag ont i halsen.
 
Hoppas dock att jag kan gå till skolan imorgon, jag ska åka med Sandra hem för hon ska ha kalas för släkten, det är ju alltid trevligt menar jag! Men ja.. Hedra får helte enkelt stå fredag och lördag iallafall, sen beror det på hur sent vi kommer hem på söndag om jag rider eller inte. 
 
Jags ka verkligen försöka hålla uppe uppdtareingen mer, och jag funderar på åsiktsinlägg ch liknande som ska komma upp. Men just nu står det stilla, och kommer jag på någonting bra glömmer jag det lika snabbt. 

Träningen!

Träningen igår gick okej, inet riktigt nöjd. Det var som att hon gick undan från bettet lixom, fast endå inte. Jag fick inte detdär lilla "extra" som vi behöver. Men jag kom på att jag ridit på hacket hela veckan, så det kan ju varit det. Problemet var at hon inte riktigt tog stödet jag ville ha i handen, det kändes som att hon inte riktigt visste vad hon skulle göra med bettet lixom. Men nu rider jag mer varierat på bett och hack tills nästa onsdag, och nästa helg är det div II final på bork, och på söndagen är det också tävling på Bork, så det blir LC+5 bed A1:a lördag, och LB bed A:0/A:0 på söndag! 
 
Men ja, Hedra var ju fin igår. Ulf var stum, fick jätte mycket beröm. Han tyckte jag red som att jag inte kunde göra något fel, och var imponerad över hur jag vågade göra exakt så mycket som jag behövde, typ. Nått sånt. Jag gjorde tydligen aldrig mer än vad so behövdes. Det är alltid kul att få så mycket beröm, speciellt ifrån en så duktig tränare som åker runt och ser så många ekipage varje vecka! 
 
Så fin var inderuppbyggnaden igår, jag tog till och med med vattenmattan! 
 
Vi började rida cavaletti, trav och galopp, det gick okej men i högergaloppen drog hon iväg så där fick jag säga till och göra en halt en gång, sen förstod hon att man inte skulle rusa över bommana, och lugnade ner sig en smula. Fick till det ganska bra några gånger iallafall! 
 
Sedan hoppade vi den raka linjen, lågt. ommer inte ihåg avstånden men runt 20m. Ponnyerna gick på 5, hästarna på 4 eller 5. Det gick ganska bra, hon hoppade ju.. Men vi kom konstigt och som sagt, vi fick inet detdär lilla extra. 
 
Sedan hoppade vi böjda linjerna, började på "den raka linjen" och vände upp på oxern/räcket. och sedan tvärt om. Där tog vi även med oss galoppbommarna. Sedan i slutet fick vi hoppa lite högre, det låg väll runt 1m kanske, då fick vi några stopp för att jag ändrade tempot och satte henne ur balans. Så det var mitt fel, men fortfarande saknades detdär lilla extra. 
 
En i stallet var med och hon tyckte det såg vlädigt bra ut, hon såg balanserad ut och det var stor skillnad från när hon såg mig hoppa sist, typ i vintras ;) 
 
 

Dålig aktivitet!

Det står väldigt stilla här nu, eller har gjort några dagar. Ska bli bättre!

Igår var jag och Sandra på gymnasiemässan och berättade för alla intresserade hur grymt det är att gå på highland, inte bara skolan utan allt där omkring, hästar, kompisar och ja.. Ni vet sånt som spelar roll!

Sedan åkte vi till Kungsbacka och tåg en fika och sen hem och rida fin ponny! Idag är det hoppträning med skrutten och Nimpa red jag nu på morgonen, när jag kommer till stallet med andan i halsen säger Anna att jag har ridpass, aningen lättad med ja.. Jag hade en kvart på mig att fixa hästen och sådär.. Var inte den enda som var sen in iallafall. Lektionen gick ok, vi körde lite markarbete, småhinder och Nimpa var pigg och lite stark, hade svårt med avstånden men jag lär mig. Inte jätte nöjd men som sagt, det var okej.

Nu ska jag jobba matte!

Hypnotisören!

Igår var en såndär dag när man egentligen ville ligga och sova hela dagen. Jag fick inte köra från Höglanda mitt i natten så jag fick sova i Sandras säng 2 timmar innan jag fick åka hemåt för att släppa ut hästar. Sen åkte jag hem och sov tills jag skulle luncha, chillade lite, åkte till stallet och joggade Hedra sen hem och fixa iordning sig för att åka på bio! Det var första gången på väldigt länge som jag faktiskt fixade iordning mig "riktigt". Vi kollade på Hypnotisören, den var bra! Typ alla tyckte att den var typ läskig.. Det måste vara nått fel på mig som typ skrattade.. Men ja, det var min söndag. Idag har vi Chillat till tusen, måste skriva lite på biologin och om 25 min börjar vi svenskan. Tacokväll med klassen ikväll och Lilian har gjort egen chokladsås till marängswissen <3

För oseriöst

Godmorgon! Har precis vaknat och tänkte ta och kolla på något avsnitt av Vampire Diaries innan jag går upp, nu är det bara 5 dagar kvar tills premiären på säsong 4! Dvs, snart kommer man kunna streama den också! *happyface på det* 
 
Jag har börjat skriva alldeles för oseriöst. Men idag ska jag hinna rida både Hedra och Nimpa en sväng, Hedra ska trimmas i paddock/ridhus och som det ser ut nu är det en trevlig, regnig dag så ridhuset är min bästa vän. Vi trotsade honom igår när vi skulle galoppera i backarna, Hedra skulle behövt ett par vändor till men efter 2 gånger var både vi och hästarna så pisseblöta så vi struntade i det. Tanken slog mig nyss att hag kan rida på hackamore idag, vi får se. Hon gick väldigt bra det lilla jag arbetade henne igår. Jag rider oftast ut på hackamore dels för att hon ska få vila munnen, och i 99% av fallen dagen efter jag ridit på pelham, dvs hoppat. Jag kom nyss på att vi har lunchen idag, inte så happyface på det. Men hästarna måste få at! Nu ska jag kolla VD så jag hinner se något iallafall! 
 

Give me your happyface!

Känner mig allmänt glad just nu, egentligen helt utan anledning, jag är grymt övertrött. Kan ju kanske vara det. Iallafall, engelskan var inställd idag men jag var snäll och skulle köra Sandra till stationen eftersom jag alltid äter upp hennes mat, så vid 12 åkte vi bort till stationen, hon överger ig idag och kommer hem med sin över allmänbildade vän Robin, jag har träffat honom en gång, och då stog han och berättade för mig om bibeln och dubbelmoralen där osvosv. Helt klart för mycket onödigt vetande! 
 
Iallafall, åkte direkt hem och tog tag i min plan - städa rummet eller fixa bombnedslaget. Ett minilitet rum rymmer ungefär en hel garderob + lite öbler såsom säng, skrivbord en fotöl och nått litet bord Nu vet ni vad jag har i mitt rum! :) 
 
Nu ska jag kolla på Vapire diaries och chilla lite innan jag ger mig av till stallet, fixar där och rider ut en sväng. Jag och Hedra ska ut och gallopera, dvs öva kondition och bränna fläsk! 
 
Ikväll ska jag träffa Sanna, och ev. henne mamma och syster m. famlij. jag tycker om dem för dem lyssnar på Eddie Meduza och Kenneth & The Knutters och tycker om raggarbilar! :) 
 
Fin häst! <3 

Plugg, plugg, plugg!

Biologiplugg på g! Vi ska skriva om ryggradsdjur, vilket i mitt fall är ett näbbdjur, how cute liksom? Sitter med Sandra på hennes rum och lyssnar på musik och ska nu försöka påbörja mitt lilla arbete! 
 
Bjuder på några fina näbbdjur! ;) 
 
 
 

Lyckat!

änner mig grymt lyckad alltså, änkte vara duktig och iallafall skriva några rader om dressyrträningen, och göra iallafall mer än ett inlägg "igår", det blev ju inte riktigt så.. 
 
När jag kom hem kom min lilla familj hem, de hade vart och köpt pizza och sushi, och jag hade tydligen fått sushi. Det var gott, fast jag var hävligt sugen på en kycklingtallrik... :( Jaja, sen åkte jag och mamma och tog in hästarna, och sedan åkte vi till Bollebygd för att hämta höpåsar och fixa lite som jag glömde göra i söndags (Jag var minst lika trött då som nu..) Sedan så gick jag och la mig för att vila en liten stund, men vet ni vad? Trots att jag verkligen behövde duscha och göra en läxa som är försenad så smnade jag, jag kunde knapt röra mig för jag var så jäkla trött! Sen vaknade jag strax innan 1 och nu är jag fett eh glad. Ska göra läxan nu, och sucha får jag göra imorgon på morgonen annars skrämmer jag väll livet ur någon. 
 
Ååååååh, älska livet <3
Tur att jag har väldiens finaste ponny, som jag dock var för trött för att rida igår. ILLA!
 

Dressyr nästa!

Sitter här i Villan med Sandra och lyssnar på musik, alltid trevligt! Stalltjänsten börjar 11.50, det går typ väldigt snabbt nu. Soft! Ja, sen är det dressyrlektion för en "gästtränare" Hon har gått här ett år, förra året. Är från Tyskland men pratar svenska, tack o lov! Ja, jag hoppas det går bra. Alla säger att hon är duktig på att rida iallafalll, hoppas hon är bra på att lära ut med! :) Jag rider med Sandra 13.30-13.50 Lite tråkigt att vi bara får rida 20 min, men vi är ju faktisktganska många, och Sandra ska inte köra för hårt med Celly eftersom hon vaccinerades i förrigår eller något, så då kanske jag får lite extra tid ;) 
 
Jag skulle ju egentligen tagit hit Hedra idag, men mamma kunde inte köra. Lite tråkigt, men jag lever på gårdagen! Hon var så grymt fin! Idag ska hon bara få jogga lite, jag slutar halv 5 så hinner inte rida ut tyvärr. Men imorgon ska vi ut! ch då ska jag nog rida Nimpa med, askul! :)))))
 

Vi fick inte hoppa mera...

... För Hedra var föööör fin! Det lös tydligen av självförtroende om oss. känslan är obeskrivlig! <3 
 
Hon var så grymt fin! Vi var i lilla ridhuset där dem ganska nyss fyllt på underlaget så det var ganska tungt, det hindrade inte min lilla powerponny minsann! Till en början var hon lite stressig kanske men det lugnade sig fort när vi fick travat runt lite. 
 
Till en början hade Ulf satt upp snebommar längs långsidan så att man lixom kunde rida "slalom" runt dem, fast vi skulle flytta "midjan" på hästen, så vi skulle rida så rakt som möjligt, detta gjorde vi i både trav och galopp och fick väldigt ycket beröm hela gruppen för att vi skötte det bra. Hedra blev lite stressig i vänstervarvet och ville byte lite hit och dit men ja, det blev bättre! 
 
Sedan skulle vi rida runt snebommen i hörnet och hoppa antingen en linje på räcke - räcke. eller en oxer, beroende på vilket håll man kom ifrån, sedan skulle vi hoppa åt motsatt håll och runda bommen i hörnet, så man verkligen kom ända ut. Sedan la vi ihop det så man red runt bommen i hörnet, linje, runt en bom och oxer. Sen körde vi slalom, inje, slalom, oxer osv. Vi övade mycket smidighet och till avslutning fick vi hoppa lite högre, Deandra fick hoppa typ 115 eller något, men till mig sänkte han till ca 105. När vi hoppat klart stog Ulf och kollade sådär som när han str och tänker.. (Då vet man inte om det är bra eller dåligt, men det kändes ju bra!) Så säger han "Hmm... Jag vet inte om du ska hoppa mer, det är så bra. Det lyser av självförtroende om både dig och hästen!" Det går väll inte riktigt att förklara känslan, det var vekrligen en bekräftelse på allt jag känt senaste veckorna, allting sitter som en smäck! Det började nog på tävlingen i Gäsene, allting gick som av maskin lixom. 
 
Ja, jag kan inte beskriva träningen så mycket mer än med att säga lycka. Allt satt som ett smäck, det enda svåra var slalomen i vänster galopp, annars kändes allting verkligen bra. Det är grymt! 
 

Vakna!

Vaknade i smått panik imorse, har även vaknat endel inatt, var så trött när jag gick och la mig så jag orkade inte ställa alarm, vaknade inatt och trodde jag försovit mig!

Skrev aldrig något om hoppningen eller nått igår kväll, var helt enkelt för trött ;) men hoppningen gick väldigt bra! Nimpa var väldigt fin även om hon var väldigt pigg efter hindrena, fick stanna henne nån gång för att visa att jag faktiskt bestämmer. Åby hade ridit henne innan jag skulle rida och hon som jobbar i stallet trodde jag var sjuk, vet ni vad jag möttes av när jag kom till Nimpas box? Jo, en pisseblöt häst, precis som förra veckan, jaja. Det var bara att torka, de visste ju inte att hon skulle gå igen.

Med Hedra blev det ganska oseriöst, skrittade fram och värmde upp lite ute, hoppade över vattenpölar vilket jag inte trodde att Hedra gjorde, haha ;) sedan så red jag en liten stund i paddocken och hon var ganska fin, så kom Lott och skulle skritta ut en sväng så vi hängde på och pratade lite, sen var jag duktig och putsade massa också!

Ska försöka få tag på den andra tjejen som rider Nimpa så ska jag kanske rida henne idag på en av rasterna, vi ska få träna för en gästtränare imorgon så hade vart bra att känna lite extra på henne idag :)

Back @ Highland!

 Nu är jag tillbaka på Höglanda! SItter själv i Villan eftersom Sandra och Jossan skulle åka och handla. Snor Sandras sista pommes eftersom hon sa att jag fick det, jag var så duktig att jag fixade hennes mat med så då förtjänar jag väll ändå det? Maten såg ut ungefär som fisk med slem och potatis idag. 
 
Nej, nu ska jag äta snart, och så måste jag kolla igenom Novellananlysen jag skrev på svenskan så jag kan skicka in den! Nästa lektion är hoppning, 13.40 och sedan hem och rida världens finaste ponny! :*
 
Underbara, fina ponny! 
 

Give it a try dude!

Känner mig bättre idag, så ska försöka gå till skolan. Jag börjar trots allt inte förens 10.40 med Svenska, och sen är det hoppning. Det är väll hoppningen som lockar idag tror jag, fick inget svar igår när jag bad Sandra kolla när och vem jag rider. Men vi kom överens förra gången att jag skulle få rida i sista gruppen. Hoppas jag har Nimpa, min fina lilla prinsessa! :')

Jag är med och tävlar om ett Dyon träns!

Jag är med och tävlar om ett Dyon träns HÄR
 

Bilder från igår!

Gör upp en plan! 
Vi har otorligt fina ponnysar i laget! :')

Med ett huvud av sten...

... Så stannar jag hemma idag, huvudet väger alldeles för mycket för att jag ska orka med en skoldag, och dessutom köra både dit och hem. Ska sova hela dagen, sedan får vi se hur pigg jag är ikväll. Vill helst rida ut och gosa med min fina flicka. Världens bästa ponny, helt klart! <3
 
Bollebygds Div II lag, helt klart bäst! 
RSS 2.0