Göteborg Horseshow, Eurohorse!

Jag har vart i Göteborg varje dag sen i torsdags, dock endast kollat på showen torsdag och fredag. Lördag och söndag jobbade jag på mässan och mellan varven fick jag även tid för lite shopping! Jag fick med mig en glidpad/gelpad, nytt liniment, ett träns och BR schabrak! Bilder kommer upp lite senare när jag hunnit prova sakerna på Hedra!

Gårdagen bestod mest av jobb och att oroa sig över Hedra. På förmiddagen fick jag ett samtal från Kristina som hade stalltjänsten, Hedra var hängig och ville inte äta. Hon hade dock bajsat och så men aptiten var noll.. Bad Annie gå ut en sväng med henne och se om hon ville äta lite gräs så hon fick i sig något men det var inte intressant det heller, hon fick gå lite och Annie satte in en vattenhink och kollade till henne tills jag kom hem, då smög jag ner i stallet och kollade till henne. Då var hon lite piggare och åt småtuggor hela tiden och hade druckit. Idag är hon lite hängig men hade ätit upp frukosten och druckit när jag kom ner till stallet imorse.

Slänger in en bild från min och Sandras morgontur innan vi drog till mässan igår

Uppsalingsvecka och Horseshow!

Denna veckan kan nog sammanfattas som ganska chill! Det är upsamlingsvecka och jag ska satsa på att komma ikapp med allt jag är efter med nu. Det är verkligen dags att ta tag i det och nu när jag endå inte har några andra arbeten att jobba med är det en bra idé! 
 
Imorgon och på torsdag så är det nationella i Svenska och på torsdag eftermiddag får vi biljetter till Göteborg Horseshow på eftermiddagen så torsdagen är fullbokad! Jag kommer nog jobba lite på mässan i helgen då Celly ville in till hingstarna och försökte hoppa över hon som har hand om henne nu, vilket resulterade i en lättare hjärnskakning, bruten arm samt handled. Vilket inte blir så lätt när hon ska stå på mässan och sälja så jag och Sandra ska hjälpa till! 
 
På fredag ska jag få testa att hoppa med tvåorna för Sussie, ja och hopptränaren som vi ettor "egentligen" ska träna för funkar helt enkelt inte ihop så jag ska se om det går bättre med Sussie istället. Isåfall blir det antagligen varannan vecka för Sussie, varannan för Ulf som jag tränat för innan, dock blir det på Kungsbacka ridklubb. 
 
Cya! Ska skriva på ett projektarbete nu! :* 
 
Jag och Celly testade vingarna i vintras, sååå fin ponny! <333

Patric.. I that you?

Universeum med klassen var trevligt! Först hade vi någon.. Föreläsnings grej om vilka fotspår vi lämnar efter oss osvosv, nyttigt men ganska ointressant faktiskt. Jag hade hoppats på att vi fick någon rundvandring där dem berättade lite mer om djur och växter faktiskt.

När det var klart hade vi ca 1-1,5 timma fritt. Vi gick igenom det som fanns att se sedan lyckades hela klassen sluta vid hästsimulatorn, som att vi inte har nog med hästar på dagarna liksom! Hahhahahah ;)

Nu är jag hemma en vända och åker hem imorgon eller på söndag, det får vi se! :)

Naturbruk!

Naturbruk står på schmat, ta igen lite från traktorarbete och skriva ergonomiupgift fån APL. Taggar!

Taggar dock ännu mera tills imorgon när det är dags för universeum med klassen! Kameran ska med, självklart! Ni kan se fram emot endel fina bilder. Jag, Sandra och resten av våran.. Lite udda klass på universeum vet man aldrig hur det kan sluta! Nej, nu ska jag försöka engagera mig lite snart när våran lilla fröken Stina som alltid är väldigt glad har pratat klart! :)

Hej hopp!

Hallå där! 
Tänkte mest meddela att jag faktiskt lever trots det ynkliga bildinlägget igår, jag hade en liten plugg kväll och för en gångs skull så lyckades jag hålla mig till det ganska bra! Jag började dock skriva på ett åsiktsinlägg som kommer komma upp när det är klart, reaktionerna ska bli spännande att se! 
 
Idag är det stalltjänst på schemat och jag skulle kunna låtsas som att jag bara längtar tills vi börjar om ca 20 min men nej.. Jag har träningsvärk och skulle helst vilja ligga hemma, och träna lite mera! Jag försöker vekrligen gå all in inför Beach 2013 med en kropp så man kan gå runt i bikini och vara stolt! Jag har väll fallit lite för grupptrycket kanske, men här spelar faktiskt även ridningen in. Tränar jag och får bättre kondition, och mer muskler så kommer det knappast att skada min ridning, och jag börjar redan bli lite lång på Hedra, då ska jag inte vara alldeles för tung också! Livet på höglanda ger dig gärna några extra kilon på höfterna kan jag ju säga! Här bakas det kladdkaka minst 4ggr/vecka, bara i villan. Då är alla som gör kladdkaka inräknade så man äter det kanske inte varje gång, men endå! Jag har dock hittat ett recept på nyttigare kladdkaka som jag tänkte testa! Idag står plugg och en tur in till Maxi på tur efter skolan så jag kanske köper grejer till kladdkakan där, beroende på vad det kostar! Jag måste ju bara ha lite pengar över till Göteborg Horseshow! 
 
Åh va djag blev sugen på kladdkaka nu! Borde aldrig börjat.. *suck* Jaja, kladdkaka och plugg låter kanske som en bra idé endå, det återstår att se! Jag måste städa lite på ett hörn där, det är verkligen det jobbigaste med att inte bo hemma längre! 
 
Avsluyar inlägget med en charmig bild på Hedra! 

Lite löshoppningsbilder!

 
I brist på liv och som en flykt från pluggandet igår bestämde jag mig för att fota lite när treorna löshoppade, och nu delar jag med mig av lite bilder till er då jag fick endel söta! 
 
Först ut att bli fotad vad Faxen, jag kom nästan precis när han hade börjat hoppa. Han fick hoppa lite gymnastikhoppnig bara. 
 
 
 
 
 
 
Sedan var det Flinta, som fick hoppa lite högre :) 
 


 
 
 
 










Sist ut var Rifle! 
 
 






 




 
 
 
Enjoy!

Ppplluuggg (Y)

Sitter här och försöker plugga, och göra lalt annat på samma gång, kommer på mig själv med att försöka undvika det (typ som jag gör nu) hela tiden. Problemet är att jag inte vet vad jag ska skriva om, imorgons ka jag stå där framför klassen, redo att prata inför klassen och genoföra mitt Svenska nationella del A. Framtid. Vad är framtid? Jag har försökt skirva om hur vi kommer kunna behandla, och hitta orsaker till att hästen är skadad/har ont, men det gick inge vidare. Just nu sitter jag och skriver om hästsporten i framtiden, men fantasin är ungefär att jämföra med en bananasplit eller något. *Suck*

Plugg vare! Jag måste verkligen göra klart detta och om klockan inte blir allt för mycket kanske jag slänger upp lite bilder från när treorna löshoppade idag. 
 
Jag bjuder på en bild på en söt liten ponny aka. Hedra van de Liemers!  
 
Pusshej vi höres :* 

Jag skulle ju bli bättre!

Åh, jag skulle ju bli bättre på att uppdatera här!

Right now: Mattelektion men test som ingen kan, that's how we roll! Fast nu fick vi sluta *happyface*

Ang. Veterinären hade Hedra ont i ländryggen (inget okänt) samt höger bakknä så hon fick behandling och ska nu kära vidare "som vanligt" men vi ska inte trava för att undvika att hon spänner ryggen.

Jag har testat den gamla sadeln som faktiskt verkar funka nu, jag sitter mycket bättre i den så det kan väll vara bra! En glidpad skulle dock behöva införskaffas! Hon har varit lite stel och stark sen behandlingen men idag släppte hon väldigt bra!

Under helgen har jag haft en häst till att rida, nämligen lilla Channie! Ett sött litet tjursto på 9 år eller något, när hon inte tjurar är hon faktiskt riktigt fin, hon ska få slappa lite idag och bara skritta eller något sen, hon har gått på banan nu två dagar så det är väll lite bra för henne att komma ut.

Åh, känner mig så tråkig! Ska ändra på detta, jag kanske gör något fint inlägg om någonting intressant lite senare :)

Denna eviga väntan..

Väntar på att tiden ska gå så veteinären kan kolla på Hedra, men det är hela 2 timmar kvar! Mamma kommer hit och är med, hoppas verkligen inte det är något allvarligt utan något som vi lätt kan behandla själva, eller åtminstone få det någorlunda billigt.. Skadade hästar är svindyrt ju! 
 
För tillfället sitter jag här och spelar The Baseballs - Umberella för hela Villan, det är säkert uppskattat! Dom brukar ofta klaga på min fina musismak á la Eparaggare dvs. Eddie Meduza, Snowstorm, Björn Rosenström och diverse svängande låtar. Här kan även The Baseballs skjutas in på ett hörn! Jag förstår inte vad dom menar, ibland lyssnar jag ju faktiskt på vanlig Svensson-musik, tack o lov.. Eller? 
 
Nej hursom.. Jag ska sitta här och tagga lite stalltjänt och veterinären. Traktorn som krånglat från och därav stått största delen av året ska minsann få arbeta lite senare ikväll, det taggar vi! 
 
Hoppade Pioneer på en hoppletion när Hedra behandlades, bara aningen större än min lilla C-ponny på hela 140cm! Hahah!

Vad gör vi? Nu kör vi!

Allmänt taggad på livet och börjar verkligen vakna till liv nu när det börjar bli vår! Tänkte se om jag lyckas dra igång bloggen nu när jag har lite ordning på allting här! 
 
Hedra har fått behandling och blivit mycket lugnare, och vi börjar verkligen hitta  form och kunna träna på lite svårare grejer, och vi kan numera galoppera hela fyrkanten runt utan att hon drar iväg så fort vi kommer till långsidan, vi kan länga/korta galoppen och ja.. Vi svävar på moln! Hoppningen har gått super hittills och vi har testat våra vingar lite! För tillfället är hon dock lite oren, vilket ska undersökas under morgondagen när veterinären kommer hit. De är ingen hälta ännu iallafall, men man vet ju aldrig vart det kan leda om hon får gå med det. 
 
RSS 2.0