Vardagen @ highland!

Vi har fått besök av Jörgen, ganska snygg måste jag säga :$

Biologi!

Vi har trevligt på biologin och lyssnar på teletubbies, my little pony och Pokémon och andra fina barndomslåtar medans vi målar Big Bang. Vi slutar ganska tidigt idag, sedan får vi se om jag rider Nimpa och så sover jag här eftersom jag har kvällen + morgonen imorgon, och även stalltjänst! På söndag åker vi till Gäsene för laghoppning! Rider mest troligt bara lagklassen!

Bilderna på Nimpa!

Awesome giraff!

Idag var Hedra en riktigt fin giraff! Har kommit på att jag har riktigt fina liknelser med min ponny, är hon sådär så hon borde vara glad att hon är söt eller bara normalt awesome så är hon en minigris, sådär urgullig att man smälter lite när man ser henne ;) När hon är så superfin som idag är hon en giraff! Det första man ser om alla djur står i en klunga på savannen!

Nog om liknelser, idag var det stress hem och iväg till träningen. Mamma hade fixat Hedra och lastat in Ussan så det var bara in med Hedra och sedan iväg. Mamma var nervös och stressad men när vi kom fram så var Ulf försenad, tur det ;)

Hedra kändes väldigt fin och hoppade fint! Körde en låg trekombi som gick busenkelt, låg dock på typ 60 men hon hoppade den grymt bra varje gång! I slutet fick vi hoppa lite högre, enligt Ulf var det 1m men jag tvivlar på det, kändes minilågt! Det var lång anridning, snett igenom och hindret nästan längst ner mot hörnet, vi fick ett stopp sedan red jag bättre och hon var klockren! Sååå nöjd över min giraff! <3

Sista stalltjänsten kvar!

Jag har varit duktig idag! Stalltjänst morgon och lunch, sedan red jag ett dressyrpass på Nimpa i paddocken.

Hon var ganska fin och i slutet var hon väldigt avspänd och fin! Dock är hon ganska tittig på allt runt omkring, hon var nära att flyga iväg när hon såg att en dörr ovanför paddocken var öppen.. Och ja, lite hopp hit och dit! Sandra tog lite kort och filmade lite med mobilen!

Dock går det inte att lägga upp, fixar det sedan! ;)

Stalltjänst all day long!

Idag är det våran dag att ha stalltjänst, det gillar jag väldigt mycket! :)) enda riktiga lektionen idag är nog engelska, inte säker på om det bara är stödengelska. Isåfall tänker jag rida Nimpa i detdär hålet tror jag, om hon inte går ute. Då ska jag även be någon ta ett litet fint kort så jag kan visa hur tjusiga vi är!

Just nu ligger jag i sängen, ska morgonfodra vid 7:45 så det börjar bli dags att gå upp nu, pepprande att ha stalltjänst imorgon med! :) <3

Fullspäckat schema!

Vill börja med att hylla Blogg.se! Efter en hel sommar eller något har dom äntligen fixat sin app så man kan logga in, det var på tiden! Nu ska det bli livat här!

Idag hade vi våran första hopplektion, Nimpa var fin och pigg. Hoppade endast en liten bana av bommar och en linje på medellinjen, knappt hoppning om man frågar mig ^^ Men hon var fin iallafall!

Sedan fick jag rida Mumin, Emma är dundersjuk så fick rida hennes lilla energi knippe! Sjukt lik en kompis gamla ponny. Super söt och pigg och glad!

Imorgon ska jag morgonfodra och sedan har vi stalltjänst tre pass, på lunchen ska jag motionera Nimpa om vädret tillåter och sen ska jag direkt hem och åka på hoppträning! Full fart hela dagen imorgon!

Bjuder på en fin bild från när vi hade nån aktivitet med tvåorna och tvingades ta äpple i vattenhink och sedan leta sockerbit i mjöl! Jag och Emma på bilden ^^

Sad but true

Fick sluta tidigt idag, vi kunde flytta fram "gympan" (som idag gick ut på att jääsa i solen och lyssna på mer information än vad mitt huvud klarar av.) Sedan slutade vi, vart grymt ridsugen men smart som jag är så hade jag inga ridkläder med mig. Hade kunnat rida Nimpa annars trorja, men det vet jag tills nästa gång! ;) Om jag hinner får jag rida på onsdag istället..Då har jag ju hoppträning men hinner jag under dagen skulle ju det vara bra :) 
 
Sen har jag inte all tid i världen idag, vid 5 ska vi åka till Ringo som ska provridas idag. Det är min första ponny som nu står hos en fodervärd, och nu är vi tvugna att sälja honom. Känns inte alls bra i magen, han är så grymt spciell och jag vill verkligen inte att han hamnar hos fel personer. Detta är mammas jobbakompis som ska komma och provrida, men endå. Tanken på att vi inte kommer äga honomlängre så jag kan ta hem honom om något skulle bli fel, det är hemskt och jag vill helst inte tänka på det. Fördelen är att de bor väldigt nära så jag kan kanske åka dit och hälsa på ibland. Jag som lovade honom att det skulle vara vi två, hade jag haft något att säga till om hade han inte ens åkt till en fodervärd. 
 
 
Kan ladda upp mer bilder på min grymt fina Ringo sedan, men nu måste jag åka iväg en sväng. Fick världens klump i magen nu, min fina <3 

Stalltjänst in my...

... inte hjärta typ. Idag var det visserligen väldigt lugnt, det var endast de privathästar som kommit som var inne inatt. Så vi slapp ta ut skolhästarna och mocka deras boxar och så. Det var det vi gjorde på morgonen, sedan efter våran feta frukost och endel onödigt struntprat så gick vi ner till stallet och då red jag ochen till Nimpa och Ferguzon, jag på Nimpa som jag även red i tisdags eller något när vi fick rida vårat första pass.
 
Ganska trevlig häst, joggade endast idag och försökte få henne att slappna av då hon väldigt gärna vill stressa lite och gå med huvudet högt. Efter ett tag så slappnade hon av oc börade söka sig lite i form, och då kom typ alla som jobbade in och ställde sig och kolla vilket damen tyckte var väldigt läskigt! Likaså en port som är uppe i ena hörnet. Hon blir väldigt lätt nervös och blir lite på tårna typ, men ingen skentur idag inte! Vi höll oss till våran plan ;) Hon är ganska så lik Hedra endå i sättet, om man skulle bli arg på Nimpa tror jag nog hon skulle gå i taket om inte igenom det med. Hedra blir mest stressad när jag blir irriterad på henne och börjar bara springa. Men ja, dem var ganska lika så det var ganska lätt att hitta knappar och få henne lite avslappnad! 
 
Sedan fick vi som red mocka hagar och putsa medans de andra fick ledigt, yay! Men det var inte så många hagar och Emmelie och Celina kom ut och höll mig lite sällskap! Celina är från Pitä och pratar så grymt skön norrländska <3 
 
Sedan hade vi rast till 14.30 och då var det lunchfordning, in med skolhästarna som skulle stå inne inatt och ja.. Ni vet detdär vanliga typ. Sedan slutade vi, det var najs! Så då var det he och chilledilla, eller sova om ni hellre vill kalla det så. Nu har ag ätit pizza och sitter och tjockar mig i vöntan på att min kära mor ska komma hem så att vi kan åka upp till stallet om hon orkar. Annars gör jag det själv! :)) 
 
Har fodring och grejer tisdag kväll + onsdag morgon och fredag kväll. Älskar mitt liiiiv <3 
 
Snodde en bild på lilla Nimpa härifrån! ;) Ganska lik Hedra i kroppen med.. Tror minsann att det är en storhäst verision av lilla Hedra! Ska rida henne i veckan med, då får jag testa hoppa henne med! ;) 

Hemma och vänder!

Nu är jag äntligen hemma från stallet, tog en mysig lite längre skrittrunda med en i stallet. Vi diskuterade en hel del om dagens ungdommar och ja.. massor! Det var riktigt trevligt faktiskt, Hedra uppförde sig exemplariskt, var lugn när vi tog nån galopp upp för en backe och gick snällt förbi kor utan att ens kolla. Förutom på hemvägen, då var dem lite läskiga! Sen var det en traktorliknande sak som lät en hel del som hon hoppade till lite för med. Men det förstår jag faktsikt..

Nu är jag bara hemma och vänder, ska packa ihop datorn så jag får med mig den till Highland och sen är det typ av.. Taggar verkligen stalltjänst kl 7 imorgon <3

Någon duktig kodare?

Som ni ser så har jag ändrat desigen endel, men nu kommer jag inte så mycket längre.. Tänkte se om någon har möjlighet att hjälpa mig lite? Lättast för att jag ska fatta (och kanske kunna lära mig själv som småningom) är att vi skulle ta det via skype så kör vi såndär skärmdelning så får du berätta hur jag ska göra! ;)

Tror nog det kan bli en ganska så najs design endå, funderar dock på att göra allt lite bredare. Men det får jag fixa lite senare isåfall! Nu Ska jag alldeles snart upp till stallet och rida ut. Så om någon kan hjälpa mig så får det vara typ ikväll kanske :)

Redan vaken!

Har redan lyckats vakna till liv! Ska bara orka släpa mig upp och ut för att hämta min mobilladdare, sedan ska jag ringa en i stallet som jag ska rida ut med. Trevligt! Har även återigen tagit hand om detdär med att föra över bilderna till min lilla usb-hårddisk som jag fått, dock är det glapp i den och känns ganska opålitlig så vet inte om jag ska köpa en annan så fort jag kan. Datorn är hursomhelst väldigt seg så något måste jag göra. Har endast några GB ledigt utrymme.

Hoppas att dem ska ta och fixa en uppdatering av blogg.se appen för jag vill kunna blogga mera, sitter inte så ofta vid datorn. Speciellt inte nu när skolan börjat och jag spenderar ca 80% av tiden på Höglanda. Händer att jag snor en dator och uppdtarer som ni märkt, men det blir så långa, röriga inlägg där jag inte orkar eller hinnder skriva speciellt läsvärt. Idag får dock min dator hänga med ner, soft! Sandra är inte hemma så jag får umgås med alla andra knasbollar och så får vi se om jag snor hennes säng eller om jag sover någon annan stans.. Sovplats finns det alltid!

Hemma!

Nu är jag hemma efter en hel vecka på SRG.. Eller ja, jag har ju sovit hemma i veckan. Men nu är det helg, dock slipper jag inte undan utan åker såklart på helgjouren! Så imorgon bär det återigen av emot Höglanda och på söndag är det stalljobb, och sedan är det stalljobb nästa lördag. Spännande!
 
Idag har vi varit vid Tjolöholms slott och roat oss. Började 10 och vi var klara typ vid 12, dock hade lärarna beställt buss till 14.00 då dem trodde att brännboll och poängprommenad skulle ta längre tid. Men nej, som tur var kunde bussen komma lite tidigare, hela 40 min tidigare faktsikt! Då begav vi oss till Höglanda och slappade lite.
 
Efter ett tag blev vi grymt sugna på glass, så jag och Sandra åkte till Maxi och köpte glass, omnomnom! Sen körde jag hem, trött som jag var efter en trevlig allt för sen kväll igår med höglanda gänget + några foreveralone personer som brukar komma till Höglanda för dem har inga andra kompisar :') Emma skrattade åt... allt! Blev dessutom "väckt" av Julia imorse när jag låg och höll på att vakna..Blev typ magpumpad.. Underbart!
 
Jag hann inte ens kliva ur bilen innan jag åkte upp till stallet! Mamma var redan där och tog in hästarna, så det var lyigt att bara byta om och fixa hästen idag! Sen gick vi ner i ridhuset, mamma la fram lite bommar och så som jag red över någon gång, och sedan i slutet så hoppade vi några små språng med. Kändes som ett bra avslut, då vi hängde mycket på småvolter idag och övade på detdär jag gjorde med Ulf, hon släppte ganska så bra i vänster, men höger är det svårare i. Mitt bäcken är snett, högersidan är typ uppdargen. Så därför har jag svårt att läppa tyngd på hlgersidan tror jag, för hur mycke jag än försökte så blev jag antingen överputtad eller något på vänster, det var riktigt svårt!
 
Men jag är nöjd, Hedra var ganska lugn men höll ädå aktivitet och arbetade bra. Jag är faktsikt nöjd, vi hjar varit i en liten dipp nu. Ganska rejäl men inte så länge, vilket gör att jag inte är sådär grymt motiverad just nu. Men efter idag känns det bättre! Hon köndes väldigt stark i galoppen och arbetade bra så jag tror jag kan stärka hennes galopp väldigt mycket genom den "övningen".
 
Nu är det myskväll med min kära mot som jag knappt sett på en vecka!
 

Ponnytrav!

På schemat idag har det än sålänge bar vart ponnytrav! eller, ponnykörning. Vi körde lite precisionskörning och får jag säga det själv så vart jag quite azum! Emma som jag åkte med som även är en av mina nyfunna, ganska konstiga kompisar drog dock ner i princip varje kona. Men jag drog bara er en. Och missade en planka, men det var inte å lätt!


Igår var det hoppträning, det gick typ.. sådär. Mamma tyckte det var bra, första två tänka sprången låg på typ 60-70. Hon sprang bredvid, fin hoppponny jag har <3 Sedan stoppade hon nån gång med. Fick något någorlunda bra språng i slutet på ett litet räke på typ 70-80. Sedan hjälpte Ulf mig lite med galoppen, hon har så grymt svårt att ställa sig i galoppen, dels beroende av mig för att jag typ låser höften lite. Men sen drog jag i knäet i ett av dem väldigt hårde järnhinderstöden, trodde jag skulle dö typ..


En fördel var att hon var väldigt fin på en böjd linje iallafall och hoppade även om vi kom lite halvgalet.



Emma var väldigt duktig, som sagt! Skrattade inte ett dugg åt henne, bara med! Nästan iallafall!








back @ Highland!

Åkte hem igår eftermiddag och red Hedra, vilket gick ganska okej. Han vart typ väldigt seg i reaktionen men flyttade ganska bra och tog bra stöd i munnen och sånt. Sen började hon bara spriga, och då är det ingen idé att bårka med henne så jag galopperade ut från paddocken och fortsatte en bit på grusvägen, när hon var lugn saktade jag av och skrittade av henne sista biten ;)

Idag tänkte jag öva lite reaktion men fick sällskap av en i stallet som ville rida ut med mig så hängde med på en runda, Hedra vart ganska seg idag endå.. Lyssnade framåt och bakåt och sånt iallafall!

Sen bar det av till Höglanda! Tanken var att jag skulle vakna tidogt och komma innan föräldramötet klockan 3, men jag vaknade typ 11 nån gång och kom inte upp förens 12 så kom hit runt 4. Då var rummet helt knökat! Sandras rumskompis hade kommit och hon hade bjudit hit två killar, sen gick dom ner och åt. Och då kom det två killar till! Sen hade jag och Sandra kul och spelade musik för hela Villan! ;)

Haft lite trevligt och vart på promenad!

SRG Höglanda!

Har vart hos Sandra sedan i tisdags, täknte hunnit uppdatera er om detta men det märkte vi ju hur det blev. Hennes datorsladd hade fått påhälsning av blixten. Men i fredagskväll när jag skulle plocka fram laddare till en annan dator fick jag fixat den som var sönder, jag är ganska bra endå! ;)

I Tisdags var det mest chill, packade och lite sånt hemma och sen vid 5 åkte jag till Saab landet Trollhättan för att träffa min lilla teletubbiesnörd! Hennes skånska systerson som inte lärt sig att det heter skottkärra utan säger rullebär eller rullebör eller vadfan det nu heter var där! Han var ganska söt och satt och pussade på min arm och log emot mig från typ öra till öra hela tiden. Han brukade tydligen vara blyg. Sen hade han en fin Bilar-dräkt (Blixten Mc' Queen inspirerad, röd och fin!) Den visade han så fint upp, tyckte jag borde haft en sån när jag kör runt i min epa! ;)

I Onsdags så red jag och Sandra ut, jag tog lilla söta Celly och klarade mig ännu ett ridpass utan ens en stegring! Det var dessutom ute idag, där hon brukar vara värre. Sen gick vi sist hela tiden men det är ju en annan sak! ;) Sandra red en av stallägarens galopphästar, och vi övade lite galoppfattningar. Kul sa Celly!

I Torsdags fick jag rida hingst för första gången, han var ju inte direkt hingstig. Men däremot så är han typ Sveriges bästa Arab-galoppör. Joshua brown hette han nog! ;) Longerade Celly lite med medans Sandra satt och tjockade sig i gräset!

Igår var det flytt, träffade trevligt folk och sådär. Träffade blandannat Emma, verkar som en trevlig tjej! Hon har en väldigt söt ponny också! :> Vi tog en tur ner till källaren för att vi skulle typ tvätta en handduk, men bestmde oss för att inte göra det.. Vi fick inte upp tvättmaskinen, heh (a) Sen trampade jag på en knapp så den rullade iväg, vilket såg ut som en spindel så vi flög iväg några meter och skrek lite. Jag är inte rädd för spindlar, men om det vart en spinel var den hård och speedad, det är läksigt!

Det kryllar dessutom av flugor här, yay! Och jag som läst att flugor typ spyr/spottar på sin mat för att bryta ner den innan dem äter var väldigt bestömd emot flugorna att dem inte fick sitta på min mat! Viftade med kniven och lyckades ge en en liten skjuts ut rumpan, oups! Gick och bytte kniv (a)

Idag blir det nog hemfärd för min del, i eftermiddag någon gång. Hedra behöver nog ridas igenom lite ;) Men jag åker hit imorgon igen och sover här så slipper jag köra på måndag.. Börjar typ två, men endå! (höhö, det rimmade! ;))

Lördagen!

Fick bara med 4 första i första klassen, har video på hela från kameran men vet inte hur fokus och så var där tyvärr.  Men här har ni första delen! ;)

En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar tills jag börjar gymnasiet, jag vet inte om jag ska skratta för att jag äntligen har tagit mig såpass långt på vägen eller gråta över att det bara är en enda vecka kvar av sommarlovet, och att jag faktsikt måste börja i en helt ny klass med nytt folk som man inte känner. Jag är dock taggad inför 3 grymma år på SRG med Sandra, vi kommer bli antingen älskade eller hatade! Haha ;)

Klockan ringde redan kvart i 9 imorse, upp och gå ut med hundarna och grejer sen bar det av till tandläkaren. Det finns nog inget värre än tändläkaren. Jag tycker det är så grymt jobbigt att gå dit! Det var dock lätt överstökat och jag kände mig ganska duktig när han frågade hur ofta jag drack läsk och åt godis, jag äter knappt godis eller dricker läsk. När alla andra köper läsk så köper jag en ramlösa, och köper de andra godis köper jag gärna salta pinnar! Så jag är ju ganska duktig iallafall! Sen står jag på kö för tandställning, vilket han nämnde idag. Då sa han även att man antagligen drar ut någon tand och ja... Innan har jag verkligen velat ha en tandställning då det är lite kaos i min mun med alla tänder, men nu är jag inte så säker längre. Allt som betyder sprutor vill jag helst slippa.

Senare idag är det möte med div II laget, vi ska planera lite och så. Sedan efter det är det tävlingsmöte så det kommer nog bli sent ikväll. Lagmötet började nog vid 7 tror jag.

Och just nu så sitter jag och ska fixa ihop filmer, kom på att mama inte fick med hela första rundan i lördags, men ni får nöja er med halva! ;) Ni kommer även få videorn i två "delar" En för lördagen och en för söndagen!

Klantar till det!

Helgen har vart både bra och dålig. Idag var hon väldigt trött och sprang därför väldigt mycket (Orkade inte hålla ihop sig utan rusade bara istället) Men igår var hon väldigt fin!

Igår red vi LC, LC+. I Första klassen fick vi ett stopp + ett ner. Båda var för att jag inte riktigt fick ihop henne. Vi klarade dock samma sväng + liknande sväng som vi fick stopp på under andra rundan. I LC+ så fick vi äntligen hoppa omhoppning! Men jag är duktig och klantar till det, som vanligt! Sista hindret i grunden och första i omhoppningen sog på en böjd linje, men jag red rakt på. 9an var en oxer och så släppte jag två galoppsprång innan vi skulle hoppa av så då stannade hon, lyckades klamra mig fast även om jag hängde framme vid öronen! Hade jag inte klantat till det där utan bara tryckt ut henne lite och fått en rakare anridning hade vi säkert fått placering!

Idag var det LB, LB(stil).
Som sagt var hon trött idag ch sprang mest. När vi kom in på banan och fick startsignal till första klassen så gick hon bara åt sidan och konstrade först, och när jag skulle rida emot första så släppte hon bettet, vilket jag som tur var lyckades fixa till innan vi kom fram! Där fick vi återigen ett stopp på en böjd linje, men det var många som rev/stoppade på det. Samma som felen i LCn igår. Så det var väll lite klurigare där! I övrigt är jag ganska nöjd med den rundan, bortsett från att hon sprang då. Men det fick jag ihop lite. Lyckades trycka henne igenom kombinationen iallafall! Jag gillar inte trånga kombinationer, men idag var dem väldigt långa så då vågade jag bara rida på!

I andra klassen var hon ännu tröttare och ännu mera springig. Där fick vi 8 fel, och stilpoängen vill jag inte ens nämna. Var riktigt sur när jag fick reda på poängen. Och på protokollet stog inget positvit alls. Domaren tyckte att vi hade ojämn rytm, jag tog för kraftiga tygeltag ibland (Det var jag medveten om, hon sprang som en galning så hade inget val när hon inte lyssnade på sists eller något annat.) och ja... De andra rundorna kändes dock mycket bättre, det var synd att hon bev så trött idag!

Videor kommer, måste bara få klippa ihop dem och först få in dem på datorn! ;)

Sanna är nervös!

Det sista har jag faktiskt inte blivit så nervös inför tävlingar, mer haft en grym känsla i magen att vi ska gå ut och vinna hela skiten. Vi vet dock hur detta har slutat. Men nu har jag en ännu bättre känsla och faktsikt mer press på mig också. Från min egen mamma! Hon visade en videosnutt från i tisdags när vi tränade för sin kopmis, och då frågade hon varför jag inte ridit så på tävling. Då får vi ju våra nollor som vi behöver lixom, skillnaden nu är att hon tar mina förhållningar! Så nu har mamma sagt att om vi inte går felfria ska hon piska mig, snäll mamma man har va? ;)

Ne, men jag tror också det blir mycket bättre om jag bara rider såhär. Innan har jag inte ens försökt att göra halvhalter, det var till ingen nytta. Jag SKA gå felfri i iallafall LC, LC+ borde inte heller vara problem. LB Kan vi också om jag bara rider, och om jag fått en bra känsla så kommer vi även starta LA då mamma trodde man anmälde till cupen, inte till klassen som ingick i cupen, så hon har inte avanmält oss. Det återstår att se!

Igår putsade jag, och gav Hedra massage och stretchade och lekte i paddocken. Hon tycker det är så kul att typ rusa allt an har och tvärvända, så hon brukar typ hoppa omkring. Så grymt söt! Idag ska jag ner och rida lite barbacka på hacket bara, lite mjukt och stretcha ut eftersom hon vart lite öm i ryggen igår. Sen kasnke hon får sig lite massage med, måste bara kolla upp om det är karens på något av linimenten jag använder!

Bjuder från filmsnutten från i tisdags! ;) Notera att just denna "övning" har vi haft grymt svårt med, efter linjen tvärväde hon innåt och drog vilket resulterade i att jag höjde handen och vi stannade eller krachade rakt in/igenom hindret! Nu var det däremot piece of cake! Heja oss, se upp ni som ska till Nuntorp. Vi är farligare än ni tror! ;)


Rörigt inlägg, sådant älaksar ni va? ;)

Bilder!








Den var bara så söt! :')


suddig, men slänger upp den endå! :')

Mamma och Ussan!

Min lillebror hängde med också, han fick skritta av Ussan medans vi plockade undan hinder! :)

Jossan som har fotat bilderna, tack! :D

Bra känsla!

Idag fick jag en riktigt bra känsla! Allt var enkelt lixom, jag styrde och slänge jag red så flög vi lätt över alla hinder! Vi hade satt upp en linje med 4 korta emellan, en oxer snett igenom och en oxer på långsidan för att öav på linje och sedan lång anridning som jag hade svårt med när vi tränade för mammas kompis sist. Det var inga problem idag!

Hon var så lugn i sig själv idag och blev aldrig lång eller flack, hon höll ihop sig så grymt bra. Jätte nöjd med henne! Fick två stopp varav ett var på hela 60 cm eller något! Andra hindret på linjen, vitt med vattenmatta under. Där var jag bara passagerare så det blev lite pannkaka! Sen engång när vi skulle hoppa oxern snett igenom, men då fick vi konstig sväng och lixom inget avstånd.. Sen hoppade hon när jag red på det igen! Stoppet på oxern var förståeligt, man kan inte bara slänga sig över en oxer på 105 som är nästan 1m bred. Hon hopade iallafall nästa gång även om vi kom lite nära!

Jag är riktigt nöjd över henne! Hon funkar jättebra på pelhamet, det är lixom ingen dragkap längre! Rider jag såhär i helgen är jag säker på att vi kommer få hoppa iallafall en omhoppning! Kanske vågar mig på att etsa lite på LA med, kanske bara något språng iallafall!

Ni får en liten bild som jag tagit från en liten film nu, sen kommer ett eget inlägg med lite bilder om en stund! ;)

Borde sova!

Men la nyss in bilderna från ihopsläppet med Ussan och Hedra, så tänte bjuda på någon liten bild.. Har inte hunnit rediegra eller "förinska" dem så det tar lång tid att ladda upp.. ^^








Svensk sommar!

Svensk sommar är när man blir genomblöt när man ska lämna hästen i hagen, tack gode gud för att jag ha en fin liten a-traktor som stog där och väntade på mig för att ta mig tillbaka till stallet och in i värmen hos Jossan för att kolla på OS!

Jens red riktigt bra idag faktsikt, igår tyckte jag bara han flängde! Lisen gjorde ett starkt jobb med sin ömma kropp, Henke fick en bra början sen blev det lite pannkaka, som han sa själv, hästen blev spänd efter första rivningen! Roffe kännde nog lite för mycket press verkade det som, tyckte han jagade Casall lite i kombinationn där de rev först och sen vet jag inte.. Men det var ju verkligen ingen lätt bana!

Men nu nollställs alla resultat och vi har Jens, Henke och Roffe till den individuella finalen på onsdag, då hoppas jag att alla hästar är i topptrim och ryttarna rider så de får fina rundor, hört att guld ska lukta gott!

Själv lekte jag lite dressyrtant idag under ridhustaket! Så gott det gick iallafall, kom en lös häst och lite så men Hedra är så lugn så hon brydde sig inte alls (självklart fortsatte jag inte rida när hästen var lös!) Hon var riktigt duktoig och bar sig jätte fint idag! Hon blir lite mjukare för var dag nu! Imorgon ska jag och mamma hoppa, och Jossan ska filma/fota lite så då kommer det lite videos! Video från lör-sön på Varbergshoppet ska komma, som småningom!

Dagens kämpe!

Åh, som ni ser lite längre ner så har Jossan blogg...rapeat mig, skriver man så? Jag låter det vara kvar, för på tal om henne så kollade vi på OS innan idag, vi satt här hemma och red så fint så. Hejade på så det säkert fördes ända till London!

Och på tal om OS så måste jag fakstikt säga att dagen shjälte var verkligen Lisen! eller hjältar, Matrix var ju också otroligt duktig som hjälpte till lite extra när Lisen helt enkelt inte kunde! Dom är ett så fint ekipage, och jag tycker personligen att Lisen är en väldigt bra hästmänniska utifrån det jag läst på hennes blogg! (HÄR hittar ni den!) Hon har sån enorm kämparglöd och vet vad hon vill! Trots att hon fick åka rullstol igår så kämpade hon sig upp på hästryggen och red runt en OS bana med bara 4 fel! Det är väldigt starkt, jag hoppas verkligen att hon är stolt över sig själv! En annan hade tagit vad som helst där inne på sjukhuset om det gjorde så ont som jag fattat det, men Lisen sa strikt nej till morfin och liknande, allt för att få tävla idag!

Så grymt stark tjej detdär, och hästen ska vi inte prata om! Hade jag fått möjligheten att ha honom hade jag verkligen inte tackat nej!





Bjuder på några bilder från Borås Grand Prix när jag var där och fotade, när hon dessutom vann! Det var första gången jag hörde Matrix namn, och jag var kär redan från början, maffiga skimmlar faller mig i smaken! Och inte för att skryta, men hon stog precis nedanför mig p läktaren så jag stog precis brevid Matrix! ;)

Kan undra om någon, eller ens Lisen kunde ana att detta fina ekipage faktsikt skulle starta OS iår!

Facerape on a blogg=bloggface ;)

Jossan hääärrr, facerape on a blogg , slå det !! Då blir det bloggrape  =D


Ha de gött , jossan !!

Varmt!!

Åh, älskar verkligen att ha öroninflammation, jag går upp på morgonen, tar mina tabletter och går och lägger mig i soffan sen vaknar jag runt 12 igen. Då börjar min dag. Så ni kan nästan tycka lite synd om mig! ;) Men det börjar nog blir bättre iallafall!

Igår mina vänner! Då hade jag lyckats glömma träns och sadel samt diverse utrustning i transporten, och jag har bara ett träns (hittade inte det som legat och skräpat på hyllan hur länge som helst) Som tur är är Hedra väldigt snäll, därför såg våran outfit ut såhär igår:


Vi skulle endå bara ut och klättra lite och jag rider henne alltid från hagen i grimma och grimskaft (Då har jag sällan grimskaftet som tyglar utan sätter det bara i ringen under hakan som vanligt och hoppar upp!) De fick sig ett riktigt klätterpass och våran tilltänkta tur på 45 min blev snarare drygt 2 timmar. Det blir så när man ger sig ut på okända stigar här uppe i bergen tydligen! Men de fick klättra mycket, och Hedra galopperade gärna upp för backarna på hemvägen även om hon inte skulle, och travade med glädje så så trött var hon nog inte. Hon hade lite träningsverk i ryggen idag men vad ska jag förvänta mig?

Imorgon eller på söndag ska jag nog ta och hoppa lite, får se om jag får med mig någon mer. Mamma hänger säkert på iallafall!

Längtar!

... Tills dagen då vi ersätter CR rosetten med en blågul! <3

Älskar verkligen att sadeln glidit fram och schabraket bak/legat kvar.. Förstör inte alls bilden </3

Video + lite bilder!





Vet att hon fick lite bilder inne på banan och efter när glädjetårarna sprutade, hoppas dem kommer upp på fb snart! ;)

Knapra tabletter!

Äntligen är läkarbesöket över, inte helt smärtfritt men utan sprutor eller något annat farligt.. Fick utskrivet Kåvepenin så det bar av till apoteket och mamma köpte ut medicinen + Ipren och Panodil. Knaprade i mig tabletterna sen hem och sova, nu känns det bättre.. Man står ut iallafall.

Hedra får dock vila idag, var svimfärdig när vi kom hem så mamma var snäll och tog hand om henne idag, vi som hade tänkt at skritta ut en runda. Men det kommer nya tillfällen!

Kommer upp ett inlägg med video från träningstävlingen snart, dock bara andra rundan då jag skäms så över den första.. Faktsikt..

Har äntligen fått lite extra minne till min dator med, fick två usb-minnen på 256GB vardera så det bör hålla en stund iallafall, har haft endel problem när jag fotat och så det senaste då jag fått offra endel andra bilder och grejer på datorn för att få plats med dem. Har oftast inte haft mer än 1GB ledigt utrymme, men nu är det slut på det! Kanske får lite snabbare dator nu med! ;)

En bild från igår som min lilla vän Sanna Alevång fotat! Mer kommer i inlägget med videon! :)

Stör mig verkligen på att schabraket hamnar så långt bak, vet inte vad jag ska göra åt det.. Ska testa med fårskinnspadden då jag har för mig att den inte gjorde så med den.. Vi får se!

Ouch!

Vaknade upp med sån jävla smärta i örat vid 5 imorse.. Kunde inte somna om, hade ont igår med men idag är mycket värre. Försöker sova mig igenom dagen tlls jag ska få träffa en läkare 15.30.. Jag har sjukhus skräck, lipar när jag ser en nål och får panik om den är till mig, bokstavligen panik. Finns inget värre! Dessutom, när doktorer ska kolla öronen på en så trycker dom in dendär jävla grejen hur långt in som helst så det gör så ont att man tror man ska dö, jag kan inte ens klia mig på örat. Kommer typ svimma eller något. Hoppas det är något som kan ge mig nått mirakelpiller emot, INGA sprutor. Då går jag hellre på tabletter hela hösten..

Åh, jag kommer dö. Jag kommer dö. Jag kommer dö!

Tvungen att avreagera mig lite, AJ!
RSS 2.0