Har du ett hem till Chess?

Har du en stallplats över? Min kompis häst måste få ett nytt hem ganska omgående då hon som har henne på foder nu inte kan ha kvar henne. 
 
En pigg och glad liten ponny, som tyvärr har kommit till gränsen när avlinving får bli en sista utväg om de inte hittar någon som kan ha henne på foder. Världens goaste ponny som verkligen förtjänar att få komma till ett nytt hem. Hon kan gå lättare ridning/skogsmulle eller bara sällskapshäst, att hon får vara kvar i livet är det viktigaste. 
 
Kontakta Sabina Tranberg eller Petra Tranberg på facebook! 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste Chess förtjänar ett nytt, kärleksfullt hem! Kan du ge henne det? 
 
 

Vindarna vänder

Min rygg blir bättre och bättre, mamma får massera in Radital och voltaren varje kväll nu, det är ömt fortfarande och jag väntar med att hoppa upp, för att kunna vara beredd om något händer.

Celly fick longeras igår, hon var en riktigt, riktigt duktig liten ponny igår! Pigg och glad, sprang gärna och att hon haft svårt att fatta galopp, speciellt höger galoppen kunde man inte se alls, hon fattade till och med höger själv och ja. Så duktig ponny!

Hedra får sina små ryck när man longerar så jag longerade henne på dubbel töm igår, hon fick något litet ryck och drog iväg.. Kan ju säga att det gjorde lagom ont i ryggen! Men efter ett tag lugnade hon sig lite och kunde börja sänka huvudet lite i traven, och fattade en lugn galopp när lamporna började släckas i ridhuset så jag var tvungen att lägga ner. Hon ska få gå på tömmen idag igen, hon måste lära sig att balansera mer själv och söka sig mer efter bettet.

Jag ska verkligen försöka lägga in mer tömkörning nu. Nu är det för att jag inte "kan" rida, och hon ska få gå ner lite i träningen och vila. Några veckor i vinter. När ryggen är bättre ska vi ta oss ut mer på spåret och inte bara på småvolter, men det kan jag inte ännu då jag inte vill gå för fort/springa pga. ryggen.

Det kanske blir lite "tömkörning" för Celly idag med. Vi får se!

Back @ home!

Äntligen hemma, ledig denna veckan pga ryggen. Om jag inte vill åka och ta igen sådant jag missat.. Men jag tror faktiskt att jag har lämnat in det jag ska, lite stolt! ;) 
 
Ryggen är bättre idag, efter nått litet dunderpiller och voltaren+radital igårkväll. Känner mig verkligen klen som åkte hem från prakytiken, men jag känner mig verkligen inte så bra att jag skulle kunna jobba i stallet nu.. Bara att mocka hos ponnysarna kommer bli jobbigt idag, så detta kommer bli spännande! Jag ska försöka skritta lite på Hedra, eventuellt longera henne. Och så får jag longera Celly också, det har hänt mycket i helgen, och därför har hon inte rört på sig mer än i hagen sedan i torsdags. 
 
Jag ska försöka rensa datorn nu, och få plats med bilder från praktiken! ;) prio 1 för pengarna jag kommer få nu när jag fyller år på lördag är nog en extern hårddisk, en riktig. Funkar den inte dör jag, är grymt sugen på en ny dator. Men hur som helst måste jag endå lägga över alla bilder på nån hårddisk. CD skivo kommer bli för jobbigt ;) 
 
Ryggen ska kollas upp när mamma kommit hem med, känns inte bra dethär, även om det är bättre idag igen. (Finns ju endel anledningar menar jag...) Kändes i ryggen dock när man körde till kungsbacka och tillbaka, ouch! 
 
Gabbi <3 
 
Fina Mårten! <3
 
Joshua :* Helt grymt fin häst detdär! 
 
Toppen, såå fin han med! *u*
Joshua <3
 
Söt Mårten <3 
 
Vad har jag lämnat egentligen? /jävla rygg. //Arg tjej.)


 

Hemfärd...

Är tvungen att avbryta praktiken tyvärr.. Flög av Celly när jag skulle hoppa henne i Torsdags och skadade ryggen, så nu hugger det i ryggen så fort jag råkar sträcka lite för mycket. Det har blivit bättre och bättre men idag var det värre igen, hatar mitt liv osv.

Ska åka hem imorgon och så får vi kolla upp ryggen så fort som möjligt, hoppas verkligen jag får ett läkarintyg på ryggen, annars måste jag ta igen praktikveckan som är kvar på skolan (yay?)

Riktigt tråkigt att behöva åka hem, men när man inte kan göra något så är det ingen idé att vara kvar. Känns hemskt att knappt kunna skritta min egen häst, så mest troligt ska jag gå promenader med henne nu ett tag sen får hon sin vintervila lite tidigare än vad jag tänkt mig. Celly måste dock hållas igång, hur vet jag inte ännu men vi får se... Fixar detta på något sätt... Hade en grym första vecka iallafall, fått rida fina hästar och haft den bästa praktiken hittills!

Första dagen!

Första dagen är nu avklarad! 
Vi började vid 7 och släppte ut hästar, sen mockade vi, vi hann tre boxar var.. Sega som vi är, dock tog vi ut det mesta höet so låg och skräpade, det får vi nog skippa imorgon! ;) 
 
Sedan red vi ut en sväng, jag fick ett sött llitet sto på 3 år tror jag hon var. Mysig, och lite sprallig i benen. Det var lite tråkigt att bara få trava, speciellt sist, tyckte hon. Hon kunde vara ko-lugn, höhö, vi är på kolungens går, komiskt! Iallafall, från helt lugn trav till att typ "Hej jag vill skjuta iväg i världens galopp!!" Och sen var hon lika lugn igen. 
 
Sedan plockade jag in en liten flicka ifrån skrittmaskinen och laddade om för lite paddockridning, hon hade lite speciell gång och sköt gärna in rumpan lite så det jobbade vi med. Emelanåt fick hon jättefin, längre trav och började arbeta bra! 
 
In igen och byta häst, Hedras tur att få sig en liten tur i skogen! :) Vi red några varv på en liten slinga och travade och galopperade lite, mysigt! Hedra var duktig, lite stark nån gång kanske men det gick bra. Jag fick ju stopp! 
 
Lunchade lite, kommer inte ihåg vad vi gjorde direkt när vi kom tillbaka... Men iallafall så red jag som ledhäst när de skulle rida bebisarna. Visste ni att man rider in galoppörer redan när dem är ett? Det hade jag inte en aning o faktiskt, fick rida fina lilla Top Mate, riktigt trevlig häst.. Lugn och fin när han fick vara först, lite mer taggad och hoppade runt lite när vi var tvugna att vända på ledet en gång ;) Han var lite seg, men det var väll tur, småttingarna travar inte så sanbbt, speciellt inte med en ryttare på ryggen! 
 
Ja, sen fixade jag lite, vi mockade våra boxar och fixade til hästarna, nu är vi helt klara och väntar nog bara på att kunna ge hästarna kvällsmaten så att vi kan sova, det är sängen senast 9 ikväll! 
 
Fina Top Mate! Väntade typ 15 min för att ladda upp dendär bilden, internet är ruskigt snabbt! Tänkte lagt upp en bild på Hedra med men det får vänta! :) 
 
Skriver väll mera imorgon antar jag! ;) 

Minns ni?..

Ja, minns ni att jag berättade att jag skulle ge er grym update under mina två praktikveckor? Vi får tyvärr se hur det går... Vi är inte på det mest tekniska stället, jag har fått koppla upp datorn till mobilens internet, för det finns inget... Därav är det väldigt segt.. Vi har inget rinnande vatten där vi bor, det får vi hämta ute i stallet, likaså gäller dusch och toalett... Detta ska bli riktigt spännande! ;)

Vi har vart ute och myst lite med hästarna och skrittat dem lite i den mörka paddocken ;) Klockan är bara 19.42 men jag kan ju säga att det känns som att den är 10-11 eller något.. Heja oss!

Imorgon ska vi upp och börjar klockan 7, innan dess ska våra ponnysar ha sin mat och så, hage får vi se hur vi löser.. De ska få gå tillsammans mest troligt, Piff och Puff som dem kommer få kallas! ;)

Minns ni?..

Ja, minns ni att jag berättade att jag skulle ge er grym update under mina två praktikveckor? Vi får tyvärr se hur det går... Vi är inte på det mest tekniska stället, jag har fått koppla upp datorn till mobilens internet, för det finns inget... Därav är det väldigt segt.. Vi har inget rinnande vatten där vi bor, det får vi hämta ute i stallet, likaså gäller dusch och toalett... Detta ska bli riktigt spännande! ;)

Vi har vart ute och myst lite med hästarna och skrittat dem lite i den mörka paddocken ;) Klockan är bara 19.42 men jag kan ju säga att det känns som att den är 10-11 eller något.. Heja oss!

Imorgon ska vi upp och börjar klockan 7, innan dess ska våra ponnysar ha sin mat och så, hage får vi se hur vi löser.. De ska få gå tillsammans mest troligt, Piff och Puff som dem kommer få kallas! ;)

Sååå taggad, men sååå oförberedd!

Jag är så grymt taggad inför praktiken, hur ommer det se ut? Vad kommer det vara för hästar, folk osv? Exakt vad kommer vi få göra? Åh, frågorna är alldeles för många, men på söndag åker vi! Vi har morgoen i stallet så när allt är klart där så packar vi in allting och drar till Kungsbacka för att hämta Celly och Sandra! Sedan bär det av till Mellerud! Men jag måste nog erkänna att jag är helt oförberedd än sålänge, det är typiskt mig att göra allting i sista stund, typ som arbetet jag ska skiva på en timme nu innan jag måste åka. (som ska in idag) Ikväll stannar jag på Highland för mys och plugg, och så ska jag packa imorgon, även hoppning står på schemat, tagga! 
 
Nej, nu måste jag lägga ner, jag ska skriva om "Nya arter" till Biologin, wish me good luck! ;) 
Jusste, måste ringa hon som vi ska praoa hos och säga när vi kommer och sådär, och om det är något speciellt. Men jag överlåter nog det till Sandra som har mejlat lite med henne :) 
 
 

Hackamore!

Idag har lilla ponnyn vrarit på äventyr! Mammakom med henne till skolan så red jag lektionen på henne istället för Nimpa idag. Hon var duktig, lite springig och visade sin "jobbiga" sida emellanåt, så jag fick lite tips och övningar att göra. Hon ska lätt med igen, det är alltid svårt att ge tips frsta gången man ser en häst när man inte vet vad den gjort och vad den kan, så jag är riktigt nöjd! 
 
Efter skolan red jag Nimpa, jag ska försöka hitta en annan betsling till Nimpa eftersom jag inte vill rida på "monsterbettet" Så idag testade jag ett ponnyhack, hon var väldigt fin och avslappnad, kanske lite stark i högersidan men jag tror inte att hon har ridits på hackamore innan, och det släppte lite emellanåt, det kan ha beott lite på mig också. Men det var riktigt bra, hon kändes lugnare och mer harmonisk och ja. avslappnad! Det kände sbra, så imorgon ska jag testa och ta några språng med henne för att se om det går att hoppa på. Annars hoppas jag verkligen att hon kan gå på det ibland i dressyren, hon var så fin när jag avslutade och äntligen fick igenom henne att länga yttersidan. Och en häst som är såpass orolig i munnen borde inte behöva gå med bett exakt varje dag. Jag är nöjd och glad! Hoppet är tillbaka! ;) 
 
 

Helt seriöst?

Oj, Zlatan var vist duktig igår, han gjorde en volt och drog bollen in i mål.. Vet folk vad som faktiskt gjorde att han lyckades? Jo, ibland har man turen på sin sida. Jag har inte sett målet, mer än en bild.. Fräck, ja. Värt att svämma fb? Nje.. 
 
Jag erkänner att jag bryr mig inte ett skit om fotboll, jag är en äkta liten hästnörd som föredrar att sitta hemma i sofan och kolla på hoppning och försöka lyfta våra fantastiska, Svenska ryttare över varje hinder där inne på banan på andra sidan Europa, tillsammans med alla andra. Och försöker peta ner en bom eller två om någon råkar ta våran första placering. Men om Roffe nu skulle vinna Världscupen skulle många bli glada, ja. Men vi skulle inte fylla hela FB med onödiga hyllningar. 
Ska man se detta målet och jämföra med hoppning så är det ungefär som att Hästen skulle hoppa av alldeles för tidigt in i en trekombi med tre maffixa oxrar och klara det, typ. Det är i pincip omöjligt, men har man turen på sin sida, är lite för skicklig för tillfället och har turen på sin sida kan man klara det, och att det sedan skulle leda till en vinst skulle vara grymt. Men, vi hade inte terorbombat FB för det.. Kan hända att några statusar kommer nämna just dendär 3 kombin men långt ifrån alla! 
 
Fotboll är fotboll, en sport där folk jagar efter en boll och slänger sig på marken och börjar lipa för att någon råkar putta till dem. Ungefär som när man var på dagis och behövde lite uppärksamhet från dagisfröknarna. 
 

Update!

Just, precis nu påår det endel i mitt lilla huvud, vi har testat ett nytt bett på Nimpa som jag är helt emot, tillräckligt emot för att inte ens skriva närmare om det. Me än att jag inte är nöjd med det. Imorgons ka jag tetsa att rida på hackamore och så ska vi testa ett kimblewick, om någon råkar ha ett kimblewick liggandes strl 11,5 eller 12,5 (kommer inte riktigt ihåg vilken storlek hon behöver) Gärna gumiklätt och i närheten av Kba/Rävlanda så säg till, behöver låna ett fr att prova! :) 
 
Idag blir det lite hoppning hemma med mamma och Lott, alltid lika kul! Och imorgon ska Hedra åka på äventyr, hon ska få komma till highland och gå dressyrlektion! ;) 
 
Jag ska verkligen försöka ta mig tid att skriva mera här, men det senaste har jag varit helt slut när vi kommit hem! 
 
På söndag åker jag, Sandra, Hedra och Celly till Mellerud för två veckor praktik, och sedan hänger Celly med mig hem och stannar tills skolan börjar ungefär :) 
 

Clinic!

Sitter här på Höglanda och kollar på tömkörnings clinic med Anders Eriksson! Kommer självklart ett inlägg med tankar och idéer!

Slut!

Nu är jag såå slut, min rygg också.,. Jag menar verkligen slut! Nimpa red jag igenom igår och jobbade in hennes höger val som hon inte vill jobba med riktigt, jag borde fått loss henne ganska bra för idag var hon väldigt fin på dressyren, även när vi satt ner i traven. Det blir aldrig samma som när jag rider själv och kan jobba igenom henne riktigt utan att ha en specifik "uppgift" så att säga. Men idag var det framsteg!

Hedra var grym igår! Gick som en liten klocka, lugn och fin i galoppen och ja, allt man kan önska sig! Stressade inte när hon fick hoppa en lite sockerbit och bytena var riktigt bra med tanke på att hon inte riktigt lärt sig dem ännu. Idag var hon kanske lite mera spänd, men bytena var jätte bra! Hon börjar fatta min tanke och kämpar för att genomföra den, även om benen trasslar ihop sig lite, förståeligt då hon haft så jobbigt med bytena, idag bytte jag knappt över bommar och det var helt godkänt!

Men efter två dagars stalltjänst i halvklass så är min sneda rygg slut, musklerna värker som bara den. Ska fjäska lite för min kära mor nu ;)

Ge mera förslag på vad jag ska skriva om under inlägget "idé"!

Idé!

Jag fick nyss en grym idé! För att ni ska få lära känna mig lite mera, så tänkte jag köra en "daglig utmaning," i en vecka ska jag skriva någonting, Jag skulle dock behöva hjälp att hitta ämnen att skriva om! Har redan lite förslag, men jag behöver flera! :) 
 
1. Vem är Sanna Altesson? 
2. Vem är Hedra? 
3. Varför just Hedra?
4. Vad har vi för mål, kortsiktigt och långsiktigt. 

Det är väll det jag kommit på hittills.. Ge tips, alla förlag är välkommna, får jag bra tips som är bättre än mina, kanske inte jätteintressanta förslag så byter jag ut!  Kom igen, hjälp mig nu! Jag ska få upp motivationen att skriva så bloggen blir lite mer intressant! 
 

Duktig ponny!

Nu börjar dagen lugan ner sig, klockan är bara 8, riktigt skänt att det börjar lugna sig såpas "tidigt" Stallet är fixat, det enda som är kvar är att låta fantasin flöda lite extra, ni förstår att jag och Sandra ska göra en grym kort-skräckfilm! Tankarna har börjat snurra ovh det kommer bli grymt! V har grymma kopmisar som gärna är med, awesome! Filmen kommer självklart ut här somsmåningom, den ska vara klar tlls nästa fredag. För sedan åker vi på praktik i två Veckor, den 18 åker vi till Mellerud med våra små ponnisar, och som det ser ut nu får jag med mig en ponny extra hem också som jag ska behöva dras med hela vintern ;) 
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, det har ju inte kommit någon ny design pga. ett stort problem som jag försöker lösa, det är bannemig inte lätt! Men ja, om någon där ute är grym på att koda så mejla! [email protected] uppskattar all hjälp jag kan få! :) 
 

Sandra SvPd

Goddag! Jag har nu läst igenom det fina inlägget Sandra skrev inatt... Det var väll fint? ;) filmen igår var bra, och läskig! Vi har gjort upp fina planer, och även diskuterat våran framtid!

Hoppningen idag gick käpperätt åt skogen typ, vi ska testa ett annat bett nästa vecka då hon är överkänslig på pelhamet.. Vi fr se hur det går! Ska prata med min lilla vän nu!

Världens bästa

Hej där gott folk!
Nu tror ni att det är Sanna som skriver men jag ska vara ärlig och berätta att så är inte fallet.

Sanna som är en mycket duktig tjej ligger och sover i skrivandes stund då vi har skola om ett par timmar. Jag föredrar att se ut som en walking dead zombie i skolan så jag kämpar emot ögonlocken som vill stängas. Vad har vi gjort under kvällen då? Jo, om ni inte är så hetsiga och lugnar ner er lite så ska jag berätta... Men lova att ni lugnar er då.

Det är så att vi har varit riktiga badass och kollat på skräckfilm, skrikit och skrikit lite till. Det slutade med att vi båda grät floder... Eller nja, inte riktigt men nästan.

Vi har även ätit kladdkaka med våran egna William, detta under kvällens gång - gott.

Sen vill jag också tillägga att jag ska sova nu, så att jag inte efterliknar en totaldöd zombie imorgonbitti... Men ni ska veta att det är med sorg i hjärtat jag nu ska lämna detta inlägg och er... Jag hoppas ni kan förlåta mig. Puss på er gosisar <3

P.s har världens finaste ponnyskrutt D.s

Sanna + Epa + borås = <3?

Åh, jag är vääldigt nära på att ta min lilla tuffa Epa och brumma iväg till Borås ridhus och fota ponny SM! Det kan väll endå inte vara inträde va? :s 
 
Igår var det ju hubertusjakt, grymt roligt! Hedra var så gryts strak så jag fick knappt stopp på henne trots att jag hade pelhamet, kände mig grymt elak när jag kollade munnen efteråt ch hon bitit sig i tungan, men jag såg inget mera iallafall. Hon får gå på hacket till tungan är bättre! En veterinär ska komma och kolla tänderna på tisdag så då får han kolla hur hon ser ut.. Iallafall hade vi grymt roligt, Hedra var dunderpigg och taggade som aldrig förr. När vi stannade för att vänta in en tjej så ville hon verkligen inte stå stilla, och när vi skulle gå igen började hon trippa jätte mycket och trodde att vi skulle galoppera.. knäpp ponny <3 Hon var iallafall fin om man bortser från att hon var så stark i galoppen. 
 
Och ja, nu ska jag ragga upp Sanna och så ska vi åka och fota SM eller något, cya! :*
 
Lisen och Mtarix på Borås Grand Prix i våras! :) den hästen alltså, omnomnom!

Pigg häst!

Jag är snabb på att uppdatera, jag vet ;)

Res på travbanan idag, tänkte att jag skulle köra på det vanliga tredelade, har hört att hon är väldigt snäll på banan så ja.. Men nu i efterhand skulle jag nog tagit pelhamet endå, hon var riktigt pigg! Hon stressade för typ ingenting när vi galopperade vilket gjorde att hon blev genomsvettig... Lite dålig kondition kan nog också spela in, men endå ;) hon ville springa fort, fattade jag högergalopp så försökte hon byta till vänster där hon är starkare så att hon kunde sätta emot mera ön vad hon redan gjorde.. Lyckades hålla henne även om det var riktigt svårt att sitta ner, men det är kul när det finns lite extra krut att plocka fram! Men som jag misstänkt han hon nog ganska mycket överskottsenergi just nu ;)

Åkte hem och mockade stallet och så, Hedra pussade jag lite på och så åkte jag hem och åt och la mig i soffan. Där har jag legat resten av kvällen och nu ska jag försöka sova, ska åka till stallet vid 9 imorgon och så åker vi mot BoRK vid 10! Taggar hubertusjakt! Det får nig bli pelhamet för att hålla sig på den säkra sidan, jag vet inte hur många vi blir och om vi ska galoppera massa ;)

Trööööööött

Idag är jag riktigt seg, har visserligen nyss vaknat men endå, det är en seg dag idag! Nimpa ska ridas ut, mest troligt på travbanan.. Men jag har ingen att rida ut med "yay"!

Sedan ska jag hem och fixa vårat stall, Hedra vilar idag och jag ska fixa lasthjälp imorgon och så ska Micke köra mig och Hedra till BoRK för hubertusjakt! Ska bli riktigt mysigt! Misstänker att jag kommer behöva något starkare på henne än mitt kära eggbett men har inte bestämt mig om det blir pelham eller hackamore ännu ;)

Jag ska även gå ut och gå minst 30 min med Daphne om vädret tillåter, det är så mysigt, och nyttigt för oss båda! ;) jag ska kolla med rektorn om jag får ta med mig Daphne hit nån dag i veckan, Tuva ska in på operation så hon ligger antagligen över någon dag på djursjukhuset och då känner jag mig elak om Daphne ska vara helt ensam :((

Vi fick mysigt nattsällskap jag och Sandra, Höglandas egen lilla Simba, så grymt mysig! Vi somnade gott ihop ;)

Full fart på Höglanda!

Idag har det varit full fart! Först väckte mamma mig 07:30 och drog upp mig till Änglahoppet, sedan hem och åka till stallet, red min lilla skruttponny som var lite allmänt jobbig idag. Sedan åkte jag till Höglanda och så var det typ direkt ner till stallet och kollade när Jossan red Kelsay, sedan fick jag testa lilla krutponnyn med, superfin verkligen och helt godkänd första gång frånsida sida iallafall! ;) sedan fick jag känna på Celly för att Sandra tyckte hon var stel så vi diskuterade lite om det, stackaren sitter nog fast någonstans :( och så var det Nimpas tur, hon hade nog laddat energi hela veckan eller något, kunde inte få ut direkt mycket.. Försökte bara få henne att slappna av :)

Fått färgat håret nu med, men ja... Har inte hunnit kolla mig i spegeln hur det ser ut ännu ;)

Bjuder på en söt bild på Kelsay!

RSS 2.0