Här ska det stå en rubrik

Åh, just nu leker livet! Hedra har kommit till höglanda, idag har hon stått här en vecka och hon verkar trivas! Det är så skönt att ha stallet så nära, på kvällarna går jag alltid ner, även om jag har ridit för att fixa höpåsarna mocka ur hennes box så att det blir lite trevligare och sen står vi och gosar tills dem som ska kvällsfodra kommer. Den enda nackdelen med att ha Hedra här är de korta hagtiderna, och jag har inte alltid möjlighet att släppa ut henne på dubbelpass. Detta kopmletterar jag dock med att inte låta henne vila helt, utan ska hon ha vilodag är det en promenad eller uteritt som gäller. Då får hon endå komma ut och röra på sig och inte stå inne i boxen i 20 timmar i sträck och glo. Hon var lite varm i vänster fram igår så på kvällen stog jag och spolade hennes ben en stund (tyvärr ä vatnet inställt så att vi inte kan ta kallvatten i spolspiltorna) Men hon har vilat, och pga. dålig planering har hon gått i ridhuset några dagar i sträck nu, och tyvärr idag med pga. dressyrlektion. Dock ska vi ta det väldigt lugnt, imorgon ska hon skritta ut på travbanan och i helgen tänkte jag bara rida ut/gå promenader. Fördelen här är att vi har alla möjligheter att variera underlag, ride vi ut är det mest asfalt/grusväg, vi har en travana med sand, två paddockar med grus av olika kvalité och sedan ridhuset med fibersand. Vi har riktigt bra träingsmöjligheter om man bara anstränger sig lite, innan har jag haft svårt att lägga upp några speciella planeringscscheman för ridningen, men nu sk ajag verkligen ta tag i de och tänka efter. I vår/sommar är det LA som gäller, och det ska vi tärna för. Hon får inte gå för mycket på samma underlag och slita för mycket, samtidigt som vi måste träna och komma i form. Det är endel att tänka på! Jag kommer säkert dela med mig av mina planer när dem är klara! ;) 
 
Vi har ett "stort" projektarbete som ska in imorgon, och jag och Sandra är knappt halvfärdiga. Vi valde att skriva om beridare, vilket var myckets vårare att hitta någonting om än vad jag hade trott! Men nu har jag skrivit en kommentar på en unghäst/beridares blogg för att se om jag möjlightvis kan få göra en intervju med henne. Hennes bligg hittar ni HÄR.
 
Nej, nu är det snart stalltjänst! Jag ska bli bättre på att uppdatra, lovar. Jag måste bara ta mig tiden att göra det, och få lite inspiration! Ikväll ska jag skriva om dressyrlketionen som jag förväntar bi kaos. 
Over and out... 

Rida mysponny!

Nu börjar folk leva igen, vi har en och annan sjukling i ett och annat hörn här i villan, i längan fortsätter dem och spyr. Det är 16 stycken som ligger sjuka där nere.

Har hjälp Jossan att fixa höpåsar till Floppan, och ikväll ska jag rida mysigaste Mumin :') red henne nån vecka efter att vi börjat när Enma var förkyld eller något. Så det var ett tag sedan, och dem har gjort stora framsteg! Ska bli kul att känna på henne lite :) nackdel är dock att jag måste leta reda på stövlar och hjälm som jag kan låna.

Igår red jag Diva, trevlig höst detdär med. Sandra har henne ett tag nu för försäljning, det ska komma en och provrida imorgon. Spännande!

Återkommer säkert ikväll med något intressant att berätta! ;)

Slänger in en bild på Diva och Celina :)

Hela Höglanda hulkar!

Precis som igår ligger folk och gosar med toaletten, vi har fått två strycken här i Villan som är riktigt dåliga, stackarna :( 
 
Vaknade runt halv 9:30 imorse, utvilad och härlig. Jag började inte förens 10:40 så jag tog det lugnt och bara slappade ett tag, åt frukost och sådär i lugn och ro och gick sedan ut. Möttes av snöflingor som långsamt ringlade sig ner utanför (Det lät poetiskt, haha). Känns nästan som att vi fått nog med snö och kyla nu. Det kan vara sådär någon plusgrad och liksom liugnt och stilla ett tag till innan våren kommer och livar upp allting igen. Men jag vill ha lite härlig, lugn vinter först. Jag har inget emot snön i sig, det är mysigt och är som åricket på i:et. Men Det ska vara så jäkla kallt med, det flyr jag gärna från. Men jag ska åka med Sandra och hennes föräldrar till Malaga i Mars någon gång och kolla på en lägenhet där. Rätt najs! 
 
På tal om lägenhet ska jag och Sandra försöka hitta en här i kungsbacka, eller runt om.. Nu när Hedra endå ska vara här så kommer det bli ännu dyrare med bensin så då är det lika bra att bo här om man kan hitta något till ett bra pris. Vi får se vad som händer! 
 
Har typ inget att berätta om, jag ska försöka hitta på något bra att skriva om. Det kommer ju faktiskt upp saker dagligen här på Höglanda som jag skulle kunna skriva mera om, men jag tänker aldrig på det. Jag borde börja anteckna intressanta ämnen, haha! 
 

Höglanda har blivit Spylanda!

I princip hela höglanda ligger nerkurade i sängen och tycker lite extra synd om sig själva, eller så ligger dem och gosar med toaletten. Jag och Sandr har visserligen klarat oss undan kräksjukan, jag mådde illa igår och fck springa upp igår natt för att gosa med toan, utan större resultat tack o lov. Det blev bättre senare på dagen så nu är jag här. 
 
Min klass är så underbar, typ. Våran fb grupp bombades igår med inlägg såsom "Går det magsjuka på skolan? Kan inte vi få ledigt då?" "Vi vill inte bli smittade. Kan vi inte få ledigt?" "Kan någon lärare/rektorn ge oss ledigt imorgon?" Efter ett antal inlägg var jag tvungen att msått avreagera mig och dela med mig av mina tankar. Varför ska alla vara lediga för att några råkar ligga i magsjuka? Visst, dem kan bli smittade. Men var nogranna med hygienen och ni behöver ju inte direkt stå och kramas och pussa på varandra. 
 
Men ja, Höglanda har blivit Spylanda, Pestlanda eller vad man än vill kalla det. Rätt kul endå, haha. 
Sandra ligger i en härlig förkylningshosta och håller på att dö lite, så det blir ev. en liten ridtur på Diva för mig idag. Celly har åkt iväg till en som Sandra känner, hon som även äger Diva, för att hon ska gå i skogen ett tag och bara mysa, stärka kondition och galopp osv.
 
Nej, jag har inte så mycket att del amed mig av, goda "nyheter" kan jag väll slänga med på ett hörn; Hedra ska komma till skolan antingen i slutet av nästa vecka, eller nästa vecka igen. Vi ska försöka planera in det lite böttre i helgen :) 
 
Fina Celly, saknar den lilla skruttan :') 

Hejhej!

Jag lever och mår bra! Nu sitter vi här och har snart klarat av första veckan i skolan. Jag är helt slut ska jag lova, varje dag har man fått dra sig upp ur sängen. Jag har sovit på Höglanda hela veckan, jag och Sandra fick lite polisbesök när vi skulle åka in och köpa lite gott inför fredagskvällen förra veckan. Självklart gick inte traktorn lagligt så vi fick ombesiktining. Jag vägrar att åka tåg i 1h, 30 min - 1h, 50min och på det gå i ca 30-40 min till skolan från pendeln. Så då har jag sovit här i veckan. Imorgon ska jag dra mig hemmåt och hälsa på min fina ponny, och ta en liten tur ut i skogen hade jag tänkt ;) 
 
Hedra ska flytta till skolan, pga visa omständigheter känns dte bäst så för tillfället. Och jag hoppas att det kan gynna henne och mig att vi får komma igång och tärna både hoppning och dressyr minst en gång i veckan. Tävling och övrig träning får vi lösa på något sätt, det är inte jättelångt hit från Rävlanda, vi löser det på något sätt. 
Efterso att Hedra flyttar till skolan kommer jag antagligen flytta också, om det blir till elevboendet här eller till en lägenhet någonstans har vi inte bestämt ännu. Men jag hoppas på en lägenhet faktiskt, där har an sitt space som man behöver utan folk som håller koll på vart man är och vad man göra 24h om dygnet typ ;) Jag älskar att vara på Höglanda, det är inte det. Men jag är inte den som vill vara "förföljd" och hela tiden tänka på vad jag gör och hur andra ska reagera. Lite privat tid - Ja tack! 
 

Jag har inte jättemycket att berätta faktsikt. Vi vet inte riktigt när Hedra ska flytta hit, lite annat runt omkring som sätter käppar i hjulet. Men jag hoppas att det blir innan Januari är slut! :) 
 

Löshoppning!

Idag har det vart en riktigt mysig dag i stallet! Vi åkte pp och fixade allting coh sedan satte vi upp en löshoppningsbana med en annan i stallet och så löshoppade vi lite! Jag fotade så det kommer bilder, dock kommer det ikväll! Vi ska up lite senare och vet. ska kolla på Ussans ben som varit svullna och nu har hon fått någt konstigt sår typ. Och så ska han kanske kolla igenom Hedra med, sen ska vi massera in lite liniment på ryggen så dem inte får ont! :) 
 

Dags att vända tillbaka dygnet!

Godmorgon, nästan iallafall. Jag gick inte upp innan kvart i ett imorse. Visserligen var jag uppe vid halv 7 och hjälpte mamma släppa ut hästar. Så fort har det nog aldrig gått innan, ag var så sjukt trött så jag försökte få allting gjort så fort som möjligt medans ögonen gick i kors. Väl hemma var det huvudstupa ner i säng igen. Jag hade inte sovit mer än 3-4 timmar. Mitt dygn är helt felvänt, hade jag inte tvingar mig själv att försöka sova vid 2-3 någon gång (låg vaken ett bra tag) Så hade jag inte gått och lagt mig innan solen tittate upp över horisonten typ. 
 
Nu har jag degat och kollat på Pokemon, och är grymt sugen på att vara lite kreativ! Så jag ska se om min ritplatta vill samarbeta lite! Vi ska nog åka upp till stallet snart, och idag blir det ridning för båda ponnysarna, om jag orkar ska jag lägga upp bommar och träna på att korta/länga galoppen! 
 

2012 Ett år med både mot och medgångar!

2012 har vart ett ganska grymt år endå.. Första halvan var väll inte så intressant, allt gick efter gammalt mönster. Nationella prov och jag var helt slut. Men självklart fanns det ljusa stunder! Jag och Hedra började komma ut och tävla lite, dock med en hel del motgångar. Jag hade knappt tävlat någonting innan, och Hedra hade bara gjort några få starter. Det slutade oftast i 4 fel då hon stoppade och höll på. Detta tränade vi på, utan större framgångar. På första ogången av Sveland cup så vägrade hon ut sig på första hindret i LC, vi bad Pierre kolla på henne och hon hade ont i ryggen, men han tyckte att vi skulle prova LB endå. Där kom vi runt med endast ett stopp, helt mitt fel.Hedra blev behandlad och vi skaffade en ny padd med bättre stötdämpning. Sommaren gled förbi som på ett bananskal!
 
Vi tävlade Varbergshoppet dä rjag äntligen fick övertalat mamma att jag faktiskt behövde ett starkare bett på Hedra just i hoppningen eftersom hon bara satte underhalsen till och drog, därav blev hon obalanserad och stoppade. Resultatet ändrades direkt! Lördagen fick vi ett stopp och någon rivning och söndagen rev vi två hinder tror jag, varav ett hon höll på att stanna på för att jag fastnade i manen på något sätt, men ångrade sig! Den känslan var obeskrivlig! 
Nu när jag sitter här och skriver kommer jag även ihåg en tävling i början på sommaren. LC, LB hoppade vi. Ett stopp i LC, men hon räddade oss en gång på andra hindret och hoppad elite konstigt, tappade stigbyglarna och vinglade till nästa hinder som vi kravlade oss över, och 5an var en enfärgad, rosa oxer med vågplank och stora torn på sidan, ni som vart på Bollebygd vet vilket jag menar ;) Där släppte jag henne och vi fick ett stopp. Inte för att hon var tittig utan det blev väll lite för mycket. I LB tvekade hon inte en sekund, men jag red lite gas-broms och grejade för mycket till sista hindret- kombination. Och rev hindret in, annars hade det varit omhoppning! 
När jag om ut från banan kom tårarna. Lyckan att kuna rida runt, precis som alla andra och få det att se så enkelt ut. Vi var på god väg! 
 
Sedan var det en cr på Krk inför den planerade LA debuten (Som inte blev av) Där skulle vi hoppat 90-1m men första rundan var kaos. Hon stanade, stannade och stannade lite till. När jag kom ut kände jag mig helt värdelös och jag sa att hästen skulle säljas till någon som kunde rida henne. Vi bestäde oss för att starta 90 en gång till när det gick så dåligt. In på banan igen och jag var så arg på mig själv. Inte en enda gång backade jag, det fanns en väg och det var över hindret. Vi kom över alla och fick våran rosett. Då kom lyckan ifatt mig igen, kämparglöden var tillbaka och vi skulle minsann lyckas! 
 
Vi åkte till Nuntorp, förtsa dagen hoppade vi LC, LC+ och andra dagen LB, LB stil. I LC fick vi ett stopp tror jag, LC+ fick vi 0+4 fel. Jag blev så chockad när vi kom till omhoppning att jag glömde att linjen till första i ohoppningen var böjd så jag red rakt och red på, men backade i sista stund, tvärnit. Helt mitt fel och jag klarade ig envist fast framme vid öronen. De byggde upp hindret och jag red på igen, överlycklig och satsade allt även om det redan var försent, upptäckte vilken grym omhoppningsponny Hedra kan vara, och bättre kan hon bli med lite mer träning! 
 
Sedan var det lugnt ett tag, vi tärnade och stärkte galoppen mer och mer. Allt började flyta på när det var dags för Div II hoppningen. Första var i Gäsene, startade bara lagklassen som gick i LC. Vi gick in och fixade grunden lätt som en plätt. Omhoppningen gick vi in och dominerade på, ännu en gång visade ponnyn att hon kan! Isabelle och Elin kom springades när jag kom ut fårn banan och känslan när dem sa i högtalarna att jag och Hedra, vi so alltid vägrar och kommer typ sist la oss på en första plats för tillfället, den känslan var obeskrivlig! Dock kom en tej på slutet och red snabbare än mig, så vi slutade 2a. Inte dåligt för att vara första gången på prispallen! Nästa omgång gick vi även då felfria i grunden, men i omhoppningen rv vi första hindret, dels var det en "svår" väg till första hindret. Egentligen så enkelt det kan vara men med en taggade Hedra blev det lite springigt och vi rev det. Sedan var det bara att köra på, gasen i botten! Jag var 1,5 sek snabbare än Mathilda som red i smam alag och vann. Men pga 4a fel knep vi en 5e placering! Sista omgången var i Bollebygd, LC+ där glömde jg martingallen så hon blev lång och dragig och vi fick med oss ett hinder i grunden, ett svart com stog uten snäv sväng, så det var svårt att se med!
Dagen efter att Div II slutat hade Bork en reginal tävling, så då åkte vi och hoppade LB. Vi slutade där på 0+4 fel då jag blev för ivrig i omhoppningen och vi hoppade av lite tidigt på sista hindret och jag hängde inte riktigt ed med handen så Hedra drog med bakbommen. Hade jag lättat lite er hade hon säkert klarat det! 
Så slutade vi vårat tävlingsår. 
 
I Augusti började jag även gymnasiet, träffade nytt, helt underbart folk och hösten har gtt som en dans på rosor! I princip varje helg har spenderats på Höglanda med underbart folk! Det kändes som att vi knappt hann börja innan höstterminen var slut. Jag var ofta "sjuk" i 9an, men denna hösten har jag orkat gå till skolan varje dag, jag är riktigt stolt över mig själv! Vi åkte på praktik där jag tyvärr flög av Celly, och därav fick åka hem då jag knappt kunde gå, det högg till i ryggen och jag kom knappt upp ur sängen på morgonen. Vi åkte hem efter en vecka och jag fick vara hemma och vila upp min rygg som blev bättre och bättre. Jag red någon gång men vågade inte rida helt ut. Longerad endel, och liongerade även på dubbel töm, mest med Hedra. Drog succesivt ner på Hedras träning och sedan ställde jag av henne för lite vintervila och la mer energi på Celly och skolan. Efter jul så sattes hon igång igen, och då var det fullt upp! 
 
Celly har sträkt sin galopp så otroligt mycket under tiden hon varit här, så stolt över henne! Ho har blivit mjukare och börjat slappna av lite mera när man rider. Det var antagligen lite för mycket med så många hästar och olika folk på Höglanda så nu på söndag ska hon åka upp till Trollhättan och bara gå lite i skogen. Kommer sakna henne! :') en vi kommer ev. försöka på Höglanda en gång till, isåfall ska jag ha henne som skolhäst och när hon ska säljas får vi se hur det blir ed Hedra, jag bröjar bli lite stor på henne så hon kommer mest troligt säljas under 2013, men först ska vi starta LA och hoppas att vi kan få lite godkända resultat! Ev. kommer vi köpa Celly, eller så går jag upp på storhäst. Det får vi avgöra senare. Just nu vill jag bara e ljust på vilket underbart år vi har framför oss! 
 
2012 i bilder!
 
Hoppade Ådi :') 
 
Första riktiga tävlingen ihop, i början av Januari i Alingsås. Stilhoppning men kommer inte ihåg vilka klasser. Dock är det inget att skryta om. Jag flög av på näst sista hindret båda gångerna! 
 
Fin avsittnung, huh? 
 
Lucas fick en cross i födelsedagspresent, provkörde lite! 
 




Träning för Annika Kroon!
 
Göteborg Horseshow!
 
Våran egen kung! 
 
 


Höglandagrannen kammade hem förstapriset i semifinalen av Morgondagens vinnare! (tror det blev rätt nu.. borde vara rätt!) 
 
Mys i solnedgången!
 
Filminspelning med Sanna och Sabina! :) 
 

Tävling i Mark! 
 
Min "fina" Duett, saknar honom lite ibland, han kallades Benny eller Benny blå. Men har nu bytt namn till Blue Pearl. Personligen tycker jag att Benny är finare! 
 
Tävling i Lilla Edet. Min hoppsits, WTF?!  Den har dockvarit väre, tillräckligt illa för att jag inte ska våga visa här! ;) 
 
Hoppade med Daphne! :') 
 
Falsterbo Horseshow! 
 
Varbergshoppet! Har tyvärr inga bilder på mig och Hedra från det! :( 
 
Klara och Flisan Cup i Nuntorp! 
 
Börjde på Höglanda, och började rida Nimpus! 
 


Charmigare än någonsin! 
 
Div II omg 2 i Vartofta! 5e plac! 
 
CR i Kungsbacka! Snyggt matchat or what? ;) 

mys <3
 
 
LBn jag aldrig komer glömma! Första på länge när hon inte tvekat en sekund! :') 
 
LB på Bork :) 
 
Söt häst <3
 
Lite hoppning hemma! :) 
 
Hoppning med Celly! :) 
 
Over and out! ;) 
Ha ett gött 2013! :D 
 
Komer kanske ett inlägg med videor från 2012 med. Men just nu orkar jag inte! :) 
 
 
 
RSS 2.0