Resultat!

Hedra var ett riktigt energiknippe idag, laddad och explosiv! 
 
Vi var på Vartofta rid och körsällskap, riktigt fin anläddning med bra funktionärer. En riktigt trevlig tävlingsplats där allting var centralt och man kunde lätt hålla koll, högtalarsystemet var jätte bra och allt var i sin ordning. Det enda jag skulle kunna påpeka var väll att det inte fanns någon paddock att rida fram på. Vi fick rida fram på en körbana av gs, so blev ganska lerig efter första klassen, och sen kunde man rida på en grusväg vid ridhuset. Men det var fina vägar och ganska gott om plats endå så det funkade endå! 
 
Hedra var till och med så laddad att hon sparkade bockut en gång när hon halkade. Hon som brukar vara helt kolugn tände verkligen till, det lilla extra. 
 

Framridning, framhoppning och allting var jätte bra, hon var hur fin som helst. Enda som kunde vart bättre var att hon gärna smet ut med ytterbogen i vänstervarvet. 
 
Inne på banan var hon grym! Det blev liet långt 1-4 men till 5an fick jag tillbaka henne jätte bra och vi gick felfria. Så nöjd över henne! Sedan på omhoppningen försökte jag ha lite is i magen mot första, och det blev lite på/av när jag försökte hitta tempo till första, så vi petade det. Mne jag satsade endå, b-ponnyerna fick 4 fel allihopa så jag hade endå en chans lixom. Snabbast tid, 24.92 och hon som vann (som dessutom var en lagkopmis så det var okej!) hade tiden 26.77. Hedra var vekrligen en klippa och hoppade som en gud! Så nöjd över henne! Speciellt glad över Matilda so kom etta, det var dem förtjänta av! Dem har kämpat så och nu äntligen gick det så bra! :) 
 
Vi gjorde dock upp en plan för jag hade berättat för mamma att jag och Hedra skulle vinna idag, så jag kunde vinna för hon hade vunnit innan, så jag kunde få vinna idag.. ;) 
 
Fina ponny! <3

Hon är bara bäst!

Skriver mer när jag kommit till datorn! Men ni får en förhandscheck hur det gick!

Off we go!

Nu har vi lämnat gården, det var problem med att koppla elen så ljuset inuti ville inte funka... Hedra ville inte gå på först så vi fick lägga min mobil i transporten med lampa och så fick vi ta fram linorna. Hon behövde bara känna linan så gick hon på, tur det!

Nu bär det av emot Vårgårda, tagga!!

2012-09-29
































 
 

Mysdag i stallet!

Det blev en riktig mysdag i stallet, var där i typ 5 timmar och strosade runt, pysslade och grejade inför imorgon. Nu är jag riktigt taggad! 
 
Fotade endel i hagen så dte kommer en bildbomb lite senare. Daphne fick följa med, så hon fastnade på några kort. Dock tyckte vi inte samma när jag ville att hon skulle posera fint framför ett riktigt höst-gul-oranget träd. Hon såg mest besvärad ut av att ens behöva sätta sina små tassar där i det blöta gräset så vi struntade i det. 
 
Vi tog doc bilen upp, tack o lov tror jag. Regnet verkligen öste ner emellanåt, vi hade blivit pisseblöta! Men hade jag inte haft mina stövlar + hjälm i bilen hade vi nog gått upp. Vi gick aldrig någon promenad, hon fick vara med mig hela tiden och var väldigt duktig medans jag red. Trots att hon lät lite roligt i början, typ försökte yla eller något men det lät mer som nån slags ringklocka. Och när hon väl fattade hur man ylade lät det knappt något, och väldigt konstigt. Hon gav snabbt upp och la sig och tittade på oss istället, söte! 
 
Hedra fick gå ett ganska lätt pass idag, testade lite galoppbyten och korta/länga galoppen. En hel del sådant, fokus var att hon skulle vara på alerten men inte stressa och spänna sig, gick väll sådär men helt okej iallafall! 
 
Nu har vi lämnat Hedra i stallet hon skulle stå i under natten, hon fick en meega box jämte en söt arab, ko lugn häst som brjade tugga på höet och knappt brydde sig om sin granne som såg söt ut och försökte hälsa. Imorgon går jag upp redan vid 5 för att hinna allting, är i stallet vid halv 6 ungefär och vi åker kvart över. TAGGA!!!
 
Vi satsar på en såndär fin roett imorgon med! Men blågul skulle ju vara ännu finare!

Hästsugen!

Idag är det en såndär dag som man är riktigt, riktigt hästsugen. Jag funderar på att byta om och åka upp till stallet, fota sötnosarna lite i hagen trots det otroligt tråkiga vädret, mysa och borsta lite extra på min lilla prinsessa, putsa och greja inför imorgon och bara ta det lugnt lixom. Har suttit och taggat lite inför imorgon genom att kolla tävlingsvideor. Kanske ska kolla igenom mina egna också? ;) 
 
Åh, det bara kliar i fingrarna! Man kanske till och med ska ta och gå upp och ta med sig vovven? Hon skulle nog uppskatta att få vara med där uppe lite. Frågan är hur ag gör med henne när jag ska rida. Det löser sig nog.. Åååh, nu ska jag byta om och fråga om jag får ta med söte upp till stallet! 
 
 
 
lycka <3 

Godmorgon!

Nyvaken och sitter och mumsar i mig onyttigheter, med andra ord en trevlig morgon! Det gick bra på "hoppträningen" för mamma igår. Dock hoppade dem typ en kvart av de 1h 45min de hade på sig, innan det fick den göra två olika övningar, enligt mig en väldigt långtråkig lektion men de som red tyckte det var bra, det är ju viktigast!

När vi kom hem skulle jag ridit hedra, men jag orkade verkligen inte, så jag gick ut på en liten promenad med henne, sen borstade jag snabbt av halsen där hon blivit geggig och sen masserade jag henne lite innan jag åkte hem. Sen däckade jag i princip direkt...

Idag ska ponnyn ridar, även om tanken var att hon skulle stått idag eftersom det är tävling imorgon! Ska bara rida en LC så det är inget kopmplicerat.. Men ikväll åer vi till ett annat stall, och laddar upp på samma sätt som sista tävlingen. Mamma kunde inte köra då, och hon kan inte köra imorgon så jag åker med lagledaren, då får Hedra stå hos dem över natten! :)

Nu ska jag kolla lite hoppning tror jag!

Bilder!

Ni får lite bilder från när Sanna var med och fotade! :) Jag är just nu på träning med min kära mor ocg fotar/filmar. De bilderna kanske kommer upp nån gång också! ;)
 

Dagens vill ha!

Har hittat ett grymt smyggt träns på Tophorse som jag spanat in allt för länge, är ju ute efter ett brunt träns. Har ett dock med pullarnosgrimma och det är mer ett slit och släng träns. Det är ingen speciellt bra kvalité på lädret heller. Så när jag satt och kollade på träns så har ag hittat endel, dock är dem mörkbruna. Perfekt matchning till min förra sadel som jag för övrigt älskar. Den är så fin, och riktigt skön att rida i! 
 
Men dagens vill ha är helt klart dethär tränset från TopHorse 859:- 
Enda Älskar designen på det, men nackdelen är ju att det är mörkbrunt, med mässingspännen. Och minsta storleken är cob, nosgrimmorna passar i princip aldrig på Hedra, min lilla ponny plutt! <3 Kanske ska köpa ett och lägga på lager tills jag får en storhäst? ;) 

Grym ponny!

Jag har ju inte hunnit skriva om träningen ännu, så tänkte göra det såhär på morgonkvisten! 
 
Det gick grymt på träningen, och ponnyn var en riktig liten stjärna! Hon hoppade för kung och fosterland och stannade inte en enda gång, hon tnkte inte ens tanken. Vi hoppade inte så mycket högt, de flesta hindrena låg på typ 60-70 cm. Men vi fick ta några lite högre språng på ca 1m. 
Vi fick böja med en ganska så "enkel" övning. Vi skulle öva på tempo, så Ulfa la bommarna utmed språret och så skulle vi rida över dem, 6 galoppsprång emellan. Kommer dock inte ihåg avståndet, men det var 300m tempo. Alltså tempot som gäller från LB och uppåt. 
Det gick helt okej, Ulf gav ig ett väldigt bra tips på hur jag ska ta förhållningar när hon inte lyssnar på att jag bara kramar tygeln, vilket funkade riktigt bra! Sedan skulle vi rida på 4 galoppsprång emellan. Jag som alltid örsöker hålla Hedra lugn emot och emellan hinder och sådant skulle alltså verkligen racea, bokstavligen. Vi låg ner i kurvorna när Ulf var nöjd med tempot, föräldrarna som stog i ett hörn undrade om det verkligen skulle gå så fort.. yepp. Sen skulle vi rida på 6 igen, och sedan tog vi även linjen med hinder, en vattenatta och ett räcke. Hon var fin, fick nästan lite långt avsprång på 6 galoppspårng emellan en gång. 
 
 
Sedan skulle vi hoppa denna lilla övningen, böjd linje, och å skulle det vara 8 emellan, kommer inte ihåg om jag prickade det men det var helt okej iallafall! Vi red den linjen en eller två gånger bara, har inte så mycket att säga om den. 

Sedan skulle vi ta linjen, kombination - räcke. Vi började på kombinationen, lika många språng som vi sedan hade till räcket skulle vi rida även åt andra hållet, för mig och Matilda som red C-ponny blev det 5, och för dem som red storhäst blev det 4. Vi höll det allihopa. 

Sen var det korta svängar, nu om bommen till användning. Vi började först ovanifrån mellan de två prickarna. Hoppade räcket, vände innan bommen, max ett galoppsrång sedan skule vi vända till linjen, räcke-kombination max ett rakt galoppsprång igen, snett igenom, vända innan bommen och hoppa sista räcket som var lite högre. Sedan tog vi det åt andra hållet, när första och sista låg runt 90-1m. 
Sen för att avsluta red vi på en böjd linje vi kom ovanifrån, alltså från A. Hedra var jätte fin och och förhållningarna bra, det var inget speciellt avstånd utan vi skulle hitta ett avstånd själva. 
 
Riktingt nöjd, skulle bett mamma filma egentligen.. Men jag behöver lixom rensa mobilen lite... Ikväll ska mamma på hoppträning igen, för Pelle, ni vet han Bonse döker fru Pelle. Han har haft Ussan innan, så det ska bli kul och se om han har något att säga! ;) 

Pizza!

Vi har precis haft nån liten samling med 3orna, presenterat oss för varandra osv. Nu skulle vi ha skolhäst möte, fast ingen säger något och pizzan står och väntar inne i Villan, jag hann precis klart med den tills vi skulle gå ut så jag fick ta med mig lite ut sålänge, känns jobbigt! Tänk om någon snor den? :(( Anledningen till att jag har gjort pizza är att Tell ska lämna oss och åka hem ett tag, då ville hon att jag skulle göra pizza. Det var omnomnom!

Svenska, i villan!

Sitter i villan med Sandra och lagar mat medans vi har svenska, vi läser noveller och ska sedan göra en utvärdering av den. Men snart ska vi gå ner till ridhuset eftersom Sandra måste vara med på sista hopplektionen för att få närvaro, hon fick hjälpa en fett ej glad Sanna när hon berättat för henne att hennes lilla prinsessa Nimpa var pisseblöt eftersom att en tjej ridit ridpass på henne och sedan spolat av henne. FETT EJ GLAD, är bra uttryckt! Men jag fick rida henne endå, vi fick torka lite först bara. *suck* Hopplektionen gick helt okej, blev avbruten precis innan vi slutade och fick hoppa en av vningarna en sista gång sedan skulle Nimpa ut och skos. Fixa snabbt med henne och sen i smått panik leta reda på Sandra och Celly, skulle ridit henne över bommar men jag hann inte innan Åby gick in i ridhuset, så det blev galoppövning i paddocken på en fin liten ponny istället! :)

Sovmorgon, sen hoppning!

Börjar med att ligga och dra mig i sängen, jag behöver inte åka hemifrån innan typ 09:10. Lite sovmorgon behöver man minsann ibland! När jag kommer till skolan får jag gå ner och fixa min "stora" prinsessa, Nimpa, för en hopplektion! Riktigt taggad, ska bli så kul att få hoppa en lite piggare häst förutom Hedra, Nimpa är riktigt rolig att hoppa! :')
Har nog bara hoppning och svenska idag, helt okej!

Fin, fet ponny!

Hedra var riktigt fin idag, testade en graman istället för gummisnodden. Fördelen med en graman är att du lätt kan ställa in den i "olika" lägen och man känner när gramanen används så att säga, men du måste ju alltid tänka efter så att du inte tar för mycket. Men Hedra gick väldigt bra och det var sällan gramanen tog emot när hon förstått vad jag menade. Försökte att arbeta igenom henne och vara ganska "jobbig" idag. Hon är riktigt sommarfet, nästan så jag skäms, haha ;)

Om någon har bra tips på hur man får bort sommarmagen så snabbt som möjligt så uppskattar jag alla tips! Jag funderar på att rida ut och galoppera i alla backar nån gång i veckan, det blir lite win-win eftersom hon både får bra kondition, bättre galopp och mer muskler och fläsket försvinner!

Imorgon skulle mamma testa gramanen så då får jag rida utan den, vilket jag vet kommer gå bra! Hon är riktigt fin!

Ringo ~The one and only.

Ringo är en helt underbar vallack på hela 16 år iår. Han har vart i våran ägo lite drygt 3 år, sedan den 2 september 2009. När han kom hade han gått ett tag på Halmstads ridskola och vad jag förstått var han nog ganska omtyckt där. Vilket inte förvånar mig, det är en häst man inte kan tycka illa om. En häst med ett hjärta av guld, men egen vilja, en riktig ponny! 
 
 
Jag och Ringo, början av 2010. Sista bilden är väldigt mörk, och just nu har jag tyvärr ingen möjlighet att fixa det just nu. Men där gick han väldigt bra för att vara "den tiden"
 
Ringo är i grunden en välutbildad herre som faktiskt gått och vunnit Holländska mästerskapen två år i rad av vad vi hört ifrån hon som hade honom där. Då har han ven gått msv a, dock har förra ägaren inte hittat några resultat från msv a, men från msv b. När han kom till mig så ville han knappt hoppa 80 cm, det var ett helt projekt. 
 
 
Tillsammans så utvecklades vi otorligt mycket, till någonting mycket bättre. Första året stog det dock ganska stilla. Men jag slänger in lite bilder, utspritt över år 2010. 
 
Ringo bus i hagen <3 
 


Inte det snyggaste ekipaget då kanske, men utstrålining har han! 
 
 
 
Sommarbete
 


 
Busig ponny när vi badade lite, tur att han är söt! ;) 
 
 
 
 


 
Mysig fotografering i klänning, minns vilka hemska sår jag fick efter stiglädrena! 
 
 
 
 
 
80 cm! 
 
Sedan rullade 2011 in. Då hände det otroligt mycket! Slutet av 2010 var en riktig vändpunkt för oss båda. Nu blev det mer seriöst och mina tävlingsdrömma skulle verkställas, hoppades jag. Att få starta en LC eller LB borde ju inte vara allt för svårt iallafall. Men det var lättare sagt än gjort: 

 
På tävling satte någonting käppen i hjulet. Ibland gick det jätte bra, men jag minns så speciellt en gång när han stack ut ur ridhuset, och höll på att springa över både mamma oc hästskötare. Och nästa gång när det var stängd tvärnitade han där och vägrade gå någonstans, han stegrade, kaproilade, bockade. Han skulle inte! Vi bestämde oss att han inte skulle behöva åka på mera hopptävlingar, men jag ville gärna testa dressyr. Vid det laget blev han duktigare och duktigare, formen började komma och vi blev riktigt samspelta, han hoppade jätte fint hemma. Men som sagt, det var någonting på tävling! 
 
 
 
 
 
 
Ibland hoppade han även på "tävling" här var vi i Borås på blåbärshopning! 
 
Här fick vi med oss två rosetter som hänger fint på mitt rum. 50 och 60 cm om jag inte minns det fel. Min finaste Ringo <3 
 
 
Sommaren 2011 var han ruskigt fin! 
 








 
 
 
Allting släpte mer och mer, han blev så grymt fin! 
 
 


 
 
 
 
steg han han, min lille plutt! <3 
 
 
Men alla sagor har sitt slut, Vintern 2011 åkte han till en fodervärd. Eftersom att jag ville tävla fick jag Hedra, omedveten om att vi tyvärr inte skulle kunna ha båda ponnyerna som jag hoppades. Mamma ville ha storhäst och få tävla lite hon med, så vi var tvugna att lämna iväg min prins. Så i December förra året åkte han till sin fodervärd, har tyvärr inga bilder på dem, men hon red honom riktigt bra, bättre fodervärdar kunde vi inte fått! 
 
Nu när mamma köpte en till häst kände hon att vi kunde inte ha 3 hästar, därav fick vi sälja honom. De som hade honom på fider unde tyvärr inte köpa honom då hon som red honom vuxit otorligt mycket under året, och dem köpte storhäst. Så igår så flyttade min prins, It's the end of our story, but just the beginning of another. 
 
Jag lovade att det skulle vara vi två förevigt, jag trodde verkligen det skulle hålla. Jag skulle alltid kunna ta hem dig om någonting hände, men det går inte längre. 
En häst utan ryttare är bara en häst, men en ryttare utan häst är bara en människa.

Sega måndag!

Idag är en riktigt seg dag, jag kom iallafall upp i tid trots att jag endast fått 6-7h sömn inatt. Jag var duktig och åkte upp till stallet och tog ut hästar och sedan åkte jag iväg till skolan, lagom trött men jag lever! Gjorde mitt första prov på första lektionen, vilket gick bra tror jag. :) Sen blev jag lite extra glad när jag såg att jag får rida Nimpa denna veckan! Så jag ska se om jag delar med någon eller rider själv, i vilket fall så ska jag se om jag kan rida efter skolan. Hon behöver ridas igenom lite och jag var faktiskt duktig och tog med mig ridkläder idag! :)

En söt liten Misty med morgonfriss imorse! <3

Fotodags!

Åker upp till stallet snart, men först ska jag leta upp et schabrak och benlindor, för idag blir det fotografering! Kommer bli så fint matchat med blåa benlindor + scharbak och mina röda ridbyxor. Men dem är faktiskt dem enda jag har för tillfället. Ska fjäska till mig ett par till men ja..

Allt är över nu

Nu är mamma förmodligen och lämnar Ringo, mer emot min vilja går inte. Någonting känns inte rätt men jag har tydligen ingen talan och är helt maktlös.

Ringo var min första ponny, och även den som lärt mig mest. Tack vare honom är jag den jag är idag och våran utveckling tillsammans var stor! Jag lovade honom att det skulle vara vi föralltid, det var så det skulle vara. Men först åkte han iväg på foder till en jätte bra familj, i december förra året. Nu lämnar han oss på riktigt, nu kommer vi snart inte stå som ägare längre. Jag vill kunna ta hem honom om något skulle kännas fel eller gå fel men nu är det omöjligt. Tiden är över, just nu på mobilen orkar jag inte skriva så mycket. Men ikväll ska jag försöka sätta mig och skriva samt visa bilder från våran tid. Min finaste Ringo, the one and only <3

Chillar!

Ligger och chillar lite i Sandras säng, vi har knappt gjort någonting idag.. Vart och hälsat på ett par kompisar till Sandra i Kungsbacka och hade trevligt, och sedan åkte vi och handlade lite chokladpudding och några nudelpaket.. Typ 1,5 påse.. Heh, det var lite pinsamt men whatever!

Det händer faktiskt inte så mycket på Höglanda just nu, ska förmodligen fortsätta chilla hela kvällen. Imorgon tar min och Ringos tid slut på riktigt, vilket jag knappt kan fatta. Det skulle vara vi förevigt. Jag klarar dock inte av att hänga med och lämna honom så mamma ska göra det själv, jag blev medbjuden på fika med Sandra och hennes föräldrar imorgon så ska försöka tänka på något annat, sedan ska jag hem och rida min fina Hedra med :)

Det blir nog inte så mycket mer aktivitet än dethär idag, har ingenting att skriva ;) over and out!
Xoxo

Sep. 21, 2012

Hedra var väldigt duktig idag! Snodden behövdes inte även om hon stretade emot ibland så släppte hon endå om jag bara red lite extra. Det var ganska mycket galopp och övergångar idag, galopperade även längre än vad jag brukar göra, oftast stärker jag mest med fattningarna men idag fick hon galoppera lite längre och lyckades endå hålla sig lugn!

Nu sitter jag här i Sandras säng på Höglanda, ganska awesome!

Studiedag!

Studiedagar betyder slappa, iallafall en stund till. Jag ska rida Hedra och umgås med min kära mor lite idag, vi har knappt setts på hela veckan. Vid 17:20 ska jag vara i Kungsbacka och hämta upp Sandra som vart hemma under dagen, trevligt!

Innan dess ska jag rida Hedra så hon kan stå iallafall imorgon, på Söndag kan jag nog rida också. Hon ska nog få lite massage idag, hon var lite öm i ryggen igår så jag masserade in lite Radital ;)

Bjuder på en fin bild på min finaste Nimpa <3

Man ska vara glad för det lilla!

Möttes av en glad syn när jag kollade om mamma varit snäll och mockat för mig, vilket hon gjort! ;) Hedra har fått sin vattenkopp som är både bättre och frächare än den hon hade i den gamla boxen!

Eftersom inlägget inte ville publiceras innan kan jag endå uppdatera er om ridpasset. Hedra har varit så grymt jobbig det senaste så jag bestämde mig för att testa en snodd på henne, i början stretade hon emot men när hon väl släppte var hon väldigt fin! Tog av snodden i slutet och kände på henne utan den med och jag tror nog att hon fattade vinken! Ska ta med den ner imorgon om den behövs, men jag tror nog det kan vara enklast för oss båda att ha den nån gång ibland och bli "påminda" liksom. Hon var iallafall väldigt duktig idag!

Nu sitter jag ensam med hundarna i gången och vågar inte gå till soffan för att jag sett alldeles för mycket skräckfilmer det senaste..

Lycka!

Idag är jag lite extra lycklig! Jag vaknade 5 in innan vi började och när jag försökte sätta ena foten framför den andra för att komma ända ner tioll stalet så blev jag stoppad av dressyrtränaren som frågade om jag ville rida Nimpa på lektionen idag. Jag skulle ju ha ridit Celly på lektionen men henne får jag ta och rida samtidigt som en annan lektion, men självständigt :)

När vi slutat så ska jag skutta hemmåt i min lilla 740 och rida min egna söta ponni. Det blir markarbete idag med syfte att försöka få loss henne riktigt i högervarvet. Det är någonting i nacken tror jag för hon vill verkligen inte slappna av åt höger, och det känns som att problemet sitter där. Hon ska få lite massage innan vi rider ed, och kanske lite efter. Det förtjänar hon, så som hon hoppade igår!

Galoppen har dessutom blivit mycket mer balanserad, jag har en känsla av att det är därför hon stannade, fick hon inte springa så blev det obalanserat och hon hade inte kraften att böra upp isg balanserat och hoppa på det blir svårt.

Planen höll!

Ni får en trevlig kvälls/natt update nu, kan ju säga att min plan höll bra. Hedra var väldigt duktig idag och hon har verkligen slutat tveka. Hon stoppade en gång helt pga mig, men ställde upp så mycket mera. Gången hon stannade fick vi verkligen inget avstamp och det vet inte på samma sätt som hon brukar stanna.

Mamma hade plockat fram en oxer, ett räcke och satt ihop tre sockerbitan snett igenom. Det var lite knepigt, Hedra tyckte det var konstigt utan hinderstöd så hon var lite vinglig, men hoppade :)

I slutet så höjde jag, tänkte bara känna på 110cm eftersom det var ett tag sedan och hon sög tag i allt idag. Vi tycker båda det är roligare med större hinder. Jag tänkte dock fel och råkade höja till 120cm. Vi rev två gånger varav en hon var påväg att stanna men ångrade sig och hoppade, sen en gång klarade vi det trots att jag flög lite ur sadeln, då fick hon massa beröm och så la jag av. Då kom en annan i stallet in i ridhuset och frågade ganska förvånat om Hedra verkligen kunde hoppa så högt. Lite stolt kunde jag faktiskt svara ja!

Trots en sommarfet och ganska trött ponny kom vi över detdär hindret. Jag LOVAR the universe is the limit, dock med rätt ryttare. Jag är väldigt säker på att hon kommer gå iallafall nationell LA och förhoppningsvis hinna starta msv B innan jag måste gå över på storhäst.

Ingen hoppträning

Det blir ingen hoppträning ikväll, mamma jobbar så hon kan inte köra mig. Men däremot så ska jag hoppa lite själv hemma, det står redan hinder framme så det är bara att hoppa! :) hade inte varit fel om man hade någon som kunnat hjälpa mig men jag får klara mig endå!

Hästen ska få hoppa idag iallafall, ska öva lite lydnad och kanske höja upp lite om det känns bra!

Alla mår bra!

Alla mår bra, Ellinor är lite öm i kroppen och har fått en fin lårkaka medans Sandra har en lätt hjärnskakning och ond nacke, förståeligt. Men hon gjorde det med stil! Vi har kommir hem och landat nu och om en stund bär det nog av ner till stallet, ni förstår att vi ska lingera Celly lite och sedan ska jag rida igenom henne. Sandra får inte rida på en vecka så jag tror nog att jag kommer få rida henne endel. Dels på lektionen på torsdag, då slipper jag iallafall rida Citirus! *happyface* 
 
Jag har nog inte jätte mycket att berätta, kände bara att en fin update om att alla lever och inget är helt åt skogen kunde passa bra när man endå vart inne på sjukhuset! 
 
Sandra fick röntga nacke och huvud och lagom tills att hon skulle få rulla iväg så kom våran mat. En väldigt hungrig Sandra sträckte sig direkt efter McDonalds påsen när läkaren kom in och hon hann bara säga att hon hade goda nyheter. 

Östra!

Blir en liten trip in till östra sjukhuset, min hopplektion fick flyttas fram idag men jag åker in till östra och stöttar Sandra och Ellinor som fått åka in. Försökt jaga tag och fjäska för våra kära höglandapojkar men dem kunde inte köra så Kristina kör oss när hon har slutat.

Dagen börjar bra! Slipper iofs lektionerna. Sedan ikväll ska jag rida igenom Celly riktigt så hon får ur sig all överskottsenergi, ponnyn var lite bland molnen idag.

Fett ej glad, eller?

Jag gillar Tells uttryck, fett ej glad. Det brukar hon ofta skrivs på lapparna hon lägger på bordet när vi glömt städa efter oss. Men hon är ganska duktig på att glömma sådant själv. Men vi tycker om henne endå!

Iallafall, jag är nog fett ej glad. Jag ska få rida Citirus, han är seg säger alla. Men enligt Katarina var han en favorit i Varberg. Vi får se hur det går imorgon på hoppningen. Anledningen till att jag är fett ej glad är att mamma verkligen inte kan komma med Hedra i veckan, eftersom hon jobbar. Och jag förstår verkligen inte varför dem sättet mig på sega hästar när jag säger att jag gillar Nimpa, som är pigg och lite mera motor. Fortsätter det såhär så kommer Hedra få flytta hit, jag orkar inte sitta och slita med sega hästar hela tiden, jag vill ha lite mera framåtbjudning och energi så man får hålla igen lite istället. Lite nerv och så, jag tror dem missuppfattat mig.

Men jaja, jag ska testa imorgon, sporrar på och slita som ett djur, yay!

Ni bör dock notera att jag inte vill snacka skit om någon av skolhästarna. Alla hästar är väldigt fina och kan om man bara rider dem dit. Men jag personligen gillar inte sega hästar och förstår därför inte varför dem bara sätter mig på sånna.

Jagärbrapårubriker

God morgon!

Jag sitter här i skolan medans min kropp säger att jag borde fortsätta sova ett tag till. Men jag får ta sovmorgon imorgon, skolan ska skötas!

Idag är det ganska soft, dock inget stall på schemat ;) ikväll ska jag hem och rida mer markarbete på min fina ponny! Det blev inte bommar igår, hon behövde lösgöras lite. ;)

Höglanda in my <3

Sitter här i soffan och väntar på att mamma ska komma hem, och att klockan ska ticka iväg! Igår fick hästarna flytta över till vinterhagen och snart ska dem återigen stallas in i sina boxar. Det börjar bli så kallt på kvällarna nu s även om jag är ganska säker på att ingen av hästarna har ont av att gå ute så känns det som att det är dags nu. Jag ska försöka fixa bild på nårat "egna" lilla stall så jag kan visa er! Riktigt mysigt, och jag väntar på att Hedra ska vänja sig vi det, hon tycker det är ganska konstigt att stå där men jag hoppa satt hon vänjer sig. Annars får hon helt enkelt flytta tillbaka till det "stora" stallet! :) 
 
SKa upp och rida lite markarbete idag, hade egntligen tänkt hoppa och testa våran nya fina mur som jag, mamma och en till byggde igårkväll, den är ihopsatt men det saknas färg så den får stå inne i ladan ett tag till! 
 
Men det blir lite markarbete och ikväll ska jag åka till Höglanda för filmkväll och middag med trevligt folk, har sagt det innan och säger det igen: Jag älskar folket på höglanda! :') <3 
 
Funderar på att skriva ett helt eget inlägg om vad jag tycker om höglanda hittills, och även lite om skolan. Frågan är om jag kommer lyckas hålla mig till ett blogginlägg istället för att skriva en bok! 
 
Höglandagänget gör sig redo att köra ponnytrav!

En lugn helg!

Godmorgon, eller något. Igår var det full rulle hela dagen, först rida Rytm, vilket gick väldigt bra. Han var fin och mer loss i galoppen, gjorde även lite byten! Brukar passa på när jag rider hästar som kan det, försöker lära Hedra dom har svårt med det så då kan fet underlätta om jag kan få in tekniken!

Efter det kollade jag lite när tvåorna hoppade och sedan hjälpte jag Emma med lite "hoppning" Mumin var jätte fin! Sedan åkte jag hem och red Hedra, blev ett dressyrpass barbacka på en duktig ponny! Nu när jag ridit endel olika hästar så får man endå bekräftat att hedra faktiskt är ganska fin att rida! Ingen av de andra hästarna jag ridit är dåliga, men det har fått mig att tänka om och se på saker med nya ögon, speciellt när vi stöter på problem. Det är riktigt nyttigt att gå på ridgymnasium, lyxigt om inte annat! ;)

Idag ska jag, mamma och två till från stallet ut på en liten tur och imorgon så är det en slappar dag, ska rida Hedra och när Sandra kommit hem så ska jag åka dit så blir det filmkväll och mys!

Tänkte skriva ett inlägg om hur det är på skolan och hur jag uppfattat det hittills, kanske kan vara bra för någon som ska söka hit! ;)

Bild på mig och Celly när vi hoppat dendär stora oxern på hela 90 cm! :)

Rida Rytm!

Nu har vi slutat, min och Sandras väldigt bra idé om att dygna blev misslyckad när jag somnade vid 1 inatt, tyvärr.

Hoppadeju Celly igår, vilket faktiskt gick riktigt bra! Celly var en fin häst och hoppade en ganska så bred oxer på hela 90 cm! Hon tog i så jag flög ut sadeln, och efter var hon väldigt nära på att bocka av mig, men hann aldrig! Haha ;)

Nu ska jag rida Rytm ute i paddocken i det fina vädret kallat regn och rusk. Sedan ska jag och Emma hoppa Mumin!

Privatlektion!

Det blev typ privatlektion idag, Det var bara jag och en till tjej i våran grupp som red och hon har ont i ryggen så orkade inte så länge. Det gick bra, övade på att han skulle slappna av mer och ta mer stöd på ytter i vänstervarvet, han vill gärna hänga sig på inner, bli lång och släppa yttersidan helt. Men tillslut blev han väldigt fin faktiskt! Fick även tag på en tjej som kan vara med när vi hoppar, så ikväll blir det hoppning på Celly! Yay!

Challenge accepted!

Ska snart dra ner och fixa iordning Rytm inför dressyrlektionen, kommer säkert gå fint!

Idag är en såntdär seg dag.. Kanske för att Sandra ligger här uppe och har huvudvärk och grejer, men ja. Det är SEGT! Vi kom iallafall fram till att jag ev. Ska hoppa Celly ikväll om vi får tag på någon över 18, annars blir det nog lite småhinder bara. Det är typ självmords uppdrag eller något, men jag antar utmaningen! Har ju endå lovat Sandra att jag ska hoppa henne så hon får se vad hon behöver öva på och så, ibland får man offra sig!

Som sagt tillbringar jag natten här, mest troligt iallafall. Har blivit så grymt rastlös sedan jag började här, ganska jobbigt endå.. Men bra, då orkar jag mer!

Kommer med mer update ikväll kanske! :))

Hemma från träningen!

Hoppträningen gick väldigt bra idag! Vi körde endel markarbete i början som bestod av att vi skulle rida på kvartslinjen ch ställa dem åt olika håll samt göra öppna/sluta och sånt. Fick en hel del beröm, enda han kunde påpeka var att det blev lite glappkontakt ibland. Men Hedra tycker det är riktigt jobbigt och vill då gärna försöka komma undan, men kämpar jag vidare blir det bättre! Vi köra öppna och sluta i både trav och galopp, det kändes riktigt bra! 
 
Sedan fick vi hoppa ett litet hinder på ena långsidan, det låg på typ 70-80 från start och vi skulle koncentrera oss på att ha kvar hästen mellan hjälperna och inte ändra tempot så att hästen tappade balansen emot hindret. Ändrar man tempot emot hindret tappar hästen balansen. Hedra hoppade helt okej, och jag var med väldigt bra idag! Hon fick med sig ryggen väldigt bra i spårngen idag! 
 
Sedan fick vi hoppa en liten bana, först lågt och sedan lite "högre" (För mig låg det på 80-90 typ, så inte jätte högt.)Hon hoppade klockrent, vi hade med en kombination blandannat och även en kort linje till den. Väldigt bra kontrollövning! Som sagt hoppade hon klockrent tlls jag tänkte på annat, såsom att hon inte vägrat på hela träningen. Men vad gjorde hon? Jo, hon stannade! Det var helt mitt fel, kom inte runt henne och red inte + att jag släppte. Gjorde samma fel igen men sedan hoppade hon jätte fint! 
 
Nöjd över träningen! Imorgon får hon dock vila, jag ska tillbringa kvällen/natten med mina fina highland-kompisar! 
 

Kristnas nya favorit!

Dagen började i lite småpanik, när jag väl orkade alltså.. Vaknade 20 över 7 när jag skulle åkt 7, och kom på att jag hade ridpass! Drog på mig kläder, tog två äpplen och min fina skiva som är anledningen till dagens försening. Smått pinsamt, men jag har vart med om annat pinsamt i veckan som inte kan nämnas här..

Iallafall, kom ca 10 min innan vi skulle rida, yay! Fick rida Rytm eftersom både DW och Nimpa ska gå dressyr med 2orna idag,

Rytm är Kristinas lilla ögonsten så att jag red honom vägde tydligen upp förseningen lite! ;) Det gick ganska bra, väldigt fin häst men segade gärna ihop lite och i högergaloppen så blev han lång och jobbig, men fick igenom honom bra i slutet! Vi red över lite bommar och så idag, inget komplicerat. Fick beröm att jag red honom bra och Anna berömde mig att hon kunde sätta mig på vilken häst som helst (även om jag inte blir dökär i alla så kan jag endå rida dem bra eller nått :))

Sedan hade vi lite matte och stalltjänst, och nu börjar vi om en timme. Jag och Sandra har redan hunnit städa hennes rum! (duktiga eller VAD?)

Skydar mig hem och iväg på hoppträning när jag slutat och imorgon ska Hedra vila! Ska sova här på Highland med Sandra och ha trevligt med henne och Amanda, som båda ska lämna mig ensam i helgen :( Amanda ska vara borta i 3 veckor på praktik, och Sandra kommer som tur är tillbaka på söndag! Kommer säkert tillbringa en del av min dyrbara tid här med allt annat trevligt highland folk!

Jag lever!

Jag lever faktiskt! Problemet är att helgen hade allt för få timmar och jag var uppe allt för många av dem, i lördags var det för mycket trevligt folk för att hå och lägga sig innan 5 på morgonen, och i söndags hade vi filmkväll och vi fick inte sova innan 5 halv 6 någon gång.

Igår var det en väldigt jobbig skoldag, som började med att vi försov oss väldigt mycket. Som tur var var fet halvklaras så jag kunde ta igen lektionen på 2h jag missat idag istället.

Sedan var det hoppning, jag red DW. Han är verkligen inte min häst, han är fin när han väl slappnar av och så.. Men inte min typ, fick loss honom bra på framridningen, med bommarna gick det ok. Fick ingen riktig rytm, sedan fick vi hoppa en liten linje med 4 hinder eller vad det var.. Det gick ganska så bra, sista gången fick vi bra rytm och sista hindret låg på hela 85 cm, då fick hästen med sig ryggen bra. Fick beröm att jag verkligen körde igenom honom idag, om någon är intresserad var jag helt slut efter framridningen typ.

Eftersom jag var lagom, smått trött och vi hade typ 3h hål så gick jag och Sandra upp och sov nån timme. Välbehövligt!

När jag väl kom hem så körde jag raka vägen upp till stallet och tänkte rida.. Men när jag var där kom jag på att jag glömt sakerna på highland. Bara jag lyckas alltså, iallafall med tanke på att jag glömde min fina väska i skåpet eller något och har båda mina jackor på Höglanda. Heh.

Nej, jag ska kolla Big Bang Theory nu.. Hoppträning med min prinsessa imorgon <3

Härligt!

Idag har jag sovit alldeles gör länge.. Eller, vi gick och la oss vid 5 eller något.. Fast jag förtjänar och behöver lite "sovmorgon"

Tillbringade kvällen/natten med trevligt folk här på Höglanda med lite film. Jag är oftast inte den som skriker när jag ser på skräckfilm, gömmer mig mer.. Men igår skrek jag fan, inte bara mitt fel dock. Well.. Nu när jag väl dragit mig upp är ingen här, några är ute och rider på travbanan så sitter här lite sådär halvmysko och glor på dem genom fönstret..

Tjenare tjenare!

hejsan alla Sannas läsare,vilka ni nu är.
Emma här, den bästa av dom alla i villan. Läget är helt okej ifall ni undra. Vi skall kolla på film nu,ifall ni undra.
Nu ska jag överlämna fååånen till Sanna.
Ha det bäst!!
Emma

Höglanda 2night?

Slutade redan vid tolv idag vilket var riktigt skönt! Åkte hem typ direkt eftersom de flesta skulle in till Göteborg. Självklart hade jag glömt nycklarna och mamma var inte hemma, så fick släppa ut Hedra medan mamma var påväg hem. Gick rakt till sängen typ huvudet före och tog en liten powernap.. Nu är jag fit for fight igen, om jag bara kan få lite mat i magen ;)

Som det ser ut nu kör jag tillbaka till Kungsbacka och är med mina fina tjejor ikväll!

Vet inte om jag lagt upp bilden innan, men Ellinor tappade kolasås på golvet och la då dit denna lappen. På Höglanda kommunicerar man med lappar!

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma för att vända lite, lektionen på DW gick okej, han är verkligen inte min typ men när han väl släppte lite så var han ganska trevlig :) Nu ska jag bara slänga i mig lite mat sedan ska jag åka upp och rida Hedra!

Friserat man!

Vi fick frisera hästarna idag, Nimpas man var.. Nästan hopplös! Att rycka man för hand var något nytt, att rycka med kam kan jag knappt heller men det var tydligen som att svära i Guds hus så jag ska nog sluta med det ;)

Hann inte klart med manen eller ta en fin efterbild men jag fick bort en rejäl tuss med man, skulle kunna tro att hästen inte har någon man kvar men tro det eller ej - det finns endel till att göra!

Första bilden så har jag börjat rycka lite i mitten.. Andra är allt hår jag plockade upp sedan!

Kallt!

Sitter här och blir mer försenad än jag redan är, nu har jag haft massa värme på i bilen så när jag öppnar dörren kommer jag skaka lika mycket som jag gjorde innan jag fick upp värmen. Tycker synd om Hedra som gått ute hela natten även om jag är ganska säker på att hon inte har någonting emot det.

Nej, jag måste gå och ha stalltjänst nu

Forever alone :')

Sitter och kollar på tv I villan när resten av ettorna är och handlar, askul! Det är bara narurbruk och em stalltjänst kvar, vi är väldigt effektiva idag trots att jag hade go lust att ligga kvar i sängen imorse. Och antagligen alla andra med, det är lika bra att bita i det sura äpplet och bara göra det.

Sedan åker jag hem och direkt till Bollebygd och kollar när mamma ska hoppträna, står antagligen med Ulf där nere, han har alltid bra saker att säga! Han skulle kunna skriva en hel bok av bra citat och jämförelser som får oss ryttare att tänka till! När jag har haft dåligt tålamod och bara tyckt att Hedra ska kunna sätta dendär galoppfattningen och nät det inte funkar blir jag sur, Hedra har ju svårt med galoppen och behöver stärka den mycket. Så jag tänker ofta på vad Ulf sa till mig "Du kan inte ringa hem till din tvååriga lillebror och be honom sätta på diskmaskinen, du måste förklara precis hur han ska göra och prata i bilder med honom. Var övertydlig!"

Att lyckas

Att lyckas är nog det bästa man kan göra i livet, varesig det är en liten sak såsom att få runt sin häst runt dendär banan utan att den ens tvekar eller river ett enda hinder, eller att man lyckas med sin stora dröm. Att komma ända upp till toppen eller verkligen får sitt drömjobb. Alla har vi mål, och att lyckas med ett mål höjer både självförtreondet och gör att man går på rosenblad ett par dagar efteråt! 
 
Jag och Hedra lyckades verkligen i söndags. Jag grät nog slut på varenda tår jag har samlat på mig i mina snart 16 levnadsår, när det gått så dåligt och vi har fått stopp hit, stopp dit. Vi har aldrig riktigt riktigt lyckats även om det gått bättre och bättre. I söndags satte vi den sista pusselbiten, det kändes verkligen så grymt skönt och att se dendär rosetten får mig att drömma mig bort till ärovarvet när lyckan har som störst. Jag vet inte hur jag lyckades hålla tårarna borta på ärovarvet. Jag har dörmt om detdär ärovarvet sedan jag började åka på vlear rounder med Ringo. Jag har ju inte direkt haft någon enkel start på min tävlingskarriär. Ringo blev oftast helt blockerad på tävlingsbana och stoppade även om hindrena låg på 50 cm. Sedan Hedra som det gick ganska bra med i början, hon sprang väldigt mycket och jag hade knappt någon kontroll men hon stoppade ju inte. Det kom när hon började lugna ner sig lite och behövde tänka och hoppa mera. I söndags fick hon gå i ett lite högre tempo, och hon höll ihop sig och hoppade väldigt fint. Problemet inna nhar ju blandannat varit att hon blir så lång och springer, och då har hn inget att länga om vi skulle komme för långt ifrån, eller korta om vi kommer för nära. Då förstår jag att hon inte vill hoppa. 
 
För att lyckas gäller det att man faktsikt är målmedveten och hittar sin väg att nå målet. Vad det än är för mål så är det alltid lika kul att lyckas! 
 
 

Chillar!

Är det något som är underbart med Höglanda så är det att man kan chilla på någons rum (någon i detta fallet är Ellinor och Josefine) finns alltid en säng att ta en powernap i!

Bilder från hoppningen!

 









Som sagt var vi inget speciellt stilekipage idag! 















Tyvärr blev det inget fint kort över hindret, men tycker denna vart väldigt charmig! 

Sen gick det lite bättre, men hon föll in i galopp här med.. 

Jag flög nästan av!

Försökte mobilblogga innan idag men appen ballade ur och slutade fungera så kunde inte lägga upp mitt fina inlägg! Men idag stog det hoppning på schemat! Det gick väll okej, skulle egentligen bytt häst med Emmelie och ridit DW, men hon ville inte hoppa en ny häst det första hon gjorde, vilket är förståeligt! Så jag fick hoppa Nimpa idag endå, ska rida DW på torsdag! ;) 
 
Vi värmde upp över ett par travbommar, som sedan låg emellan två små kryss som vi skulle galoppera över, med trav över bommarna då. Och när vi kom ut på långsidan skulle vi vända över och hoppa ett litet sockerbit hinder. Det gick väldigt bra första gången, andra gången blev hon lite för ivrig och vi tappade rytmen lite och så, men det var helt okej! Sedan skulle vi vända på det och lägga till en liten kryssoxer ed en travbom innan, det gick också helt okej, sedan fick vi hoppa bara kryssoxern en gång lite högre, typ 80cm. Tjejen innan mig flög av när hon tappade balansen över hindret och Stampe körde sin berömde tvärvändning och bockade lite. Hon skadade foten, vet inte riktigt hur det gick men hon kunde inte röra på foten när jag åkte hem :( Sedan var det min tur, jag skulle ha hållit kvar henne lite, vi fick ett galoppsprång in vilket blev konstigt med en travbom innan, men snälla Nimpa hoppade endå, dock ett riktigt kråkhopp, jag lyckades hålla mig kvar och fick rida på igen, då sänkte dock tränaren lite.. Vilket var tråkigt :/ Sandra fotade oss lite idag med, så ska lägga upp lite bilder trots att det vi inte ver något direkt stilekipage ;) 
 
Bjuder på en bild från Nuntorp sålänge! 
 

Mysponny!

Vart ute och ridit en sväng nu, rider alltid ner runt skolan dagen efter tävling och tar en härlig galopp upp för sista backen! Så grymt mysigt! Så nu går jag mot hagen. Hedra får stå inne ett tag, hon ska skos då hon fått riktigt långa hovar!

Ska hem och chilla lite på livet och vid 19 blir det tävlingsmöte!

Härliga måndag!

Ännu en härlig måndag har börjat, ganska soft! Att vakna imorse och faktiskt inse att jag inte bara drömde om gårdagen kändes ganska fräckt. Att stå ovanför strecket och faktiskt vara en av 4 st dubbelnollor bland c-ponnyerna känns som en bra förbättring och jag hoppas verkligen inte att det var en tillfällighet!

Appen krånglar så kan inte liva upp inlägget med en bild :(

Overkligt!

Tänkte dra dagen för er, den började redan klockan 5 imorse, upp och iväg till stallet! Hedra hade lyckats dra nosen i bajs, och legat fint på en hög med. Mamma som varot så gryt snäll och duschat henne! Hon hade en fin bajsfläck på nosryggen som jag som tur var lätt fick bort ed en svamp + lite vatten! 
 
Efter en lång stund på en krokig väg mitt ut i skogen så kom vi fram, kollade banan för förklassen (Elin som vi åkte med skulle rida den. Jag gick bara med och gav tips, själv red jag bara lagklassen.) 
 
Tog ut Hedra samtidigt som Elin tog ut Scream så hon fick vara ute lite och slappna av, ett vinnande koncept! 
Lastade in igen mellan klasserna och sedan ut och rida fram.
 
Hade egentligen velat ha ganska lång framridning från början, men det hann vi inte med. Hon kändes iallafall väldigt fräch och på framhoppningen kändes riktigt, riktigt bra! Jag är ganska petig med ridhusreglerna, tex. att man inte ska skritta på spåret, speciellt inte på en framhoppning när det finns gott om plats mellan hinder och staket! När jag ropade räcke bakom en tjej så skrittade hon på spåret precis framför mig, kunde inte hålla mig och skrek även att man inte ska skritta på spåret. Tror tjejen blev ganska sur, hon var duktig på att slänga blickar och vara ivägen när man red runt. Men hon skrittade inte på spåret! ;) 
 
Det var ingen svår klass idag, en simpel LC, ganska så enkel bana. Svårgiheten var väll 5an som kom ur en kort sväng, många fick stopp/rev den, sedan var det två linjer, vilket också gjorde det svårt! Hedra var i den både i grund och omhoppningen, men den låg snällt kvar! 
 
Det kändes grymt bra och jag hade minsann bestämt mig för att vi skulle lyckas idag! Inne på banan satte jag upp en bra galopp och hon var riktigt fin! Det var någon sväng som hon flöt ut lite i vilket gjorde mig skeptiskt till omhoppningen. Jag var iallafall så grymt nöjd och Hedra fick massa beröm när vi gått i mål, och en jobbig störtliande Sanna på ryggen! 
 
Sedan var det omhoppning! Jag var så grymt taggad! Till 10an (Andra i omhoppningen) så var det många som tog innanför ett hinder vilket resulterade i en hel del stopp. Så jag tog utanför och smekte hinderstödet och ökade lite. Tog innanför där jag kunde och var på hela tiden. Hedra är en så gryt fin omhppningsponny, hon tycker verkligen det är skitkul! Man kan ta riktigt snäva svängar, bara hon får 2-3 galoppsprång till hindret så rätar hon upp och taggar till bara jag är med! Riktigt grym ponny, hon är gyrmt snabb. När hon väl går felfri kommer hon nog bli placerad, hon är helt gudomligt duktig! 
 
Dubbelnolla och upp i ledningen tills en liten unge komme in och går om mig. Inte kul! ^^ Det var en tjej till som var grymt snabb men hon rev sista hindret, annars hade hon vunnit! Slutade på en andra placering, att få rida ärovarvet var grymt. Hedra var grymt glad och ville gärna springa om 1an, nästa gång får vi leda ärovarvet! ;)
 
 
 
Självklart filmade ingen med min mobil, men en av mammorna filmade iallafall grundomgången, så jag ska se om hon kanske kan skicka den till mig! 

Vindarna vänder!

Hedra var GRYMT fin idag! Plockade andra placeringen!

RSS 2.0