Återbesök

Nervositeten kryper fram, "imorgon" eller rättare sagt lite senare idag är det dags för ett återbesök med Hedra hos veterinären. Hon reagerar inte när man klämmer på knäet längre och verkar inte ha ont så jag hoppas verkligen på det bästa. Det gör ont att veta att hon har ont, jag vill få igång henne nu, nu, nu och verkligen ta vara på den sista tiden vi har ihop!

Mamma kom på lagom sent innan hon skulle åka till jobbet idag att Ussa behövde röra på sig, annars hade hon vilat 4 dagar i rad så jag erbjöd mig att rida henne. I början gick det ungefär som det brukar gå när jag rider den där hästen, strutsigt och ofokuserat. Men efter lite jobb blev hon faktiskt riktigt fin i skritten och traven, galoppen är fortfarande lite jobbig för henne. Mamma fick tips att använda snokremnen och "binda upp" bettet för att minska trycket på lanerna när hon var på tömkörningskurs för någon vecka sedan. Hon kan ev. Ha en inflammation där vilket kan vara orsaken till att hon är såpass hård och stretig i munnen. Det funkade väldigt bra måste jag erkänna!

Första doppet!

Igår tog jag årets första dopp, under lite smått hot sådär. Det var antingen att hoppa i själv eller bli ikastad med kläder och allting. Första alternativet kändes aningen trevligare så det var bara att hoppa i! Det var faktiskt ganska varmt så det var chill! :) 
 
För tillfället går Hedra på Metacam då hon visade en liten hälta hö bak. Förmodligen bakknäet. Hon tycker inte alls om srutor så vi kunde inte bedöva och böja igen så vi vet inte säkert men utefter rörelserna så ser det ut att vara bakknäet. Röntgenplåtarna var iallafall fina både i has och bakknä. Vet lyckades behandla hennes knä med hjälp av lugnande dos för ett halvblod, brems, smärtstillande en som lyfte ett ben och mamma som stöttade på rumpan. Återbesök om ca 1,5 vecka nu. På tisdag ska hon iallafall hem och få gå på sommarbete. Så typiskt att det ska krånga ännu mera nu, men men. Bara det tar slut snart! 
 
Idag blir det chill, rida Honey på travbanan och sen sk jag hem och träffa Sanna! Imorgon är jag funktionär på storhästtävlingarna på BoRK! :) 
 
RSS 2.0