Kliniken!

Imorgon blir det kliniken med Hedra för att kolla upp SI-leden. Eftersom hon blivit sne igen kan det vara något där och vi ska se om det finns något vi kan göra åt det eller om det vart för att hon halkade i spolspiltan eller om hon gjort något när hon busat i hagen. Det ska iallafall kollas upp inför försäljningen! Det ringde en mamma nyss som var intresserad, en liten flicka på nästan 10 år som skulle få sin egen ponny. Dom ska iallafall provrida, det skadar ju aldrig! :) 
 
Taggar att gå upp vid typ 7.15 imorgon, yepyep! (Y) 

God... dag?

Solen skiner och jag är allmänt seg. Ikväll blir det hemfärd, får antagligen sällskap av Mickis. 
I lördags överraskades jag med en ny dator, sjukt sliten och förvirringen var total när jag inser att det är Windows 8 på den. Men nu så förstår jag allt lite mera, har dock inga bilder elle rnågot på den så detta inlägget och antagligen några inlägg inom det närmsta kommer vara ganska tråkiga utan bilder ;) 
 
Hedra fick bäckenet knäckt och fixat till igår, hon var fin i kroppen. Mycket bättre än sist så det är ju positvvt! På onsdag ska vi till kliniken för att kolla upp SI-leden då det skulle kunna vara den som gör att hon blir sne igen. Skönt att kunna säga vad grunden till "problemet" är. Tror inte det ska vara ngåon större fara, hon har inte haft speciellt ont utav det vad jag märkt och hon var ganska sne nu, antagligen från att hon halkade i spolspiltan. 
 
Ska försöka bli duktigare på att uppdatera! 
 

Himmelen har fått tillbaka en ängel

Efter en tuff helg med svår kolik bestämdes det igårkväll att vi var tvinga att lämna tillbaka den ängel vi fått låna i 4 korta år. Finaste Kitchiwawa fick somna in och galopperar nu på de evigt gröna ängarna. Vila i frid, fina flickan, vi saknar dig här hos oss <3

Gästtränare!

Idag står det banhoppning på schemat, passande då jag egentligen tänkt att träna för Sussie på fredag men det är ju ännu bättre att hoppa bana idag, vi fick bara hoppa en runda var så jag ska hoppa 90, med något hinder lite högre beroende på hur hon känns. Taggar!

Längtar sönder till helgen som redan är planerad i stora drag, det kommer bli grymt! Och nästa vecka är det gästträning för Mårten Gunnarsson. Allmänt tagg på livet!

Mys!

Det blev ingen direkt update igår, jag red iallafall ut en sväng med Annie genom trassliga snår och skogar. Riktigt mysigt! Sedan åkte jag hem en sväng och sedan tillbaka till Höglanda för kvällsmys med dom bästa! <3 kom inte hem förens vid halv 7 imorse, det var mys på hög nivå hela kvällen med sång, stjärnskådning, donken och film! Måste helt klart göras om! :))

På't igen!

Efter ca 5 timmars sömn tar jag nu tag i livet, morgonpromenad med hunden och sedan blir det att fixa stallet. Hedra får vila idag, efter det rattar vi till Rävlanda - home sweet home!

- Paus -

Hoppas att jag är klar snart, har skrivit om hästens näingsbehov och påbörjat olika fodermedel, kvar är då resten av fodermedel och fodersmältningen. Suttit med detta i ca 6h snart men det är helt klart värt om jag är ledig imorgon och kan sova ut!

Var tvungen att ta en paus och dregla över min framtida man (jag som aldrig förstått mig på folk som säger sådär om kändisar men vem kan motstå Ian Somerhalder?)

Hästens fysiologi! *tummenupp*

Stannat hemma från skolan idag pga. världens jobbigaste huvuvärk som inte vill släppa riktigt. Känns något bättre nu, tänkte trotsa denna för att skriva ett arbete om hästens fysiologi dvs. Foder och fodersmältning. Skriver jag klart det och skickar in ikväll så är jag helt ledig imorgon så då kan jag åka till stallet på förmiddagen och har hela em/kvällen att chilla. Självklart har jag trevliga planer, och inte vadalla busiga ungdomar där ute tror att det är! Nejnej, detta förblir en hemlis för att inget ska avslöjas! ;) 
 

Duktig pony!

Hedra var en riktigt duktig pony idag! Vilket jag talade om för hela krk när jag hade ridit min runda! Ni får höra på videon sen! ;) 
 
På framridningen var hon ganska springig, ville inte riktigt lyssna på mig och framridningsmöjligheterna var inte dem bästa. Dem hade delat riudhuset halva - halva för ponnys och storhästar, 4-5 ponnys på den lilla ytan blev lite svårt. Fick dock galopperat lite mera när jag red fram vid framhoppningen och innan jag hoppade fram. Fortfarande lite springig, men bättre. Hon taggade till rejält på hinder och tyckte livet var allmänt roligt så bortsett från springandet kändes det kanon! 
 
80 cm - 4 fel 
Här var hon som sagt lite springig, hoppade fint genom banan bortsett från att hon taggade lite för mycket emellanåt, därav nerslaget på 6an då jag inte riktigt fick tillbaka henne så hon skulle hoppa uppåt istället för framåt. Det gick fort ska jag lova er, alldeles för fort. Men har an en snabb ponny så har man! ;) 
 
90 cm - felfria!
När jag gick in på framhoppningen igen krävde jag mer att hon skulle lyssna på mig, galopp, skritt, galopp, skritt, halt och rygga osv. Fick henne lite mera uppmärksam på mig och hon sprang inte riktigt lika mycket. Väl inne på banan koncentrerade jag mig på att stå upp mera mellan hindrena eller iallafall vara lättare i sitsen, hon blir lite lugnare då. Denna gången var det riktigt bra, fick plocka upp henne så hon galopperade lite mera uppåt emellanåt, gjorde det även på 6an när jag kände att hon började rusa igen. Anledningen är nog gansa enkel endå - lång anridning, det har vi lite svårt för då både vill fram till hindret och hoppa!
 
Jag är väldigt nöjd, när jag kom ut från banan kom tårarna. Jag kan verkligen inte hjälpa det men när allting släpper och jag inser att vi har klarat det, vi har "vunnit" då kan jag bara inte hålla tillbaka tårarna! Direkt när jag hämtat andan igen ringde jag till mamma som tyvärr inte var med idag och berättade dem goda nyheterna och självklart kom tårarna igen. Nu tårar det sig i ögonen ännu en gång! Lyckan är helt obeskrivlig, jag förstår inte hur jag kan bli så glad över att bara komma runt felfritt, på en clear round dessutom! Nästa lördag taggar vi Brämhultshoppet, LC och LB. Vi ska visa vad vi går för och vi ka göra det snyggt med en blågul rosett i pannbandet på ärevarven! 
 
 

Glädjetårar <3

Ett ner i 80 cm, felfria i 90 cm. Mer info senare!

Fullt ös, medvetslös!

Har inte hunnit uppdatera något idag, det har varit fullt ös med skola och häst!

Hedra har fått en ny liten kompis, en av de få andra ponnyerna i stallet - Rifle aka. OS-ponnyn! Så nu går våra fina OS-ponnys ihop på eftermiddagarna,?Rifle har sin egen hage på förmiddagarna då han lätt blir rastlös och hoppar runt som bara den och håller på, därav får han gå på gräs på förmiddagarna.

Fick även sådär lagom random en brösta av Mickis innan som jag provade på Hedra när jag red, den är visserligen svart men den andra jag har passar inte då den är för kort så sadeln hamnar för långt fram. Denna satt mycket bättre! Provade även ett tredelat applemouth på henne idag, vilket hon verkade trivas på väldigt bra så ett sånt ska nog inhandlas när jag får pengar över!

Taggar clear rounden imorgon och hoppas på två felfria rundor - det enda som krävs är att jag rider, ponnyn hoppar som en kanon!

2 dagar, 4 hästar!

Jag har lyckats hoppa 4 hästar på två dagar nu, inte illa! Igår var det Hedra och Mumin och idag var det Kitchi och Channie, varav Channie var barbacka och visserligen knappt 50 cm. Men endå!
 
Kitchi hade växt en hel del sen jag såg henne sist, dvs. i höstas. Hon är ju faktiskt bara 4 iår så hon växer en hel del! Riktigt gosig häst detdär, hon vill verkligen vara till lags och försöker förstå vad man menar! Hoppade inte jättemycket, hon är ju som sagt bara 4 och dessutom mest galopptränad, inte riktigt utbildad i dressyen och fortfarande ganska vinglig, men en mycket trevlig häst! 
 
Glömde ju självklart kameran men jag ska se om inte Sandra kan lägga upp någon liten video, hon filmade några skutt iallafall. Hoppade som högst ett räcke på 80cm, fina flickan! <3 
 
Min söta pony får bjuda på en bild.. Jag hittade inte mobilbilderna där jag trodde jag hade någon på Kitchi! 
 

Söta ponys in my <3

Ponnytravet är avklarat för denna termin, Nonstop var inte riktigt lika snabb som det lät som på namnet.. Man borde ju inte ens få stopp på den söta rackarn! Dock var hen lat, väldigt lat. Jag har fortfarand einsett om det var ett sto eller en vallack, dom sa hon, men det lter som en han.. Fast, nej. Jag tänker inte diskutera, vi kallar den hen. Iallafall, söt ponny men lite lat! 
 
Resten av dagen bestod av matte, svenska och idrottslektion där vi inte kom in i salen. Vi kom in tillslut, men endå segt! Stog där i shorts och frös sönder i regnet, stackars mig! 
 
Nyss hemkommen, men inte så länge till. Det blir en till trip till Höglanda för att hoppa Kitchi, glad tjej! <3 Hedra får vila idag, eventuellt skrittar jag henne lite barbacka så hon får röra på sig. Egentligen var det en pluggkväll inpanerad men det kan jag göra senare! Återkommer med hur det gått att hoppa Kitchi och lite bilder senare!
Pusshei :* 
 

Ponnykörning!

Extas!

Jag är helt i extas, jag kan inte inse att i somras så gick det verkligen skit på alla tävlingar, skitstopp hit och dit, alltid mitt fel för att jag inte red henne ordentligt.. Hoppade visserligen på vanligt tredelat, vilket är väldigt svårt på den ponnyn, men fortfarande. Idag klipper hon en oxer på 115 utan att ens blinka! Det har aldrig känts så lätt, vi blinkade liksom inte ens! Har kommit fram till att jag älskar ston! Får man dom på sin sida så är dom riktiga fighters och gör verkligen allt för en! Den ponnyn kommer gå msv, om inte vi hinner kvala och starta så kommer definitivt nästa ryttare göra det, när hon gjort sin karriär så ska jag lätt köpa tillbaka henne som pensionär, mina ungar ska lära sig rida på den ponnyn!

Hoppning oxer!

Idag stog det hoppning på schemat. Trimmade igenom inför onsdagens clear round och hon kändes väldigt fin faktiskt. Hoppade gärna, bjöd emot allt och vi lyckades till och med hoppa en sån liten grind som man brukar ha under hindrena, fast utan varken hinderstöd eller bommar över. Knepigt första gången sa Hedra! 
 
Iallafall, vi hade satt upp en studs serie, ett galoppsprång och sedan räcke på ena sidan och snett igenom stog en oxer med vattenmatta. Började hoppa fram lite på oxern, vilket gick ganska fint. Hon sprang ifrån mig lite ibland men det är trots allt mycket bättre än vad det har varit innan. Jag är iallafall väldigt nöjd med dagens hopppass, i slutet fick hon hoppa lite högre. Räcket efter serien låg på ca 1m och sedan direkt uupp på oxern som låg på 1,15m. Hoppade oxern en sista gång när vi hade längt den lite så den var ca 1m bred eller något. Riktigt stolt över henne, varför har vi inte hoppat LA ännu liksom? 
 
Emma och Mumin var också med och hoppade, och Mumin var en riktig lite pissmärr och tog varenda chans hon fick att stanna bara för att Emma inte var på henne ända fram tills hon hoppade av, ville känna lite på henne för att se om jag kunde hjälpa henne. Hon var en liten blandning av Hedra och Ringo, Ringo kunde bestämma sig redan när man red an emot ett hinder, han tvärstannade 10m innan hindret och skulle verkligen inte hoppa, medans Hedra rusade som fasen och slängde sig över hindrena innan vi fått ordning på detdär nedrans springandet. Mumin sprang, speciellt när hon inte kände sig säker på att hon skulle hoppa, för att sedan tvärnita. Med en hel del övertalning lyckades även denna lilla ponny hoppa en liten oxer på 1,15m, trots att vi inte hade världens snyggaste stil kanske. Men vad gör det, vi kom ju fatiskt över och hästen kan! Hon har hoppat msv innan så det är verkligen bara dumheter hon håller på med. Dom avslutade passet med en oxer på 1m, stolt Emma kan jag ju bara säga! På onsdag ska dom hoppa 70cm på krk, hoppas att Mumin visar sin fina sida när hon lätt tar sig över allt som kommer i hennes väg, snyggt dessutom! Dom kommer minsann bli farliga på tävlingsbanorna när Mumin slutat tramsa sig. Akta er alla D-ponny ryttare där ute! ;)
 
Video kommer eftersom, jut nu vill datorn inte riktigt samarbeta och kopplar inte ihop sig med mobilen, därav kan jag inte föra över filmerna men jags ka lösa detta på bästa sätt. Ni måste få se vad fint min lilla ponny kan hoppa! ;) 
 
 

Hoppning!

Trimma inför cr på onsdag! Hoppade Hedra och fick känna på Mumin då hon vart en lite pissmärr idag! ;)

Långritt!

Myser med ponnyn, långritt på g!
- skulle lagts ut för sisådär drygt 2 timmar sedan men mobilen samarbetade inte :( -

Work hard, play hard!

Myser i det fina vädret, har vart ute på en promenad med Daphne innan jag åt, jag börjar bli duktigare och dukigare på att träna måste jag erkänna! En och en halv termin på Höglanda innan jag verkligen tog tag i det sattte sig lite på höfterna måste jag erkänna! Nu är det hårdträning, måste även ta reda på varför min mage sväller upp ibland, gissningsvis är det laktos, men inte säke för ibland funkar det att dricka ex. oboy (dricker inte ren mjölk, och oboy händer väldigt sällan! :o) Eller göra sås på grädde osv. Medans den ibland blir som en ballong utan direkt anlending.. Sjukt jobbigt!
 
Nej, men jag ligger i träning mina vänner, och jag tror redan jag fått lite resultat faktiskt! Några promenader innan frukost ibland för att direkt börja bränna fett (låter grymt nojjig nu, så illa kanske det inte är men det ger snabbare resultat efter mindre träning!) är bra, innan har jag endast gått men har även börjat jogga lite nu för att öva upp konditionen med. Styrketränar även endel också, bech 2013 - here i come! Kommer förhoppningsvis kunna rida i bikini i sommar utan att behöva skämmas! ;) 
 
Ja.. Nu blir det väll snart en liten tur till stallet, rida ut med Annie och Channie och fixa där. Lever livet som det ska levas just nu, saknas bara en fin bil, motorcykel och någon som vill cruisa på gatorna med mig på kvällarna! ;)
 

Foxen är såld! :)

Visade foxen för en tjej som vart väldigt intresserad, tyckte om att utbilda och gillade hoppning - vilket är precis vad vi letat efter till unge herrn Firefox! Trots att han inte visade sin allra bästa sidor efter några dagars vila så var hon och hennes medryttare helt sålda och kunde knappt slita sig ifrån honom när dem skulle åka hem! Så roligt när allting går bra, verkligen! Hon hade sagt till Sandra nu på kvällen att hon ville köpa honom, helt säker på att han kommer att få det så bra så, en underbar häst som verkligen kan gå långt med en tålmodig, duktig ryttare som verkligen satsar på honom. Detta kommer bli toppen! 
 
Imorgon kommer lilla Kitchi, en häst som från början är från Mellrud och stallet där jag och Sandra hade praktik, vi fick rida henne lite där och sedan blev hon såld när vi åkte hem någon gång tror jag, och nu har Camilla köpt henne - Två glada tjejer i Kungsbacka ska alltså få gosa med henne varje dag nu, så lycklig! :') Bilder kommer, självklart! Nästa vecka kommer dock Mini, vilket ska bli riktigt spännande! 
 
Over and out, xoxo. 
 

Över förväntan!

Nu har Julia åkt hem efter två dagar av ponnyridning, som faktiskt gått över förväntan! 
 
Igår fick hon rida på pelhamet med en typgel i översta ringen, alltså typ ingen häveffekt men Hedra trivs väldigt bra på det! Då gick det väldigt bra, hon var väldigt fin och dom hittade varandra fort. Idag fick hon rida på det tredelade, vilket kan vara lite knepigare, men det gick bra det med! Härligt att min lilla grisponny kan acceptera andra ryttare än bara mig, det gör "det svåra beslutet" mycket enklare, innan Julia har jag aldrig hittat någon som riktigt funkar med henne. Hon är trots allt inte särksillt lätt, det krävs en hel del övertalning och det är nog det enda stoiga med den ponnyn! 
 
Nu ligger jag och chillar lite, ska kolla fina hästar på Hastnet och drömma mig bort lite.. Förmodligen ser ni mig ute på tävlingsbanorna med en storhäst i höst, Hedra ska tävlas upp och få lite resultat eftersom hon vart väldigt ostadig innan men det är mycket bättre nu så vi måste visa det på resultaten med, sedan ska hon säljas. På onsdag blir det förmodligen en liten motionsrunda till Kungsbacka ridklubb för att hoppa två rundor - 80, 90 cm blir det isåfall. Och den 25e eller 26e så var det första riktiga tävlingen för iår i Brämhult - LC, LB. Hoppas att allting går efter våra planer, då ska hon snart starta LA.
 
Snart drar jag mig till stallet igen och fixar det sista + visa Foxen för någon som ska komma och provrida, sen åker han imorgon.
 

Nananna

Mycket fantasifull rubrik! - tack, jag kämpade länge! ;)

Nej, jag sitter här i min ensamhet och kollar ut genom fönstret till den blöta, ruggiga världen utanför. (Vad poetisk jag är idag!) Jag väntar på att lilla Julia ska komma hit, hon ska rida Hedra idag och imorgon, eftersom jag börjar bli för stor på henne vill jag låta en mindre ryttare testa henne, Julia blev förhoppningsvis ett bra val! Känns jobbigt att slänga upp någon annan på min lilla ögonsten, sen vi köpte henne för 1,5 år sedan har mamma suttit på henne några gånger, Sandra har testat henne två gånger och Tell har suttit på henne en gång. Mamma och Hedra går inte ihop, Sandra och Hedra är inte heller särskilt bra kompisar, innan Tell red henne hade jag ridit igenom henne och vi hade en graman men hon var väldigt spänd endå.. Detta ska bli väldigt spännande, speciellt med tanke på att hon varit ganska spänd det senaste. Visserligen red jag igenom henne igår så vi kan ju hoppas att det hjälper lite!

Chillar bah!

Tar det lite lugnt och betar Hedra, programridningen idag blev kaos, hedra var jätte spänd och ville inte alls samarbeta så jag avbröt typ direkt..

Pay n Jump 5/5-13 Göteborgs Hästsportklubb

Vi trodde det skulle gå betydligt snabbare än vad det faktsikt gjorde så det blev en väldigt lång framridning, detta resulterade dock i att hon var väl uppvärmd och riktigt lydig, självklart gjorde jag en stor tabbe när jag packade imorse - Jag glömde martingallen! Hon var iallafall fin, och drog inte som hon brukar. Trots att hon gärna dog upp huvudet så galopperade hon på väldigt bra och lyssnade både framåt och tillbaka. 
 
Banan var väldigt enkel och det var långa vägar, ganska självklart med tanke på att banan var riktigt stor och fin men banan bestod endast av 8 hinder. Inget speciellt tittigt, iallafall inte från min synvinkel som sitter på en otittig häst som hoppar om det så skulle sitta en människa under som är redo att dra tag i benen på henne när hon hoppar! ;) 
 
Iallafall..
70 cm - Felfria: 
Hoppade inte så mycket på framhoppningen, var mer nogrann med att hon skulle lyssna på mig både fram och tillbaka och hålla sig lugn. När vi gick in på banan visste hon direkt vad som var på gång och blev genast lite mer taggad!
 
Rundan kändes bra, 70 cm hoppar hon liksom inte ens över så jag hade likaväl kunnat åka runt hela banan, men inställd på att få två snygga, säkra rundor så red jag hela tiden endå! 2an och 3an stog på en böjd, lång linje där det blev lite knasigt båda gångerna, men vi tog oss över utan större problem. Vi kom lite konstigt bara men det var inga större problem för min fina ponny att fixa! Till sista hindret var den en gansa lång anridning och jag visade henne hindret lite för fort vilket resulterade i att det gick aningen fort till det, i övrigt höll hon sig väldigt lugn och fin! 
 
80 cm - Felfria:
Nu kände jag att jag fick rida lite mera även emot hindrena för att ta mig runt bra, det var fortfarande ingen höjd och hon hoppade knappt över hindrena men det är lite roligare när det blir lite högre och då vill hon väldigt gärna springa lite snabbare också! Hon var i några hinder, men det var för att vi kom lite konstigt ibland, när hon drar upp huvudet så finns det inte så mycket jag kan göra mer än att hålla om benen och rida emot för att hoppas att vi kommer över, vilket vi oftast gör även om avstampet kan bli lite fel ibland. Därav är martingallen väldigt bra att ha, men jag lyckades trots hennes tappra försök att springa iväg att inte höja upp händerna för då blir allting så mycket värre. Även här blev det lite konstigt till 3an. Till sista hindret visade jag henne att vi skulle hoppa lite senare och fick till det bättre. 
 
Jag red mest i lätt sits för att låta henne arbeta med ryggen och samla sig utan att jag "var ivägen" mellan varje hinder, satte mig endast mjukt ner när vi red an emot hindrena för att få lite bättre känsla och kunna rama in henne lite mera, även om det egentligen inte behövdes. Funkade riktigt bra, måste lära mig att göra det även när det är kortare vägar mellan hindrena, i den mån det går iallafall! 
 
- Over and out! Video kommer. Det stog även en tjej och fotade inne på banan som jag försökt ta reda på vem det var så det kanse kommer lite bilder med! 
 
 

It feels great!

Felfria i både 70 och 80 trots att det var mycket långa anridningar och jag hade glömt martingallen, grym ponny!

Mer update senare/ikväll!

Idag gäller det!

Jag är vaken, rödhårig och glad! Idag gäller det! Färgade håret själv för första gången idag, vilket nog gick iallafall hyfsat! Har precis ätit frukost så ska bara fixa iordning mig sedan bör det av till stallet och borsta, ställa fram grejer och pepp-talka med Hedra! Heja!

Nervositet, prestationsångest...

Och en stor dos av lycka fyller mig just nu! Allt är packat och klart i stallet och bara att slänga in imorgon när mamma kommer, vi är redo och Hedra är genomriden och fin! Ryggen är insmord i radital för att minska risken att hon ska få ont (nojja? Nejdå, bara lite!). Jag är taggad till tusen och vill verkligen att det ska gå bra imorgon!

Nu är det en varm och go dusch och sedan hårfärgning som gäller, redhead - here i come!

Bjuder på en bild från efter ridpasset idag, nya schabraket och tränset var såklart på!

Taggar!

Har precis vaknat efter en lång natt, och är redo att tagga inför morgondagen! Jag och Hedra ska äntligen komma ut igen! Visserligen är det bara en cr på 70-80 för att mjukdelarna lite men det är endå en vit på vägen, som jag har längtat! Hon har hoppat så klockrent det sista så det kan inte gå fel dethär, det får inte göra det! 70-80 är ingen match för oss! Vi ska satsa på att gå ut på banan, ha kul och visa vad vi kan och att vi har utvecklats!

Nu ska jag snart gå upp och gå en hem sväng, chilla lite, äta lite och bara ha det gött. Sen ska jag gå/jogga tillbaka till Höglanda och fixa i stallet och rida igenom Hedra, eventuellt blir det lite cavaletti/studs för att få igenom henne på bommarna! :)

Bilder på sakerna från horseshow kommer, jag har helt enkelt inte fått fixat några bilder - dålig stil!

RSS 2.0