Gott nytt år!!

Gott nytt år allihopa! :)
Jag hoppas verkligen att 2013 ska bli ett dunderår, jag hoppas att jag ska växa ännu mera som människa, och även på hästfronten där svåra beslut väntar.

Inför 2013 ska jag:
• Börja träna och komma i form på riktigt, stolt kunna visa mig i bikini i sommar!
• Jag och Hedra ska debutera LA
• Jag ska satsa fullt ut på att ha ett grymt år, från början till slut och inte låta något eller någon stoppa mig!

Tomt här!

Det är lite tomt på uppdateringsfronten just nu. Jag har ingen större inspiration till att skirva så mycket, men jag ska försöka bättre mig, ett fint nyårslöfte va? ;) Mellandagarna har flygit förbi och snart börjar skolan igen! Jag tog även mod till mig igår och gjorde min "andra" pierding! (O man räknar bort 3 st i öronen) Denna gången var det tungan som blev utsatt, och jag kan meddela att om ni funderar på att pierca tungan så gör det, det gör inte så ont faktiskt.. Det känns nästan som ett getingstick, men så fort piercingen är i är det värsta över. Det värker lite och staven är väldigt lång så det är lite jobbigt ibland, men det är värt det! 
 
Nej, jag ska minsann sätta mig och få lite inspiration! Det ska även komma upp film någon gång från när jag och Celly hoppade.. Hon var riktigt duktig! 
 
printad från filmen! :') 

God jul!

Tänkte bara säga god jul och gott nytt år!
Och även passa på att be om ursäkt för väldigt dåliga, röriga och väldigt felstavade inlägg. Jag tror att jag skrivit på mobilen (som jag gör nu) och där ser jag knappt vad jag skriver pga en väldigt sprucken skärm ;)

Hovar!

Sedan en rlig, men ganska busug dag igår så satt jag och mamma uppe halva natten och diskuterade hovar. Ingen hiv ingen häst brukar man ju säga, och det har vi verkligen fått bevisat. Vi ska inte gå in på några detaljer, men jag hade tänkt att sätta mig och skriva ett inlägg om just hovar någon dag. Nu när jag endå är ledig. Alla har vi ju en syn på hur en hiv ska se ut, speciellt din hovslagare. Han som ska se till att din häst mår bra, kan röra sig riktigt och ska kunna prestera. Han ska inte ändra din hästs hov så att den ser ut som han vill, varje hov ska utfrmas efter hur hästen är byggd. Det finnss ju lika många olika hovformer som det finns hovar här i världen. ATt köra samma metod på alla hästar funkar inte, säg att du är hovslagare, och varje häst du skor länger du tån på. Hur många hästar kommer klara av att du ändrar deras hovar? Jag ska gå närmare in på detta när jag skriver ett långt inlägg om hovar. Då ska ni få bilder också, jag vill inte hänga ut något eller någon, men någonting har ju uppenbarligen fått mig att tänka om.
 
Ta en titt på era hästars hovar och fundera. Har ni problem, kan det bero på hovarna? Hur beter sig din hovslagare, kan han motivera och diskutera kring hur hovarna "ska" se ut, och varför han gör som han gör? 

Hivar

 

Lov, jul, nyår, fullt upp osv!

Jag har inet suttit vid datorn sen i torsdags, känns helt okej faktiskt! Känner mig riktivt duktig, med tanke på hur grymt datorberoende jag var för något år sedan. Men nu har jag å andra sidan fullt upp hela dagarna, och föedrar att ligga och slappa i soffan istället för att plocka upp datorn och hålla på. Men nu är det lov, och jag hoppas att få iallafall lite mer tid över. 
 
Det tar lng tid att ta hand om 2-3 hästar per dag, bara stallet inräknat då alltså. Idag har jag skrittat några varv runt stallet på Hedra, broddat henne, mockat 3 boxar och fixat vatten till två av dem, fixat höet i hagen och lunchat. Trots att jag hållit igång hela tiden har jag varit i stallet från ca 13-17. Och jag är inte så seg, faktsikt, inte idag iallafall! Det tar på en att ha 3 hästar at ta hand om, jag hade räknat med mer tid i stallet.. Men inte såhär mycket! Tänk när Hedra ska sättas igång också, fullt upp från morgon till kväll! ;)
 
Celly ska få hoppa i veckan, hittat min väst och mamma har pratat med sin kopmis så hon ska komma och hålla lite träning i veckan! Ska bli spännande att se vad hon säger om den lilla dunderponnyn! Mamma ska få filma, och så ska hon få filma när jag rider dressyr någon dag med. Vi måste fixa fvideor då lilla damen ska sättas ut på annons i januari-februari någon gång, letar ni unghäst så vänta. Lilla ponnyn med ett stoooort hjärta, lättlärd och vill verkligen förstå vad man menar! En underbar kompis, verkligen! 
 
Jag måste komma på vilka ja ska köpa julklappar till, och även inhandla dessa. Det kan ju bli spännande! Sknt att mamma har ledig vecka denna veckan, då ska vi nog kunna hinna med en hel del! :) 
 
sötponny, fin bild som jag snott utav Sandra! Moahahahahah 8D

Snowy!

 
 
 
 
 

12-12-12

Firar den 12 december 2012 med att göra prov och få min skoljacka! Eller? Nje, jag och min kära traktor hade lite delade åsikter om detta och han tyckte det var roligare att ta livet av sig i form av självmordsbombning ungefär. När jag var påväg till skolan så sa det typ BAAAM och huven började ryka som bara den, stannar och kollar huven, då har kylarslangen spruckit, så den är typ en plastbit.. Slang är den då inte iallafall. Detta resulterar i att jag får sitta och frysa ett tag i min lilla traktor och sedan kommer Madde och hämtar mig, tur att man har så snälla människor runtom sig!

Men ja, jag blir alltså hemma idag då jag har svårt att ta mig till skolan utan traktor, Micke ska försöka fixa en kylarslang så vi kan fixa den imorgon. Måste ju komma till skolan och få min jacka och göra provet.

Iofs får jag mycket tid till att skriva klart biologiarbetet som är nästintill klart, och sedan ska hemlabben skrivas, kan plugga extra till provet som jag skulle gjort idag osv. Jag känner mig riktigt duktig som ska jobba när jag egentligen kan sova istället, men jag måste verkligen blir klar med allt. Jag måste bara tina lite först ;)

Slänger in en bild på min pärla i somras, som tyvärr tappat vingen för tillfället.. men den är snart på igen! Och huven SKA fixas, rosa ska den bli, med en vit kanin!

God morgon!

SÅ tråkig rubrik, och jag har nog inget roligare att berätta riktigt. Jag vet inte om jag nämnt något om att Celly står hos mig nu över vintern? Ponnyn jag flög av på praktiken, som jag ridit endel innan. Sandras lilla monster ponny som dykt upp här ibland. Hon hängde med hem efter praktiken så nu står hon hos mig och vi övar för fullt på att fatta galopp, och att hon ska bli lösgjord. Det är det hon haft mest problem med det senaste. Jag hade tänkt att jag även skulle ta och rida lite markarbete någon dag i veckan, och evetuellt hoppa snart med. Dock har jag helt tappat tilliten för dne lilla söta ponnyn, men man ska inte lipa! Det är bara att ge sig på dte igen och bygga upp ett förtroende, hon är ju så grön så hon vet ju inte exakt hur hon ska bära sig åt heller. Men jag ska leta upp min fina väst och så ska vi rida lite cavaletti och små sockerbitar någon dag! Nu har hon blivit genomriden två dagar i rad, så antingen tar jag fram västen idag, när hon inte har någon energi att tramsa, eller så får hon ta det lugnt idag så tar jag det i helgen! 
 
Hedra vilar, och är otorligt överpigg, jag måste hitta tid till att gå ner och skritta eller gå med henne, eller att vi får på broddar och går ut på en promenad! En sak vet jag iallafall, och det är att jag saknar att sitta på hennes rygg, viär som handen i handsken liksom. Även om vi har våra diskussioner, speciellt nu när hon har så mycket överenergi att hon knappt vet vart hon ska ta vägen. Men nu har hon vilat i ca 1,5 vecka lite drygt och hon ska börja ridas igen i mellandagarna tror jag, då hoppas jag att jag är full av inspiration och Hedra är full av motivation att arbeta med mig! Jag har redan satt upp mål inför 2013, eller ett mål iallafall. Det får ni veta mer om senare! ;)Nu åste jag gå ner och bygga bana inför maskeradhoppningen som snart ska dra igång! 
 
Sååå fin ponny *o* 
Bild från när Sanna fotade mig och Hdera i söndags, fler kommer bilder kommer som småningom! 

Näbbdjur, högt och lågt!

Siter och skriver på mitt arete om näbbdjur som aldrig blivit klart, och har kommit på att det är riktigt svårt att få fram någon som helst användbar information mer än att: 
- Deras näbb är känslig för elektiska strömmar, på så sätt kan dem leta byten under vatten eftersom de stänger både ögon och öron när de är där. 
- De kan vara under vatten i upp till 10 min innan de behöver ta ny luft. 
- De har simhud och klor på framfötterna, och bak har de simfötter (typ, nått sånt.) 
- Folk är väldigt imponerade av att de ser ut som en bäver men har en näbb som en anka. 
- Hanarna har giftsporrar, akta er. Människor dör inte, men får smärtor som kan sitta kvar i flera månader. Var glad  att ni inte är "ett mindre däggdjur" (typ kanin kanske?) Då kan ni dö. 
- deras päls är väldigt tät, typ vettentät. eller inte typ. den är vattentät. 
- De har en gemensam mynning för avföring, urin och könsöpnningen. (intressant, huh?) 
- Första gången forskarna fick se ett sin av ett näbbdjur som några upptäcksresande tagit med isg avfärdade dem det som bluff, och när de väl fick se ett levande näbbdjur blev det väldigt förvirrade och visste inte vad de skulle delas in som. 
- De är däggdjur, men lägger ägg, men diar, men den gemensamma mynningen som jag nämnde ovan är typiskt reptiler, och massa andra olika drag som gör dem iprincip oidentifierbara enligt Darwins riktlinjer. 
- Därav blev den nya unerarten kloakdjur uppfunnen, där näbbdjur, piggnånting och säkert fler djur har blivit "inkatigoriserade" 
 
 
Det var typ den informationen jag ville dlea med mig av, vad roligt om någon annan råkar vara lika desperat som jag efter användbar information o sådant som sexuell selektion, naturligt urval osv. och kommer hit. Isåfall vill jag meddela dig att du kan ge upp innan du skrivit tillräckligt för att inte orka byta djur att skriva om. Det är nämligen ganska så omöjligt att hitta någon specifik information och vill du ha mer än ett E så får du gå in för arbetet och åka till australien på en upptäckfärd och forska om näbbdjuren själv. 
 
Åh, jag var bara tvungen att kirva av mig min frustration lite, det är bättre att göra det här än i arbetet. Jag tror inte läraren vill ha mina torra kommentarer i sitt fina arbete. Även om det säkert skulle göra hennes dag. Jag harr iofs gjort ett experiment på våran engelskalärare, och skrivit ett väldigt seriöst arbete när vi skulle skriva en "short story" och jag inte kom på något att skriva om. Jag skrev nämligen om Charlie the goat, han skulle träffa en leprechaun vid teh end of the rainbow. Jag kan lägga upp min fina historia här om ni vill, om ni ursäktar min dåliga engelska. Den var värre innan jag läste igenom den kan jag lova. 
 
 
Den ser len ut! 

Roligt, roligt!

Har inte updatera på ett tag nu, helt enkelt för att jag inte haft nånting att skiva om. Celly går bra,  hon var lite pigg igår men ja, jag lever! ;)
 
Fyllde år i lördags så fick ett par nya stövlar, eftersom de gamla gav upp helt nu i torsdags eller när det var. Fick även 500 kr och 300kr presentkort på hööks! :) 
Fick ett par nya Bocaj, så grymt glad! Ska se om jag har lite att uppdatera, flög ju av Celly på praktiken, och har fortfarande ont i ryggen, så rider knappt nånting. Hedra har i princip gått i vilan nu, hon har ont i ryggen så har tömkört lite, och nu ska jag mest gå med henne, och gosa så ska hon få vila några veckor nu, vet inte hur länge hons ka vila, men 2-3 veckor iallafall. Då ska hon även bli behandlad med liniment så att ryggen ska bli bra. Lite tråkigt att inte kunna rida på min lilla pärla, men hon behöver vila nu! :) 
RSS 2.0