Grym ponny!

Jag har ju inte hunnit skriva om träningen ännu, så tänkte göra det såhär på morgonkvisten! 
 
Det gick grymt på träningen, och ponnyn var en riktig liten stjärna! Hon hoppade för kung och fosterland och stannade inte en enda gång, hon tnkte inte ens tanken. Vi hoppade inte så mycket högt, de flesta hindrena låg på typ 60-70 cm. Men vi fick ta några lite högre språng på ca 1m. 
Vi fick böja med en ganska så "enkel" övning. Vi skulle öva på tempo, så Ulfa la bommarna utmed språret och så skulle vi rida över dem, 6 galoppsprång emellan. Kommer dock inte ihåg avståndet, men det var 300m tempo. Alltså tempot som gäller från LB och uppåt. 
Det gick helt okej, Ulf gav ig ett väldigt bra tips på hur jag ska ta förhållningar när hon inte lyssnar på att jag bara kramar tygeln, vilket funkade riktigt bra! Sedan skulle vi rida på 4 galoppsprång emellan. Jag som alltid örsöker hålla Hedra lugn emot och emellan hinder och sådant skulle alltså verkligen racea, bokstavligen. Vi låg ner i kurvorna när Ulf var nöjd med tempot, föräldrarna som stog i ett hörn undrade om det verkligen skulle gå så fort.. yepp. Sen skulle vi rida på 6 igen, och sedan tog vi även linjen med hinder, en vattenatta och ett räcke. Hon var fin, fick nästan lite långt avsprång på 6 galoppspårng emellan en gång. 
 
 
Sedan skulle vi hoppa denna lilla övningen, böjd linje, och å skulle det vara 8 emellan, kommer inte ihåg om jag prickade det men det var helt okej iallafall! Vi red den linjen en eller två gånger bara, har inte så mycket att säga om den. 

Sedan skulle vi ta linjen, kombination - räcke. Vi började på kombinationen, lika många språng som vi sedan hade till räcket skulle vi rida även åt andra hållet, för mig och Matilda som red C-ponny blev det 5, och för dem som red storhäst blev det 4. Vi höll det allihopa. 

Sen var det korta svängar, nu om bommen till användning. Vi började först ovanifrån mellan de två prickarna. Hoppade räcket, vände innan bommen, max ett galoppsrång sedan skule vi vända till linjen, räcke-kombination max ett rakt galoppsprång igen, snett igenom, vända innan bommen och hoppa sista räcket som var lite högre. Sedan tog vi det åt andra hållet, när första och sista låg runt 90-1m. 
Sen för att avsluta red vi på en böjd linje vi kom ovanifrån, alltså från A. Hedra var jätte fin och och förhållningarna bra, det var inget speciellt avstånd utan vi skulle hitta ett avstånd själva. 
 
Riktingt nöjd, skulle bett mamma filma egentligen.. Men jag behöver lixom rensa mobilen lite... Ikväll ska mamma på hoppträning igen, för Pelle, ni vet han Bonse döker fru Pelle. Han har haft Ussan innan, så det ska bli kul och se om han har något att säga! ;) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0